Super nem grillet toast med aubergine og røde peberfrugter. En skøn toast opskrift med grøntsager og frisk basilikum.
Kan laves både vegansk og vegetarisk. Og kan grilles både i toastmaskine, som panini eller på panden. Klar på ca. 20-25 min.
Hos mig står der sommertoasts på menuen for tiden. Men de her toasts kan faktisk laves hele året rundt! Uanset om det er juni eller oktober. For hos mig står der faktisk altid toast på menuen, men lige for tiden er jeg ekstra vild med toast og især at kunne give dem en sommervinkel.
Jeg har både eksperimenteret med french toasts, vegansk toast med ‘kødsovs’ og de her toast med grillede grøntsager. Bliver virkelig aldrig træt af toast. Det smager fantastisk og de er så nemme at lave med stort set alle slags grøntsagsrester. Perfekt til en hurtig snack, nem aftensmad eller til frokost på stranden.
Vegansk eller vegetarisk toast.
Jeg brugte plantesmør (smørbar) til at smøre ydersiden af brødet – og her kan du sagtens bruge alle andre typer af smør. Osten kan du bruge fra Violife (hvis du ønsker en vegansk ost). Og du kan selvfølgelig også sagtens bruge almindelig revet ost fx mozzarella, cheddar eller andet – helt efter eget ønske.
Toast med grillede grøntsager.
Sommer toast med aubergine og peberfrugt. Grillede grøntsager og ost serveret som en panini. Nem vegansk og vegetarisk opskrift.
Ingredienser:
- 4 skiver brød eller toast
- 1 rød peberfrugt eller snackpeber
- 1/2 aubergine
- 2 håndfulde ost
- Basilikumsblade
- Herudover:
- Smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl peberfrugt og 1/2 aubergine og skær i tynde skiver. Steg på panden i lidt olie på begge sider i ca. 10 min, så de bliver møre og stegte. Drys godt med salt og peber.
Smør alle 4 skiver toastbrød med smør på den ene side og vend dem nedad.
På den ikke-smurte smør side fordeles revet ost, stegte aubergine og peberfrugter og frisk basilikum. Drys godt med salt og peber. Luk begge toast sammen, så smørsiden nu vender udad.
Læg nu begge toast på en varm pande med fedtstof. Steg 2-3 minutter på hver side under middel varme. Vend dem først når de er gyldne og sprøde. Drys evt. med lidt salt og på toppen og server med det samme.
Sprød og nem toast med aubergine.
Her har jeg stegt tynde skiver af aubergine og rød snackpeber på panden i lidt olie, salt og peber. Steg dem på begge sider, så grøntsagerne er helt bløde og stegte ↓
Gør 4 stykker brød klar og fyld dem med ost, stegte aubergine, peberfrugter, basilikum, salt og peber.
Klap nu begge toasts sammen og smør ydersiderne med smør (her brugte jeg plantesmør). Steg begge toast på panden ↓
Når man laver toasts, så er der jo næsten ingen regler. Man kan putte stort set hvilke som helst grøntsager i. Jeg har eksperimenteret meget og må indrømme, at stort set alle grøntsager virker i toast. Jeg har faktisk samlet alle mine bedste toastopskrifter ét sted, så du kan få endnu mere inspiration til lækre og sprøde toasts.
→ Min samling på hjemmelavede toasts her
Grillet toast til nem aftensmad eller hurtig frokost.
Server dem til en nem og hurtig aftensmad. Det er et hit til både sultne børn og voksne. Men de er altså også super lækre at lave til frokost, da de ikke tager særlig lang tid at lave.
Hvis du laver dem et par timer før servering, så kan de sagtens forblive lækre og sprøde, hvis du pakker dem ind i lidt løst papir, så de stadig får luft. Perfekt at have med på stranden eller en skøn picnic tur i solen.
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften. Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål.. Og hvis du vil have mere inspiration og hverdagsbilleder fra mit køkken, så husk også at følge med på Instagram og også Pinterest under @micadeli.
Skøn søndag til alle jer!
Pingback: Toast opskrifter – Idéer til vegansk og vegetar toast under 20 min.
Til de vegetariske munde vil jeg anbefale mayonnaise i stedet for smør. Det giver en helt unik sprødhed!
Det lyder super lækkert! Det må jeg klart prøve! Altså dvs mayo på ydersiden og så direkte på panden? 😀
Bedste hilsner