Nem opskrift på vegansk pasta med proteiner – og nok en af de lækreste pastaopskrifter længe! Lavet med spinat, ristede kikærter og sprød karamelliseret tofu på toppen.
Perfekt pastaopskrift både til hverdag og weekend – klar på 30 min.
Pastaen minder lidt om en cremet alfredo pasta, og er en virkelig luksus udgave af en traditionel pasta.
Hvis man er veganer eller vegetar er det ofte en udfordring med at finde på retter, som indeholder nok protein. Men heldigvis er der utrolig mange kødfri ingredienser, som har et ret højt proteinindhold. Jeg har også lavet en protein guide her om proteiner i vegansk kost – og hvor du kan se eksempler på forskellige slags grøntsager, korn, bælgfrugter osv.
En vegansk pastaret fyldt med proteiner:
- Spinat – De små blade af spinat er fyldt proteiner, men indeholder også mange andre næringsstoffer. Så kom gerne spinat i så mange retter som muligt, det er en super måde at få ekstra protein på.
- Kikærter – Måske ser de ikke ud af meget, men kikærter indeholder også mange proteiner (op til 20g. protein per 100g.), og er også en god erstatning for kød i mange opskrifter fx kikærtebøffer, frikadeller og lign. Eller til at drysse ovenpå salater.
- Tofu – Ligesom kikærter, så har tofu også et højt indhold af proteiner, og er skøn at spise som kødfri alternativ til kylling og lign.
- Kokosmælk – Den cremede kokosmælk er både laktosefri og indeholder proteiner og vitaminer – og er derfor et godt alternativ til mælkeprodukter.
Vegansk pasta.
Vegansk pasta opskrift med spinat, ristede kikærter og sprød tofu. Sund og mættende pastaret til vegetar eller vegansk aftensmad.
Ingredienser:
- Kikærter:
- 240g. kikærter, kogte (ca. 1 dåse)
- 1 tsk. paprika
- Salt og peber
- Pasta:
- 200g. pasta, efter eget valg
- Håndfuld spinat
- 400 ml. kokosmælk (ca. 1 dåse)
- 1/2 muskatnød, fintrevet
- 1/3 citron
- Tofu:
- 100g. tofu
- 1 fed hvidløg, fintpresset
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. majsstivelse
- 1 tsk. ahorn sirup, sukker eller anden sirup
- 2 tsk. sojasauce
- 1 tsk. paprika
- Salt og peber
Sådan gør du:
Kikærter: Skyl og hæld de kogte kikærter på en pande sammen med paprika, salt og peber. Lad dem stege 5-6 minutter til de er helt sprøde og gyldne. Tag dem af panden og gem dem i en skål.
Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken ca. 8-10 min. Hæld vandet fra pastaen og tilsæt en håndfuld spinat, kokosmælk, 1/2 fintrevet muskatnød og saft fra 1/3 citron. Rør godt sammen og lad det tykne under lav/middel varme. Lav i mens tofuen klar.
Tofu: Dyp tofuen godt, så vandet presses helt ud. Skær tofuen i trevler (lidt ligesom kylling). Hæld nu lidt olie på en pande og læg tofustykkerne på. Lad dem stege på alle sider indtil de er helt gyldne.
I en skål røres marinaden: Bland presset hvidløg, olie, majsstivelse, sirup, sojasauce, paprika, salt og peber godt sammen. Hæld marinaden ovenpå de gyldne tofustykker. Lad dem stege på lav varme til tofuen er helt dækket til, og marinaden har sat sig på tofu stykkerne.
Server den varme cremede pasta i skåle og anret de sprøde stykker tofu på toppen. Drys med de ristede kikærter.
Sådan laves opskriften ↓
Start med at riste kikærterne på panden med paprika, salt og peber ↓
Her er den kogte pasta vendt sammen med kokosmælk, frisk spinat og masser af muskatnød, citronsaft, salt og peber. Lad den blive helt tyk og cremet ↓
Dyp vandet fra tofuen, og skær den i trevler (lidt ligesom kylling). Minder faktisk en hel del om denne opskrift på karamelliseret tofu med marinade. Jeg synes i hvert fald, at det gør en kæmpe forskel for tofuen, at få den her sprødhed og sødme som marinaden giver.
Her steges tofuen i marinaden, så alle siderne er helt gyldne. ↓
Vegansk pasta med karamelliseret tofu.
Jeg valgte en vegansk båndpasta fra supermarkedet, men du kan bruge stort set hvilken som helst pastatype. Også både pastaskruer, pasta penne, spaghetti – og du kan også sagtens bruge fuldkorn. Jeg er vild med den sprøde tofu på toppen af pastaen her. Konsistensen er en form for kylling og marinaden gør den sød, karamelliseret og sprød, når stykkerne steges på panden.
Kikærterne giver et sprødt og lækkert tvist sammen med tofuen. Du kan sagtens udelade dem her i retten, men de er virkelig nemme at lave, og super som en ekstra topping. Og så er det jo en nem måde, at fylde endnu mere protein i retten på. Sammen med paprika kan du også drysse kikærterne med chili, så de bliver ekstra krydrede og mere spicy.
Pasta med proteiner til nem frokost eller aftensmad.
Denne veganske pastaopskrift er perfekt til aftensmad både på hverdagsaftener eller i weekenden, da retten kan være klar på ca. 30 min. Du kan også nemt lave en dobbelt portion og spise til frokost dagen efter. Pastaen kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskab.
Du kan både lave opskriften som en vegetar pasta eller denne veganer pasta. Jeg brugte kokosmælk til opskriften (til den veganske version), men her kan du også bruge sojafløde, almindelig piskefløde eller helt undlade og bruge fx plantemælk i stedet for.
Du kan også sagtens fylde pastaretten med grøntsager fx squash eller svampe, hvis du vil have mere fyld. Både tofu og kikærter fylder jo ret meget, så retten er ret fyldig i sig selv. Men det er en god erstatning i stedet for tofuen.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften på mættende vegansk pasta! Hvis du laver pastaen, så glem endelig ikke at tagge mig under @micadeli_ på Pinterest eller Instagram. Vil elske at se jeres resultater!
Hvor køber du pastaen? 😊
Pastaen er fra Super Brugsen! De har et hjørne med vegansk pasta og (glutenfri pasta). 🙂
Men Irma, Føtex og andre forretninger plejer også at have!
Bedste hilsner
Pingback: Pasta med pesto – Super nem rød pesto pasta aftensmad på 20 min.