fbpx

Spaghetti med oliven og squash på 15 min.

Sommerlig og skøn spaghetti anretning med squash, oliven, rucola og smag fra hvidløg og citron. Perfekt som nem sommermad.

Super simpel og klar på under 15 min.

spaghetti med oliven og grøntsager

Nogle gange så er de mest simple retter, bare de allerbedste. Og sådan har jeg det med den her simple spaghetti med oliven, squash og parmesan.

Pastaretten er børnevenlig, nem at lave, super budgetvenlig med forholdsvis billige ingredienser – og så kan den laves klar på 15 min.

Tip: Opskriften kan både laves som en vegetarisk pastaret og en vegansk. Jeg afprøvede en parmesan fra Naturli, som rives på helt samme måde som med klassisk parmesan. Men her kan du bruge lige den, som du ønsker. Og du kan også sagtens udelade parmesan, retten smager mindst lige så skønt!

Spaghetti med oliven og squash.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 10 min.

Super nem og lækker spaghetti med oliven og squash. Hurtig sommerlig aftensmads opskrift med grøntsager på 15 min

Ingredienser:

 • 300g. spaghetti
 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1/2 squash
 • 2 dl. oliven, uden sten
 • Frisk timian
 • 2 dl. parmesan, evt. en vegansk
 • 1 håndfuld rucola
 • Salt og peber
 • Olie til stegning

Sådan gør du:

1

Kog spaghettien som anvist på pakken.

2

Skær hvidløg, løg og oliven i små skiver og squash i små tern.

3

I en sauterpande steges hvidløg, løg, squash og oliven i lidt olie. Lad simre et par minutter.

4

Tilsæt timian, salt og peber. Hæld saften fra 1/2 citron i retten og læg gerne et par skiver citron i gryden, så den kan trække ekstra smag.

5

Hæld vandet fra spaghettien og kom spaghettien op i gryden.

6

Riv parmesanen på et rivejern (jeg brugte en vegansk parmesan fra Naturli, men du kan bruge lige den du ønsker). Tilsæt parmesanen i retten og vend det hele godt sammen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis retten har brug for ekstra væske.

7

Vend rucola i lige inden servering, og fjern de små udkogte citronskiver. Nyd spaghettien med det samme.

Spaghetti med oliven på 15 min.

Imens spaghettien koger, så steger jeg steger jeg hvidløg, løg, oliven, squash med lidt timian, salt og peber. Herefter tilsætter jeg lidt citron – og når spaghettien, når den er klar. Så hvis man laver det hele på samme tid, så tager den her ret ikke meget længere end 15 min at mikse sammen.

spaghetti med grøntsager og oliven

Her her jeg vendt den kogte spaghetti i retten sammen med rucola. Og så er den faktisk klar til servering!

Opskriften her giver fint nok til 2 personer. Og jeg havde endda lidt ekstra rester udover det.

Spaghetti ret med grønt

Ekstra grøntsager:
Har du ekstra grøntsager i grøntsagsskuffen, så tilsæt dem endelig i retten her. Fx vil den gøre sig rigtig godt også sammen med aubergine stykker, peberfrugter, spinat, kapers eller endda en lækker grøn pesto.

Jeg er i øvrigt virkelig blevet glad for oliven på det sidste. Og både de grønne og sorte (og alle dem derimellem). Dem kommer jeg flittig i mine varme retter, pastaer og salater. Jeg tror det er kommet, efter min ferie på Mallorca i forrige uge. For der spiste jeg oliven til min frokost hver dag.

spaghetti anretning med grøntsager

Giv spaghetti opskriften stjerner her ↓

3.1/5 (11 Reviews)

1 thought on “Spaghetti med oliven og squash på 15 min.”

 1. Helle Hagemann

  Virkelig lækker ret😀🤪squash og oliven passer godt sammen. Puttede en lille rest havre “fløde” i.. også godt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top