Hjemmelavet ramen opskrift – her i en vegansk ramen version. Fyldt med smag, grøntsager og sprød lækker tofu. Skønt, nemt og lækkert.
Opskriften kan både serveres som en vegetar ramen og en vegansk ramen.
Hvad er ramen?
Ramen er en japansk suppe med nudler. Typisk lavet med en kød eller fiske bouillon – eller som her med en grøntsagsbouillon. Suppen er ofte lavet med løg, hvidløg, forårsløg, forskellige slags grøntsager og kål, kød/æg, nudler og smagt til med miso eller sojasauce.
Vegetar ramen eller vegansk ramen?
Min opskrift her kan bruges uanset om du ønsker en vegetarisk eller vegansk udgave. Det gør nemlig ingen forskel på suppen. Den eneste forskel er, om man serverer sin ramen med blødkogte æg som tilbehør (som man ofte ser på toppen).
Selve valget af nudler er stort set det samme, da de fleste billige suppenudler og ramen nudler ikke er lavet på æg. De er ofte lavet med hvedemel, salt og vand. Ellers tag et kig omme bag på pakken, hvis du er i tvivl.
Vegansk ramen opskrift.
Super nem opskrift på vegansk ramen og vegetar ramen med miso, ramen nudler og grøntsager. Ægte ramen nudler klar på kun 30 min!
Ingredienser:
- Tofu:
- 100g. tofu, extra firm
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Ramen:
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 stilke forårsløg
- 1-2 tsk. chili
- 1 tsk. ingefær, stødt eller frisk
- 800 ml. grøntsagsbouillon
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. miso paste
- 150g. ramen nudler (eller almindelige nudler)
- 1 bok choy kål (kan erstattes med spinat)
- 100g. gulerødder
- Olie til stegning
- Lyse sesamfrø
Sådan gør du:
Tofu: Pres vandet ud af tofuen med et viskestykke eller køkkenrulle. Skær tofuen i små tern og drys dem godt med salt og peber over det hele. Steg dem på en pande i lidt olie, så de bliver gyldne på alle sider. Lad dem køle af på en tallerken.
Ramen: Imens hakkes hvidløg og løg. Steg dem i en gryde i lidt olie. Tilsæt chili og ingefær og rør det godt sammen. Tilsæt 800 ml. vand og 1 terning grøntsagsbouillon. Tilsæt sojasauce og bring det hele i kog.
Kom miso paste i gryden og rør det godt sammen i suppen og lad simre i 10 min. Tilsæt nudlerne og kog dem med i den tid, som er anvist på pakken. Til sidst tilsættes stykker af grøn bok choi, strimler af gulerødder og finthakket forårsløg.
Smag suppen til og hæld den op i skåle. Anret med sprøde tofu stykker på toppen, godt med salt og peber og lyse sesamfrø.
Hvordan laver man ramen?
Ramen er heldigvis en super nem asiatisk suppe. Den består af en suppe med bouillon og grøntsager og herefter tilsætter man nudler og det ønskede toppings. Der findes selvfølgelig en ‘ægte ramen opskrift’ – men du kan variere ramen rigtig meget og bruge den slags fyld og toppings, som du ønsker.
Her er nogle af ingredienserne til ramen. Forårsløg, de klassiske grønne bok choy kål, tofu (extra firm) og miso paste nederst ↓
Hvad er miso paste?
Miso er en japansk pasta (en slags bouillon) med samme tykke konsistens som tomatpuré. Det er fyldt med smag og umami – og gør en kæmpe forskel på smagen af din ramen. Miso er lavet af sojabønner, salt og nogle gange andre ingredienser. Jeg vil virkelig anbefale, at afprøve det til ramen – men du kan også erstatte det med en fyldig bouillon.
Miso paste kan købes mange steder på nettet, i helsebutikker og hos mange kinesiske og japanske forretninger.
Mine tips og tricks til ramen:
- Nudler: Jeg har brugt “ægte” ramen nudler (købt i et større supermarked). Men her kan du altså sagtens bruge fuldkornsnudler eller almindelige nudler. Det smager mindst ligeså godt.
- Grøntsager: Jeg brugte løg, hvidløg, bok choy kål og gulerødder. Men du kan også bruge majs, spinat, kål, peberfrugt, champignon, bønnespirer eller hvad du ellers synes.
- Miso: Giver den bedste dybe umami smag til din ramen suppe! Men kan erstattes med en stærk grøntsagsbouillon.
- Tofu: De sprøde tofu tern giver en lækker smag og kant til den bløde suppe (og så får den suppen til at mætte lige lidt ekstra).
- Toppings: Her kan du bruge lige hvad du synes. Jeg kan også anbefale stykker af ingefær, radiser, forårsløg eller lime skiver.
Vegansk ramen – skøn japansk suppe med nudler.
Det er faktisk første gang, at jeg deler en opskrift på ramen. Har længe gerne ville afprøve den her skønne japanske ret, men har aldrig rigtig lige fået bevæget mig ud i det. Måske fordi jeg troede, at det krævede en halv fridag og mange ingredienser at bikse sammen. Men så fandt jeg ud af, at retten jo er enorm nem og kan laves på max 30 min. Mums. Ikke sidste gang, at jeg laver denne.
Sprød stegt tofu:
Stegt tofu er skønt at servere i ramen sammen med grøntsagerne. Hvis du gerne vil lave dem endnu mere lækre, så prøv den her opskrift på karamelliserede tofu stykker. Den kræver lidt lidt mere, end hvad jeg har gjort her i opskriften – men er bestemt arbejdstiden værd!
Jeg håber, at du synes om opskriften ♥ Skriv endelig en kommentar nedenfor, hvis du har spørgsmål! Og så husk endelig at følge med på @micadeli_ på Instagram, hvor jeg dagligt deler en masse inspiration til nem aftensmad!
Hej Mica.
Tak for deling af opskrift. Jeg glæder mig til at periode den.
Når du skriver i ingredienser, 4 hvidløg, mener du så 4 stk hvidløg eller 4 hvidløgsfed?
Mvh,
Sandra Björk
Hej Sandra,
Det lyder bare godt! Ja lige præcis, det er 4 fed hvidløg. Så dvs., de helt små stykker (af lag) og ikke et stort hvidløg 😉
Jeg har rettet til nu, så der står “fed” i stedet for.
Håber at opskriften smager!
Bedste hilsner