Simpel forårsskøn salat med savoykål, iceberg, quinoa, granatæblekerner, gulerødder, edamamebønner, lidt avocado og en sennepsdressing.
God både til frokost og som tilbehør til aftensmad.
Jeg er virkelig i salathumør for tiden, så jeg tænker, at der nok kommer flere salatopskrifter her på siden i løbet af de næste par uger. Måske er det vejret og sæsonen, som gør, at jeg virkelig får lyst til at spise noget sundt og noget grønt!
En skøn forårs salat som kan spises helt som den er, eller kan serveres som tilbehør til hovedretter eller andre små retter.
Dressing: Jeg brugte en sennepsdressing – men her vil jeg ligge op til, at du kan bruge præcist hvilken dressing du bedst kan lide. Både hvis du har en færdiglavet fra køleskabet eller du vil røre en dressing sammen selv. Man kan også sagtens nøjes med lidt olivenolie, balsamico og friskkværnet peber.
Opskriften passer som tilbehørssalat til 2 personer og som frokostsalat til 1 person.
Salat med savoykål.
Skøn og nem salatopskrift. Salat med savoykål, quinoa, gulerødder, avocado og granatæblekerner. Til frokost og aftensmad.
Ingredienser:
- 1 dl. rå lys quinoa
- 3 blade savoykål
- 1/4 iceberg salat
- 1 gulerod
- 1/4 agurk
- 1 dl. edamamebønner
- 1 avocado
- Granatæblekerner
- Sesamfrø
- Citron
- Valgfri dressing (fx sennepsdressing)
Sådan gør du:
Kog quinoaen som anvist på pakken. Køl herefter helt af.
Skyl savoykål + iceberg og skær i helt finthakkede stykker. Kom salaten op i en skål sammen med afkølet quinoa, revet gulerod, små tern af agurk, edamamebønner og granatæblekerner.
Skær en avocado i tynde skiver eller tern og kom den med op i skålen sammen. Drys med sesamfrø, frisk peber og saften fra 1/3 citron.
Server enten salaten med de flotte toppings eller vend det hele godt sammen. Jeg serverede salaten med en sennepsdressingen, men alle typer af dressinger kan bruges.
Savoykål og iceberg salat.
Her er nogle af ingredienserne til salaten.
Det er faktisk sjældent, at jeg laver noget med iceberg og savoykål. Jeg køber næsten aldrig iceberg, fordi jeg altid synes det var kedeligt at spise. Men i den her i salat, der giver det bare en super frisk og sprød smag, sammen med alle de andre gode ingredienser!
Når man finthakket savoykål + iceberg, så får det bare den skønneste konsistens og smag. Savoykål kan jo godt være ret groft at spise.. Så derfor giver det super god mening, at man hakker meget tynde og fine strimler af det til salaten.
Du kan både serveres salaten med de flotte toppings på toppen. Eller du kan vende den sammen som en klassisk salat, som jeg har gjort her på sidste billede.
Rigtig god forårsdag til jer.