De her små bagte mexicanske quesadillas er en super lækker og nem opskrift lavet med svampe, aubergine og selleri. Og så er de klar på kun 20 min.
Opskriften er nemmere end man lige tror, og så tager de ingen tid at lave! Læg de små pandekager på en bageplade, fyld den med fyld og bag dem i en forvarmet ovn ca. 10-12 min indtil de er sprøde.
Jeg brugte vegansk ost sammen med fyldet, og det fungerede super godt og smeltede fint i ovnen, ligesom hvis man havde brugt almindelig smelteost. Opskriften er derfor vegansk, men du kan også sagtens lave dem som vegetar quesadillas eller fylde dem med kød. Til dressingen kan du også her bruge almindelig creme fraiche i stedet for soja, som jeg brugte her.
Som altid kan du nemt skifte grøntsagerne ud med andre, som du har liggende i køkkenet eller i grøntsagsskuffen. Persille dressingen (læs mere om den nederst) er lavet med finthakket persille, men du kan også servere de små sprøde tortilla med fx chili sauce, sojasauce eller en anden kold hjemmerørt dressing.
» Prøv også: Mexicanske madpandekager med fyld bagt i ovnen – klar på 30 min
Bagte quesadillas.
Super lækre bagte quesadillas med svampe, aubergine og selleri. Mexicansk nem tortilla opskrift med vegansk fyld – klar på 20 min.
Ingredienser:
- 5 x små tortilla pandekager
- 1 stilk selleri (eller 1/2 løg)
- 100g. champignon
- 150g. aubergine (ca. 1/2 styk)
- 1 tsk. paprika
- Evt. chili
- Salt og peber
- Ost (jeg brugte vegansk ost)
- Olie til pensling
- Til servering:
- Avocado
- Citron
- Dressing
- Frisk persille
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180°C varmluft.
Skyl og snit selleri, svampe og aubergine i små tern. Hæld lidt olie på en pande og steg grøntsagerne kort i 5 minutter indtil de er gennemstegt.
Tilsæt paprika, chili, salt og peber.
Beklæd en bageplade med bagepapir og læg de 5 tortilla pandekager på. Smør alle pandekagerne med olie. Put fyld på den ene af siderne, drys med ost og luk pandekagerne til halvmåner.
Bages i ovnen i 10-12 minutter indtil gyldne og sprøde.
↓ Her kan du se, hvordan mine ser ud. Start med at pensle pandekagerne med olie, og put derefter fyld + ost på.
↓ Luk pandekagerne som en halvmåne og bag dem i ovnen i 10-12 min.
Hvad er quesadillas?
Quesadillas er en mexicansk ret, som består af en tortilla pandekage primært fyldt med ost. Men ofte er de også lavet med kød, bønner og stærke krydderier. Traditionelt set, så laves mexicanske quesadillas med majspandekager.. Men det er også blevet ret populært at lave dem med hvede pandekager (som denne opskrift). Jeg brugte små fuldkorns tortilla, men du kan bruge hvilke som helst tortilla pandekager.
“Fuld” og “halv” quesadilla:
En “fuld” quesadilla består af 2 hele pandekager, som holdes sammen med ost og fyld i midten. En “halv” quesadilla består af en enkelt quesadilla som fyldes og foldes på midten som en halvmåne (som denne opskrift).
Mexicanske tortillas – på pande eller i ovn?
De mexicanske bagte quesadillas kan laves både på panden og i ovnen. Og begge smager fantastisk!
På panden: Hvis de laves på panden, så lægges en pandekage på en pande med olie, fyldet puttes på og toppes med ost over hele pandekagen – og herefter lægges den anden pandekage ovenpå.
Så steges den på panden i nogle minutter hvor man forsigtigt vender den rundt. Den færdige quesadilla skæres til sidst ud som en pizza og serveres i små bidder. De kan også kaldes pandestegte quesadillas, stegte madpandekager mm. Her er to opskrifter, hvor de er bagt på panden:
Bagt i ovnen: De ovnbagte quesadillas giver et super sprødt resultat. Nogle vil måske mene, at de ikke er ligeså sunde. De helst nemlig helst smøres med olie inden de bages, for at de holder formen i ovnen og ikke knækker. Til gengæld bliver de meget mere sprøde, end når de steges på panden. Disse kan også kaldes for ovnbagte quesadillas, sprøde quesadilla eller tacos i ovnen.
Bagte quesadillas med hjemmerørt persille dressing:
Jeg servede de mexicanske små hapsere med en hjemmelavet persille dressing. Lavet med 2 dl. soja creme fraiche, frisk finthakket persille, 1 fed hvidløg, og godt med salt og peber.
Opskriften her kan i øvrigt både serveres som en aftensmad eller frokost i sig selv.. Men de kan også laves som tilbehør til aftensmaden sammen med salater eller andre små tapas retter. De kan også laves til picnic eller som madpakke. Her vil jeg dog anbefale, at de spises nogenlunde med det samme. Faktisk gerne indenfor en halv dags tid for at bevare sprødheden bedst muligt.
Følg endelig med under @micadeli her på Pinterest, hvor jeg også deler en masse opskrifter og små videoklip fra processen bag opskrifterne.
Pingback: Guacamole – Guide til den bedste opskrift på kun 15 min.