De her veganske scrambled eggs er veganske røræg lavet med tofu – heraf navnet scrambled tofu. Skøn opskrift til morgenmad og brunch.
Opskriften er super mættende og fyldt med proteiner. Klar på kun 5-10 min.
Jeg har længe gerne vil lave en opskrift på scrambled tofu! Jeg har altid elsket scrambled eggs, så derfor måtte jeg prøve den her udgave med tofu, for at se om der var noget om snakken. Røræg er jo simpelthen noget af det lækreste og mest hverdagsvenlige, man kan lave. Og jeg må indrømme, at tofu faktisk er super lækkert og minder meget om røræg i konsistensen. Og så tager det præcist samme tid at tilberede, som hvis man skulle lave røræg.
Hvad er scrambled tofu? Scrambled tofu er veganske scrambled eggs. Det er en vegansk udgave af klassiske røræg, som laves med silken tofu, og derved bliver en ægge-fri udgave.
Skal man bruge gærflager? Du behøver ikke, men jeg vil anbefale det, da gærflager giver en lækker ostesmag. Jeg bruger selv → de her gærflager (købt på Matas.dk) men du kan sagtens bruge andre mærker også! Fx de her → gærflager fra Rapunzel er lidt billigere, men der er til gengæld lidt mindre i pakken. Jeg køber altid gærflager på nettet, fordi de kan være svære at finde i supermarkedet. Og er du på udkig efter en endnu mindre pakke, så findes der også de her → gærflager fra Pureviva, som ofte er på tilbud.
Har du Kala Namak (også kaldet sort salt, Himalayan black salt) så er det også lækkert at bruge, da det smager og dufter af æg.
Opskriften kan både laves til morgenmad, brunch, frokost, madpakke eller nem aftensmad. Den er super budgetvenlig, og kan serveres til både børn og voksne!
Scrambled tofu opskrift.
Nem scrambled tofu opskrift / veganske røræg. Server de her veganske scrambled eggs med ristet brød til morgenmad eller frokost.
Ingredienser:
- Scrambled tofu:
- 200g. tofu, silken eller firm tofu
- 1/2 tsk. løgpulver
- 1 tsk. gærflager
- 1/2 tsk. gurkemeje
- Friskkværnet peber
- Evt. salt
- Til servering:
- Brødskiver, forårsløg, avocado, basilikum og evt. chiliflager
Sådan gør du:
Fordel tofuen i små stykker med hænderne. Er tofuen meget våd og blævrende, så dup den gerne tør med lidt køkkenrulle.
Hæld tofuen på en pande med lidt olie. Tilsæt løgpulver, gærflager, gurkemeje, lidt salt og friskkværnet peber. Steg et par minutter på panden.
Anret din scrambled tofu på ristet brød med lidt forårsløg, avocado og evt. chiliflager.
Scrambled tofu opskrift – veganske røræg.
At bikse en omgang tofu-røræg sammen tager heldigvis ikke meget mere end 5-10 min. Hæld alle ingredienserne i en skål og steg på panden.
Hvad er gærflager? Se min guide om gærflager her
Hvilken tofu skal man bruge til scrambled tofu?
Normalt bruger jeg altid extra firm tofu til min opskrifter, som er den groveste udgave. Men ikke til den her opskrift. Når man skal lave veganske røræg, så er det vigtigt at tofuen er mere blød, så resultatet minder om klassiske røræg. Derfor vil jeg anbefale at bruge “firm /naturel tofu” som er lidt grov tofu men stadig blød. Eller denne her “silken tofu” som er mere fugtig og blød i konsistensen. At vælge mellem de to er helt efter smag og behag.
“Extra firm tofu” bruger jeg derimod mere til fx hjemmelavede tofu nuggets, som helt sprøde tofupinde eller til sprøde stykker af karamelliseret tofu. For i de opskrifter, der vil man gerne have at tofuen er 100% sprød og fast, så det får konsistensen ligesom kylling.
Veganske scrambled eggs til brunch og morgenmad.
De her veganske scrambled eggs med tofu kan nemt serveres til alt lige fra et stort brunchbord, en hurtigt morgenmad, til frokost eller som en nem og proteinfyldt aftensmad.
Jeg spiser dem faktisk ofte til morgenmad og servere dem helt, som jeg ville servere klassiske røræg. Fx med cherry tomater, agurk og purløg. Og ellers er de også gode at servere i sandwichs, på ristet rugbrød eller til aftensmad med salat eller grøntsager.
Jeg håber, at du kunne få inspiration til at afprøve de her scrambled eggs uden æg. Fik selv inspiration til opskriften fra Nora Cooks her, og synes det så mega lækkert ud! Hvis du vil have flere opskrifter fra mig, så følg endelig med på @micadeli_ på Instagram, hvor jeg også dagligt deler en masse nem vegansk mad!