Nem opskrift på ristede hasselnødder. Dufter super lækkert og kan bruges til mange opskrifter og desserter. Klar i ovnen på kun 15 min.
Hasselnødder ristet i ovnen kan bruges til utrolig mange opskrifter. Ofte bruger jeg det til kagepynt, hakket i små stykker til fx granola eller til en god omgang hjemmelavet nutella.
Her skal hasselnødderne hældes ned i en stærk foodprocessor, blendes i få sekunder til massen bliver til mel. Og så skal vanilje, kakaopulver, sirup, salt, kokosolie og friske dadler tilsættes, til en god omgang cremet nutella. Det kan virkelig anbefales.
Hasselnødderne kan også blendes til nøddesmør (det kræver lidt tålmodig og ventetid – men er det hele værd). En super lækker delikatesse for sig. Jeg har givet mine bud nedenfor på hvad man kan bruge ristede nødder til.
» Prøv også: Hjemmelavet nutella med ristede hasselnødder i ovn
Ristede hasselnødder - Sådan gør du
Ristede hasselnødder nemt og hurtigt. I ovnen på kun 15 min. Perfekt til den næste kagedekoration, hjemmelavede nutella eller nøddesmør.
Ingredienser:
- Hasselnødder (mængden er ligegyldig, det kommer an på, hvor mange du ønsker at lave)
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
Fordel hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og sæt i ovnen. Rist indtil gyldne, det tager omkring 12-15 minutter. Hold endelig øje med dem, så de ikke får for meget og bliver for mørke. Fjern herefter hasselnødder fra bagepladen og køl dem af.
Nu skal alle de mørke skaller fjernes. Læg hasselnødderne på midten af et rent viskestykke, saml siderne så viskestykket er lukket til. Begynd nu at massere hasselnødderne, så alle skallerne falder af inde i viskestykket.
Opbevar hasselnødderne i en lufttæt glasbeholder eller krukke.
Er det svært at riste hasselnødder?
Nej, det er heldigvis super nemt. Nogen gange, så kan man godt tro, at man er nødt til at tage en halv fridag eller bruge hele sin søndag på et projekt som dette. Men det tager alt i alt kun omkring 20 min.
Men hvad gør man med ristning og afskalning? Du rister nødderne i ovnen i ca. 12-15 min. Herefter skal skallerne rystes af i et viskestykke. Og så er de klar til brug! Så det kræver heldigvis kun omkring 5 min. arbejdstid og ca. 20 min i alt.
Sådan ser hasselnødderne ud, efter de har været i ovnen ca 15 min. ↓
Ristes hasselnødder på pande eller i ovn? Du kan begge dele. Her i opskriften har jeg vist hvordan, man rister nødderne i ovnen, så nødder bliver afskallede. Men du kan sagtens riste dem på panden også. Brug en stor pande og placer nødder på. Rist i 7-10 minutter på lav varme. Hold øje med nødderne og rør indimellem.
Hvordan opbevares ristede hasselnødder?
De ristede hasselnødder plejer jeg at opbevare i en lufttæt beholder eller et lufttæt glas med låg. Og her kan de faktisk holde sig sprøde rigtig længe. Derfor kan du sagtens lave en stor portion. De er nemlig super gode at have i køkkenet, til både granola, desserter eller ovenpå yoghurt.
Mine forslag til brug og servering:
- Kan bruges sammen med granola, som topping på skyr eller yoghurt
- De ristede nødder kan også blendes til hjemmelavet nutella
- Eller de kan blendes til nøddesmør
- Gode at bruge som finthakket toppings til salater
- Server ovenpå små desserter – prøv fx denne
- Kan bruges som topping ovenpå kager og andet hjemmebag
Jeg brugte hasselnødder fra Earth Control, men du kan bruge hvilke som helst typer af hasselnødder, når de skal ristes i ovnen.
Hasselnødder i ovn – Opdateret opskrift ↺
Opskriften her er opdateret. Jeg har forbedret indholdet, så datoen på indlægget er nyere, så nye besøgende nemmere kan få glæde af den.
Giv guiden/opskriften på hasselnødder stjerner her:
Virkelig lækkert og supernemt.. det eneste minus er det svineri skallerne laver🤪
Så mange tak for opskriften❤️
Super godt at høre! Dejligt at du kan bruge den!
Skøn dag til dig,
Kh Michala 😀
Jeg bruger en stofble, derefter hælder jeg nødderne over i en si, sier over bleen, ryster skallerne ud i havejorden og gentager processen, hvis det er nødvendigt.
Det giver ikke så meget svineri.
Kh. Inge-Merete. 🤗
Det lyder som en smart idé også! Så slipper man nemlig for alle skallerne ud over det hele. Skøn dag til dig!
Kh Michala