fbpx

Aubergine grillspyd med BBQ – vegetar grillspyd

De her aubergine grillspyd er nogle af de lækreste vegetar grillspyd, som jeg kan komme i tanke om. Så lækre, fulde af smag og super nemme at lave.

Serveret med hjemmelavet BBQ sauce 🍯

aubergine grillspyd til vegetar grillmad

Jeg er virkelig gået i tænkeboks om at lave flere vegetariske grillspyd til de kommende forårs – og sommeraftener. For selvom det er lækkert med alle de klassiske opskrifter til grillen, så er det også lækkert med kødfri inspiration både som tilbehør og hovedretter.

Opskriften på de her grillspyd med aubergine er egentlig ret nemme at lave. Skær en aubergine i tynde skiver på den lange led – og pensl dem med olie, salt og peber. Bag dem herefter kort i ovnen i 10 min. til de bliver bløde og møre – men ikke sprøde.

Servering: Spydene kan serveres til utrolig mange retter. De er oplagt til grillmad og tilbehørsretter da spydene kan både steges på panden og på grillen. Men de er også gode at servere på toppen af en lækker sprød salatskål.

Opskriften er også lidt asiatisk inspireret med sesamfrø på toppen, og de er gode sammen med ris – eller som tilbehør til en hjemmelavet poke bowl.

BBQ aubergine spyd.

Antal: 4 spyd
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Opskrift på lækre aubergine grillspyd. De her grillspyd med aubergine og BBQ sauce er lækre som både veganske og vegetar grillspyd.

Ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber
  • Lyse sesamfrø
  • BBQ sauce:
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. koncentreret tomatpuré
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. ahorn sirup
  • 1 fed hvidløg, fintpresset
  • Saft fra 1/3 lime eller citron
  • Chiliflager
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du:

1

Skyl og skær aubergine i tynde skiver på den aflange led gerne omkring 2-4 mm. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie og drys med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 10 min på 175ºC almindelig ovn. Skiverne skal være bløde og møre – men ikke sprøde!

2

Rul aubergine skiverne fra den ene ende til den anden og pres dem på 4-5 spyd. Jeg puttede cirka 3 aubergine skiver på hver spyd, men her kan du lave, så mange du vil.

3

BBQ sauce: Bland alle ingredienserne til BBQ saucen sammen i en skål. Drys med chiliflager og friskkværnet peber. Smag saucen til og tilsæt mere chili, citron eller sirup, så den rammer dine smagsløg.

4

Hæld lidt olie på en flad pande (en pande uden høje kanter) og steg spydene på middel/høj varme på begge sider til de er let gyldne. Pensl halvdelen af BBQ saucen udover spydene.

5

Server de grillede aubergine spyd med ekstra BBQ sauce på toppen og drys med lyse sesamfrø.

Grillspyd med aubergine.

Efter jeg lavede mine miso-aubergine glaseret i misosauce, så har jeg tænkt på, at jeg ville lave de her spyd! Og nøj, hvor var de bare lækre! Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver aubergine grillspyd til de lange sommeraftener.. Eller til en nem og lækker aftensmad med tilbehør.

Selvom jeg lavede opskriften med aubergine, så kan de sagtnes laves med fx tynde skiver af gulerødder eller squash.

aubergine bages i ovnen

Når de er bagt, skal aubergine stykkerne være så bløde og møre, at de kan rulles og sættes på spyd. Steg dem herefter på panden og pensl lidt bbq sauce udover.

spyd steges på panden i bbq sauce

Grillet aubergine med BBQ sauce.

Mums. Alt med BBQ er jo bare lækkert.. Og de her aubergine skiver får virkelig et helt nyt look og smag, når de bliver smurt ind i BBQ sauce. Og de er i øvrigt et super fantastisk alternativ til mange grillretter med kød.

Spydene kan nemt laves super børnevenlige og BBQ saucen kan nemt laves uden chili og lidt ekstra sødme.

grillspyd med aubergine opskrift grillaften
aubergine grillspyd til vegetar grillmad

Hvis i har nogle gode idéer til, hvad jeg ellers kan lave til vegetarisk og vegansk grillmad, så skriv endelig nedenfor! Er nemlig i gang med at udtænke en masse skønne idéer til grillen og sommermad.. Og kunne godt bruge lidt inspiration! ☀️

Giv aubergine spydene stjerner her ↓

3.5/5 (26 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top