│ Annonce på blomkåls hot wings lavet i samarbejde med Naturli’
I denne nemme og lækre opskrift på blomkåls bites, er blomkålen skåret i buketter og vendt i en mel og mælkeblanding, dækket med en smagfuld soja sovs – og drysset med sesam.
Super lækre at putte i alt lige fra pitabrød, wraps, i salater – eller de kan nydes bare helt som de er.
Jeg har brug boghvedemel til dejen, hvilket er en fordel til alle der ønsker at spise glutenfrit. Dejen er uundværlig her i opskriften, for man skal dyppe blomkåls buketterne i den, og herefter skal de en tur i ovnen. Så bliver de gyldne og lækre, og dejen ligger og dækker sig over stykkerne. Efter de har været i ovnen vil blomkålen blive lidt kylling-agtig og giver et lækkert bid.
Opskriften på blomkåls hot wings er lavet med hjælp fra den lækre ‘Soya Cusine’ fra @Naturli’ i stedet for konventionel mælk eller fløde. Det holder blomkålsstykkerne godt sammen med dejen – og smager virkelig skønt!
» Prøv også: Vegansk gryderet med karry og blomkål
Blomkåls Hot Wings.
Nem og karamelliseret opskrift på blomkåls hot wings. Vendes i en glaze, så de bliver sprøde og snaskede. Få inspiration til lækker vegansk mad her.
Ingredienser:
- 500g. Blomkål
- 2 dl. Mel
- 2 dl. Sojafløde (eller mælk)
- 1 tsk. Paprika
- Salt og peber
- Karamelliseret sovs:
- 1 tsk. Majsstivelse blandet med 1 spsk. vand
- 2 tsk. Ahorn sirup
- Saft fra 1 lime eller 1/2 citron
- 1 spsk. Ketchup
- 3 spsk. Soja sauce
- 2 spsk. Olie
- 1 tsk. Barbecue krydderi (eller andet krydderi)
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 200ºC varmluft. Skyl blomkålen og skær dem i små buketter.
Lav dejen ved at blande mel, fløde (eller mælk), paprika og drys godt med salt og peber. Dejen skal helst være lidt tyk. Dyp blomkåls buketterne i dejen, dryp dem lidt af og læg dem med 1 cm. afstand til hinanden på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 12-15 min.
I mens laves den karamelliserede glaze. Bland majsstivelse med vand i en skål. Tilsæt herefter ahorn sirup, lime saft (eller citron saft), ketchup, soja, olie og barbecue krydderi. Rør det hele godt sammen og sæt til side på køkkenbordet.
Når blomkålen har fået lidt farve, tages de ud af ovnen og kommes direkte op på en pande. Vær forsigtig, så de ikke går i stykker. Hæld glazen med op på panden og vend forsigtigt sammen med blomkålen. Steg 4-5 minutter på lav/middel varme indtil glazen har sat sig på blomkålen. Køl dem lidt af og drys med lidt sesamfrø og evt. citron eller lime saft inden servering.
Sådan laves blomkåls hot wings:
↓ Nedenfor kan du se, hvordan jeg lavede mine hot wings. Først skyllede jeg blomkålen og de skæres i små buketter. Lav dem gerne i mundrette stykker, så er de nemme at spise.
Så lavede jeg den tykke dej (billede 1) og dyppede de små buketter deri. Herefter lægges de på en bageplade og steges i ovnen i 15 minutter, så dejen får lov at sætte sig.
Bagefter, når buketterne har fået lidt farve, tages de ud af ovnen og kommes direkte op på en pande. Vær forsigtig, så de ikke går i stykker, mens de stadig er meget varme. Lav soja sovsen/glazen og hæld op sammen med blomkålen og steg 4-5 minutter (billede 2). Nøglen til resultatet er virkelig den her glaze – for de bliver så flotte, karamelliserede og lækre! Når glazen har sat sig på blomkålen, er de klar til at blive serveret. Drys med lidt sesamfrø og evt. citron eller lime.
Tilbehør til blomkåls buketter:
Opskriften her kan sagtens bruges som en lækker forretssnack – altså helt som de er. De vil måske endda have godt af en sød soja dip eller yoghurts dressing, det ville også være lækkert. Forrige gang jeg lavede disse, servede jeg dem i en sund salat med kål, spinat, bulgur og tomater. Men bedst af alt, prøvede jeg at putte dem i wraps – og det var virkelig lækkert. Med sprød salat, en kold, tyk dressing og lidt grøntsager fra køleskabet, der kommer de her søde og syndige blomkåls bites virkelig til sin ret.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften og blive inspireret til den næste veganske aftensmad!
Hjælp mig med at give opskriften stjerner her ↓
Pingback: Græskar nuggets – Opskrift på hjemmelavede nuggets med græskar
Kan retten fryses ned ?
Hej Agnethe
Jeg har ikke prøvet, men mon ikke, at man sagtens kan det! 😉
Bedste hilsner