Opskrift på lækker, cremet og sund chokolademousse med kun 6 ingredienser. En skøn opskrift på en sundere mousse lavet med sunde chiafrø.
Pyntet med hjemmelavede marengskys på toppen.
Hvis du elsker chokolademousse, men gerne vil lave en lidt sundere udgave, så er den her mousseopskrift med chiafrø et ret godt bud! Den er super nem at lave, og yderst lækker at servere som en sundere dessert, en eftermiddagssnack – eller endda til en luksus brunchbuffet!
Og måske vil man ikke engang kunne smage, at den er sund eller lavet på chiafrø?
6 ingredienser du skal bruge:
- Chiafrø – Sunde, fyldige og proteinrige chiafrø, som giver moussen en skøn luftig konsistens, når moussen blendes til sidst. Jeg bruger mørke chiafrø, men lyse kan også bruges.
- Mælk – Jeg vil anbefale at bruge havremælk eller mandelmælk, da det giver en skøn naturlig sødme til moussen. Men fx skummetmælk og sødmælk kan også sagtens bruges. Det er alt efter smag og behag!
- Kakao – En 1/2 dl. kakao giver moussen en smuk brun farve og er super nemt at arbejde med. Her kan du både bruge ren kakao eller sød kakaopulver. Da chiafrøen skal sættes sig på køl anbefaler jeg ikke at bruge chokolade i stedet for.
- Ahorn sirup – Lidt sirup eller ahorn sirup giver moussen en god balance og sødme.
- Vanilje – Tilsæt også gerne lidt vanilje. Her kan du både bruge vaniljesukker eller kornene fra 1/2 – 1 vaniljestang
- Salt – Et lille nip salt skal der gerne til, da det er med til at fremme den gode smag.
Jeg pyntede også min færdige mousse med sprøde hjemmelavede vegansk kys, som jeg også deler opskriften på meget snart!
Prøv også: Min klassiske opskrift på lækker vegansk chokolademousse
Sund chokolademousse.
Lækker, mættende og sund chokolademousse opskrift. En sundere mousse med chiafrø og pyntet med marengs på toppen.
Ingredienser:
- 1 dl. chiafrø
- 3,5 dl. mælk, fx havremælk eller mandelmælk
- 1/2 dl. kakao
- 3 spsk. ahorn sirup
- 1 tsk. vanilje
- 1 nip salt
- Pynt:
- Marengs kys
- Chokoladeflager
Sådan gør du:
I en stor skål hældes chiafrø, mælk, kakao, ahorn sirup, vanilje og salt. Rør det godt sammen med et piskeris. Dæk skålen til og lad trække i minimum 2 timer (eller natten over).
Hæld blandingen i en blender og blend på høj hastighed til det er helt cremet og ensartet. Smag til og tilsæt evt. mere ahorn sirup, hvis du synes den mangler sødme.
Hæld moussen i 4 glas og sæt dem i køleskabet i minimum 2 timer igen (eller natten over).
Anret den kolde chokolademousse med sprøde kys på toppen.
Sund chokolademousse med 6 ingredienser.
Som nævnt skal du egentlig kun bruge 6 ingredienser til opskriften. Og måske er du så heldig, at du allerede har ingredienser på hylderne i køkkenskabene.
Du skal bruge rå chiafrø, kakao, mælk, sirup, vaniljesukker og lidt salt.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål med et piskeris. Dæk skålen til og sæt den på køl i et par timer, så chiafrøene kan få lov til at suge alt væsken til sig.
Opskriften er desuden en vegansk mousse, da den er lavet på havremælk. Men du kan også sagtens bruge sødmælk eller skummetmælk til opskriften, alt efter hvad du synes.
Herefter skal moussen blendes! Kom den kolde mousse i en blender, minihakker (eller hvad du ellers har), og blend til det er helt cremet og ensartet.
Blend gerne i et par minutter med lidt pauser undervejs. Du bestemmer selv hvor fin konsistensen skal være, og om man skal kunne se chiafrøene eller ej.
Herefter hældes moussen i rene glas. Der er mousse nok til cirka 4 anretninger eller 3 meget store. Jeg lavede 3 meget store anretninger. Sæt dem på køl i minimum et par timer (gerne længere), og så er de ellers klar til servering!
Sund mousse med chiafrø.
Egentlig kunne man også kalde den her mousse for en slags “chokolade chiagrød” eller “chiamousse”. Eller måske en slags luksus morgenmad? De vil faktisk også gøre sig utrolig godt til brunch, hvis man er vil med chokolade – men gerne vil holde det lidt sundere.
Og ellers er den også oplagt til højtider som påskefrokost eller julefrokost.
Du kan egentlig servere de her glas med mange slags toppings! Fx friske bær, granola, kerner, frø, tørrede frugt. Jeg synes at de sprøde og friske blåbær var perfekt sammen med den dybe smag af chokolade.
I øvrigt, så fik jeg endelig også delt min opskrift på de her hjemmelavede marengs! Lækre sprøde, fyldige og flotte marengskys. Og de passede perfekt ned i glassene på toppen af den lækre choko mousse.
Fordi vejret siger forår, og solen har skinnet uafbrudt i en uge, så ville jeg lige snige lidt forårsblomster ind på billedet! Er virkelig vild med tulipaner for tiden. Elsker når de knitrer sprødt og når blomster-hovederne springer så flot ud. 🌷
Jeg håber, at du kan bruge opskriften – og blev inspireret til at prøve en lidt sundere (men super lækker) udgave af chokolademousse! Moussen er inspireret af HBH skønne univers.