De her små tortilla roulade ruller er super nemme at lave og kan fyldes næsten med hvad som helst. Perfekt at servere som tilbehør eller som en snack.
Lavet med spinat, avocadocreme, dilddressing, agurk og bagte tomater.
Normalt er tortillaruller, nok kendt som en slags wraps og ofte serveret som en laksroulade eller laskeruller. Men de her ruller er lavet med tortilla pandekager og fyldt med grøntsager som spinat, agurk, bagte tomater og så saftige dressinger. Men du kan fylde dem, med stort set hvad du har lyst til.
En nem opskrift at servere som en appetizer, forret, tilbehør eller som en snack til børn. Her kan evt. sagtens vælge at udlade hvidløg, så de ikke bliver for stærke. Den her tortilla roulade kan laves på 30-35 min., og kan nemt opbevares et par timer på køl indtil servering.
Tortilla roulade.
De her små tortilla roulade ruller er perfekt som vegansk eller vegetarisk tilbehør til forret eller som snack. Fyldt med grøntsager.
Ingredienser:
- Dilddressing:
- 6 spsk. vegansk creme fraiche (ca. 200 ml.)
- 1 bundt dild
- 1/2 hvidløg
- Saft fra 1/3 lime eller citron
- Salt og peber
- Avocadocreme:
- 1 avocado, moden
- Saft fra 1/3 lime eller citron
- Salt og peber
- Herudover:
- 3 tortilla pandekager
- Håndfuld spinat
- 1/2 agurk
- 100g. små tomater (ca. 2 håndfulde)
Sådan gør du:
Dilddressing: I en skål røres creme fraiche, fintpresset hvidløg, finthakket dild, citronsaft, salt og peber sammen. Smag til og sæt på køl.
Forvarm ovnen til 200ºC varmluft. Skyl tomaterne, skær dem i halve og læg dem på en bageplade vendt i lidt olie, salt og peber. Bag tomaterne i ovnen ca. 15 min.
Avocadocreme: I en skål røres avocado sammen med limesaft og et drys salt og peber. Bland med en håndmixer så avocadoen bliver helt cremet og lækker.
Smør dilddressing ud på 3 tortilla pandekager, efterfuldt af avocadocreme, et lag spinat, tynde skiver agurk og ovnbagte tomater. Rul tortilla pandekagen sammen som en roulade og skær i skiver ca. 2-3 cm i tykkelsen. Anret stykkerne på et fad.
Tortilla roulade – små wraps ruller med spinat.
Smør tortilla pandekagerne med dressing og avocado creme, fordel grøntsagerne ud over (gerne i ultra tynde skiver). Pynt til sidst med de ovnbagte tomater på toppen. Rul herefter pandekagerne sammen og skær dem ud i tykke skiver.
Du kan i øvrigt sagtens lave de her roulader til frokost eller madpakke, som spise som en wrap også. De er nemme at lave og kan sagtens holde 1-2 dage i køleskabet.
Idéer og andet tilbehør til spinat wraps/ruller.
Hvis du ikke har agurk, så kan du også sagtens bruge tynde skiver af squash. Og du kan også sagtens fylde dem med spidskål, rucola eller andet slags salat i stedet for spinatblade.
- Tynde skiver af rodfrugter, gulerødder eller rødbede (som giver en flot farve)
- Flade skiver af stegt tofu eller halloumi er også super lækkert at putte i
- Både fuldkornstortilla og almindelig hvedetortilla kan bruges
- Du kan også nemt lave pandekagerne selv og evt. komme finthakket spinat i dejen
Jeg vil servere de her lækre små tortilla wraps som tilbehør til påskefrokosten. Synes de passer så fint sammen med andre små retter, pålæg og tilbehør. Men de kan selvfølgelig også sagtens laves til hverdags frokost, som idé til madpakken eller de kan laves til en lækker picnic.
Hvis du vil prøve at lave de tynde pandekager selv, så har jeg en super nem pandekage opskrift her.
Pingback: Vegansk påskefrokost – Opskrifter til vegetar og vegansk påske
Pingback: Tortilla Vegetable Rolls - Sedas Plantekøkken