fbpx

Nem ristet granola med ahornsirup

nem granolaNem granola opskrift ristet i ovnen med ahornsirup

Nem granola opskrift: Når man laver hjemmelavet granola, er der uendelige kombinationer at prøve af i forhold til ingredienser. Nogengange bruger jeg hasselnødder – andre gange mandler, det varierer alt efter, hvad jeg har i huset – og det samme med gryn og kerner. Alt kan stort set bruges. Derudover vil jeg også mene, at der er en stor smagsforskel på hjemmelavet granola – og så den man køber i supermarkedet. Og det er altså ment som en god ting. Herudover er det jo et plus, at man ved præcist, hvilke ingredienser der er tilsat, når man laver den selv.

Hvis du endnu ikke har begivet dig ud i at prøve en god omgang hjemmelavet granola, så kan jeg klart anbefale dig at prøve. Jeg spiser oftest min granola ovenpå havregrød eller i smoothie bowls. Find opskriften nedenfor – god fornøjelse!

Nem granola med ahornsirup

Antal: 1 stor krukke
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

Nem ristet granola med ahornsirup. Hvis du endnu ikke har prøvet hjemmelavet granola, så kan jeg klart anbefale dig at prøve. Find opskriften lige nedenfor.

Ingredienser:

  • 4 dl havregryn (du kan sagtens blande med forskellige slags af gryn eller kerner - alt efter hvad du har)
  • 2 spsk. hørfrø
  • 3 spsk. græskarkerner
  • 2 spsk. rosiner
  • 1 håndfuld mandler eller hasselnødder
  • 3 spsk. solsikkekerner
  • 2 spsk. kokosflager
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 4-5 spsk. ahorn sirup (tilføjes til sidst)

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 150°C varmluft.

2

Mix alle ingredienserne (dog uden sirup) i en stor skål.

3

Efter de tørre ingredienser er blandet sammen, så tilsæt ahornsirup lidt ad gangen. Jeg brugte min hænder til at samle det med, så det blivet mixet godt og grundigt sammen. (Sprødheden på granolaen afhænger af hvor meget sirup man tilsætter.)

4

Vend massen rundt og spred det ud på et bageplade beklædt med bagepapir.

5

Sæt pladen og bag midt i ovnen i 15-20 minutter indtil gylden. Tjek jævnligt hver 5-7 minut og rør evt. lidt igen.

6

Sørg for at granola'en er kølet helt af, før du hælder på rene glas.

nem granola ahornsirup
hasselnødder

Giv opskriften en vurdering her ↓

5/5 (1 Review)

8 thoughts on “Nem ristet granola med ahornsirup”

  1. Pingback: Kakao Smoothie – Opskrift på sund banan og kakaosmoothie

  2. Pingback: Chiagrød med figenkompot – Opskrifter med chia til morgenmad

  3. Pingback: Kiwi Chia Dream - Breakfast recipe or for beautiful desserts

  4. Pingback: Fersken og Banan Smoothie – Deluxe smoothieopskrift ↓

    1. micadeli_dk

      Dejligt at høre Freya! Og ja elsker også selv granola og smoothie bowls. Kunne være jeg skulle lave nogle flere opskrifter med det 😀
      Bedste hilsner,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top