fbpx

Sund pasta med spinatsauce på 20 min.

Her er en SUPER sund pasta opskrift, som er blevet en af mine go to retter. Lavet med spinat, proteinrige butterbeans, ærter og pinjekerner.

Og så er der nem aftensmad på kun 20 min.

sund pasta med proteiner og spinat sauce

Der er så mange grunde til at afprøve den her pastaret. Den er super sund, fyldt med proteiner fra spinatsaucen og butter beans, og så smager den helt fantastisk! Bruger du desuden en fuldkornspasta, så får du også ekstra fibre og mæthed. Pastaretten er vegansk og glutenfri (hvis du bruger glutenfri pasta.)

Desuden, så er pastaen også oplagt at servere til børn, da man ikke kan smage hverken bønner eller spinat i saucen.

Sund pasta – tips til ingredienser:

  • Butterbeans – Også kaldet limabønner. Jeg køber færdigkogte butterbeans på dåse, men du kan også sagtens ligge dem i blød og koge dem selv. De er fyldt med vitainer, mineraler og protein. Og så er de super bløde at blende “gemme” i pastasaucen. Du kan også bruge cashewnødder, kikærter eller hvide bønner. Tilsæt evt. gerne ekstra vand eller mælk, så saucen ikke bliver for tyk.
  • Spinat – Kan sagtens erstattes med rucola, grønkål, ekstra basilikum eller andre grove salattyper.
  • Ristede pinjekerner – giver saucen en lækker dyb nøddesmag. Jeg putter halvdelen i saucen og halvdelen som toppings til sidst.
  • Ærter – Er med til at give saucen en flot grøn farve, men kan sagtens udelades.
  • Gær flager – Jeg tilsatte lidt gærflager til saucen, for at give en oste/nøddesmag. Gærflager er super smart at bruge til dressinger og saucer, men du kan sagtens undlade det i opskriften her.
  • Pasta typer – Jeg brugte en ekstra grov fuldkornspasta til opskriften her. Men du kan bruge alle slags pastaer eller spaghetti – og også glutenfri pasta.

Tip: Har du en rest kogt broccoli, blomkål eller squash, så kom endelig også det op i blenderen! Alt kan “gemmes” og blendes i den her grønne proteinrige pastasauce.

Pasta med spinatsauce.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 10 min.

SUPER sund pasta med spinat, ærter og butterbeans. Pasta med protein, fibre og masser af smag. Klar på kun 20 min.

Ingredienser:

  • 300g. pasta (gerne fuldkorn)
  • 1/2 dl. pinjekerner
  • 230g. kogte butter beans, svarer ca. til en dåse
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. gærflager (kan udelades)
  • Saft fra 1/2 citron
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 2 dl. ærter, optøede
  • 1,5 dl. havremælk
  • Evt. lidt parmesan (jeg brugte en vegansk udgave)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

1

Kog pastaen som anvist på pakken (ca. 10 minutter).

2

Imens ristes pinjerkernerne på panden i et par minutter på lav varme, indtil de er gyldne og sprøde.

3

I en blender eller foodprocessor tilsættes de kogte butterbeans, lidt frisk basilikum, hvidløg, gærflager og saften fra 1/2 citron. Tilsæt også 1 håndfuld spinat, 1 dl. ærter og halvdelen af de ristede pinjekerner (resten af ingredienserne skal bruges senere).

4

Hæld 1,5 dl. havremælk i blenderen, og drys godt med salt og peber. Blend det hele godt sammen til saucen er cremet og ensartet. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk eller vand, hvis du synes saucen er for tyk.

5

Hæld vandet fra pastaen og bland sammen med den cremede spinatsaucen i gryden. Tilsæt den sidste håndfuld frisk spinat og 1 dl. ærter og vend det hele godt sammen.

6

Varm evt. pastaenretten op igen i et par minutter i gryden. Server pastaen i skåle og drys med de sidste ristede pinjekerner, evt. lidt revet parmesan, frisk basilikum, citron skiver og drys godt med salt og peber.

Super sund pasta med spinatsauce.

Her er nogle af ingredienserne: Fuldkornspasta, spinat, basilikum, citron, pinjekerner, butterbeans og ærter.

Som nævnt så kan mange af ingredienserne sagtens erstattes med andre lignende ingredienser eller helt udelades.

ingredienser til pastaret

Først koges pastaerne som anvist på pakken og imens ristes pinjekernerne. Herefter laves spinatsaucen, som blendes til den her mega lækre og cremede grønne sauce. Fyldt med mæthed, proteiner og vitaminer.. Mums!

spinat sauce til pastaret

Jeg fandt de her super sunde, proteinfyldte, fuldkorns pastaer på tilbud i Irma. Også kaldet rigatoni pasta. Dem elsker jeg virkelig at bruge, fordi jeg synes, at det ser så flot ud, når man vender en sauce i dem! I efteråret lavede jeg dem også den her pastaret med græskarsauce. Så man kan lave den her type af sauce med utrolig mange forskellige typer af grøntsager – og det bliver bare altid så lækkert!

Tip: Har du ikke pasta, så kan du sagtens bruge spaghetti, og lave den ligesom den her → spaghetti spinat sauce.

nem pasta sund opskrift med spinat

Vegansk aftensmad fyldt med protein.

Opskriften er skøn til madplanen, hvis du ønsker at spise mere vegansk – men hvor det stadig skal være mega nemt. For den her pastaret vil overbevise de fleste og er også røget ind på min egen top 3, over opskrifter som jeg kommer til at lave ugentligt. Især fordi den virkelig kun tager omkring 20 minutter at bikse sammen.

Pastaen kan kan i øvrigt både spises kold og varm – så den er skøn at spise dagen efter og bruge fx som madpakke eller frokost. Så laver man opskriften i en stor portion, så har du altså frokost til rigtig mange dage.

sund pasta med proteiner og spinat sauce

Sidst jeg lavede pastaen, blandede jeg resterne sammen med lidt frisk salat, oliven og tomater. Så man kan sagtens mikse den om til en slags “kold pastasalat”, og det var virkelig lækkert at spise dagen efter til frokost.

sund spinatpasta med proteiner

Jeg håber, at du kunne finde inspiration og vil afprøve opskriften! Som altid, så vil jeg elske, at høre hvad I synes – så skriv endelig en kommentar nedenunder eller tag på mig her på Instagram under @micadeli_, så jeg kan se jeres lækre resultater! 🌿

Flere pastaretter → Se alle mine pastaopskrifter samlet her

Giv pastaopskriften stjerner her ↓

3.9/5 (31 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top