Her er min nemme opskrift på hjemmelavet blommekompot. En lækker blomme opskrift, perfekt til brød, kiks eller en god ost.
Opskriften er klar på kun 25 min.
En simpel blomme kompot som denne, kan bruges til utrolig mange ting. Den er perfekt til både ristet brød, til ost – eller ovenpå yoghurt, skyr eller havregrød. En nem og lækker opskrift, som ikke tager mange minutter at vende sammen.
Du kan sagtens tilsætte andre ting sammen blommerne fx bær eller frugter som fx abrikoser, ferskner eller figner. Til denne blommekompot brugte jeg omkring 3 spsk. sukker, det giver en ret god balance mellem sødt og syrligt. Jeg kan nemlig personligt godt lide, hvis smagen er en smule syrlig. Men hvis du vil have en sødere marmelade smag, så tilføj gerne 1-2 spsk. sukker ekstra, da vores smagsløg jo kan være ret forskellige, hvad angår syltetøj, marmelade og kompot.
Kompotten kan også bruges som en blommechutney til stærke gryderetter, retter med ris eller som tilbehør til asiatiske retter. Nogen gange bruger jeg den som et alternativ til mango chutney.
» Prøv også: Lækker havregrød med mandelmælk sammen med den her syrlige blommekompot
Blommekompot.
Lækker og nem blommekompot lavet på kun 25 minutter. Søde og syrlige blommer, perfekt til rugbrød, ost eller ovenpå yoghurt og havregrød.
Ingredienser:
- 300g. blommer (ca. 5 styk)
- 3 spsk. rørsukker
- 1 tsk. kanel
- 2 spsk. vand
- Evt. 2 x stjerneanis (kan erstattes med kardemomme)
Sådan gør du:
Skær blommerne ud i mindre skiver (behold gerne skrællen på).
Kom stykkerne op i en mindre gryde sammen med sukker, kanel, vand og evt. stjerneanis (du kan sagtens udelukke stjerneanis, men det giver en ekstra krydret smag). Lad simre på lav/middel varme i 20-25 minutter.
Herefter kan du vælge at blende kort, hvis du ønsker et endnu mere cremet resultatet. Hæld den færdige kompot på rene glas og sæt på køl. Kan holde sig i 6-7 dage.
Kompot og andre opskrifter med blommer:
Jeg delte et opslag på instagram med denne blommekompot ovenpå, og tænkte, at jeg selvfølgelig måtte dele opskriften her også. Blommer er helt ideelt til mange hjemmelavede ting, som jeg skal eksperimentere med her over sommeren. Fx blommetærte, bagte blommer eller blomme is. For ikke at glemme blommetrifili, blommechutney og blommegrød. Mmh.
Jeg skal have lavet mange flere opskrifter med blommer, så hvis du har en god idé til, så skriv endelig en kommentar nedenfor!
Blommerne jeg brugte her, var en rest af overmodne blommer som alligevel var på vej i skraldespanden. Derfor føles det også ekstra godt, når man så bruger dem i opskrifter frem for at smide dem ud.
I min verden så kan stort set alle overmodne frugter bruges. Så der er altså ingen grund til at smide det ud. Jeg gør det tit både med overmodne bananer, hvor jeg fryser dem ned og blender til bananis. Eller med overmodne frugter og varmer det op til en hurtig kompot. Og mulighederne er mange, for det kan man jo gøre med alt lige fra blommer, bær, ferskner, nektariner, æbler eller pærer.
Blommekompot med ost.
Kompot er også super lækkert sammen med ost. Faktisk er mange former for kompot eller marmelade med frugt og bær ideelt at servere sammen med en lille anretning af vindruer, ost, kiks og andet. Enten til morgenbordet eller som tilbehør til en tapasanretning. Og ja, det gælder altså både almindelig ost eller vegansk ost – for dem der ønsker dette. Har dog ikke afprøvet denne blommekompot sammen med vegansk ost. Men mon ikke at det vil fungere super fint.
Blomme kompot – Opdateret opskrift ↺
Datoen på indlægget er nyt, og opskriften er opdateret, så nye læsere også kan få glæde af den.
Ferskentærte
Prøv også den her lækre fersken med modne og lækre ferskner i sæson. Tærten er lavet af en simpel mørdej, med modne ferskener ovenpå – efterfulgt af flormelis og kold vaniljeis.
Rabarbertærte
Og hvis man er mere til rabarber, så har jeg også lavet den her tærte. En klassisk rabarbertærte i en moderne og nyfortolket version. Også lavet med en mørdej, og tynde stænger af rabarber. Serveret med kold vaniljeis.
Pingback: Æbleboller – Hjemmebagte boller med revet æble og kanel
Hej
Har du en ide ril en erstatning for stjerneanis? Når man nu lige er løbet tør 👿
Hej Marianne,
Ja, jeg ville klart bruge lidt kardemomme i stedet for. 🙂
Rigtig god aften,
Hilsen Michala