Lækre tapasspyd med bagte tomater, squash, artiskok, oliven og brød croutoner. Super fine at servere som snacks, forret, grillmad eller til tapasbordet.
Serveret med basilikumpesto. Opskrift klar på 20 min.
Jeg elsker små retter, som kan serveres til et tapasbord, til en fin forret, som velkomstssnacks eller appetizers. Og de her tapasspyd hører sig rigtig godt til i de fleste kategorier!
Desuden kan du nemt lave dem med andre ingredienser, end dem jeg har brugt her i opskriften. Squash kan fx sagtens skiftes ud med tynde skiver af aubergine.. Og du kan bruge soltørrede tomater, rugbrødscroutoner eller forskellige slags oliven. Og basilikumspesto kan nemt skiftes ud med rød pesto, rød hummus, oliven tapenade mm.
Inspiration til servering:
- Tapas – oplagte at servere som et vegetarisk eller vegansk alternativ til tapasbordet
- Forret – kan laves i mindre bidder og serveres som delikate små snacks eller appetizers sammen med pesto eller dip
- Grillmad – passer super godt som tilbehør til grillmad (og tapasspydene kan desuden sagtens ristes på grillen i stedet for ovnen)
- Tilbehør – kan også serveres som tilbehør til aftensmaden til både børn og voksne
- Festlige dage – mangler du inspiration til nyrårsaften, påskefrokost, picnic, buffet, fødselsdage eller andet, så er de også perfekte til formålet
Spydene kan laves på 20 min, de er meget budgetvenlige at lave og kan serveres af både børn og voksne.
Tapasspyd.
Lækre tapasspyd med bagte tomater på 20 min. Nemme spyd til tapas, forret, appetizer eller som tilbehør til grillmad.
Ingredienser:
- 200g. cherrytomater (eller små tomater)
- 2-3 skiver brød eller toast
- 1/3 squash
- Artiskok
- Oliven
- Frisk basilikum
- Salt og friskkværnet peber
- Olie til bagning
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200ºC varmluft.
Skær brødet i mundrette tern og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med cherrytomater. Drys med olie, salt og peber. Bag i ovnen i 10 min til brødet er let gyldent.
Skær squash i helt tynde aflange skiver.
Put skiftevis brød croutoner, bagte tomater, de tynde squash skiver, artiskok og oliven på spyd.
Anret dem på et fad
Opskrift på nemme tapasspyd.
Her er ingredienserne, jeg har brugt. Basilikumspesto, oliven, artiskok, tomater, squash, croutoner og frisk basilikum. Men har du andre grøntsagerne liggende i grøntsagsskuffen, så kan de også sagtens bruges!
Start med at skære brødcroutoner i mindre tern og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med bagt tomater.
De skal kun bages i cirka 10 min. til brødet er let gyldent.
Til tapas, forret, grillmad eller snacks.
Som nævnt, så er de her tapasspyd perfekte at servere til rigtige mange begivenheder! Tænker også de er gode til nytårsaften, påskefrokost eller andre gode højtider.
Og ellers så er de også fine at servere om sommeren sammen med grillmad. Spydene kan desuden sagtens bages på grillen også sammen med øvrigt grillmad.
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften og blev inspireret til grønne tapasspyd til din næste tapasaften!