Simpel, nem, hurtig og lækker aftensmad – ris med marineret aubergine og tofu stykker. Kan både spises kold eller varm. Eller til frokost eller aftensmad.
Inspiration til en super simpel og sund aftensmad.
Hvis man gerne vil have en idé til nem aftensmad under 30 min, noget asiatisk inspireret, uden kød (men stadig vil have noget der minder om) så er den her ret et godt bud.
Selvom sæsonen måske siger suppe, så synes jeg stadig, at der er plads til andre typer af måltider. For selvom jeg virkelig elsker suppe (og deler mange opskrifter for tiden), så vil jeg lige dele den her skønne tofu/ris/salat ret med jer også.
Dels fordi at jeg virkelig gerne vil have endnu mere nem aftensmads inspiration til micadeli.dk. Og dels fordi, at jeg lige har lavet en ny video opskrift på karamelliseret tofu. Samme teknik og ingredienser som til opskriften her! Men i denne opskrift har jeg bare tilføjet aubergine også.
» Video: Se hvordan jeg laver karamelliseret tofu her
Tip: Opskriften kan laves hele året rundt, god til både frokost og aftensmad, er rimelig budgetvenlig – og aubergine kan nemt skiftes ud med andre grøntsager.
Ris med marineret aubergine og tofu.
Simpel, nem, hurtig og lækker aftensmad – ris med marineret aubergine og tofu stykker. Kan både spises til frokost eller aftensmad.
Ingredienser:
- 200 g. tofu
- 1/2 aubergine
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk majsstivelse
- 1 spsk ahorn sirup
- 1 spsk sojasauce
- Saft fra 1/4 citron
- Salt og peber
- Til servering:
- Ris
- Forårsløg
- Basilikum
- Sesamfrø
- Valgfri dressing
Sådan gør du:
Pres vandet ud af tofuen med et viskestykke eller et stykke køkkenrulle.
Skær tofuen i små firkanter eller mundrette størrelser. Kom lidt olie på en pande og steg tofu stykkerne så de er gyldne på alle sider. Giv dem et par minutter på hver side og vend dem rundt. Skær aubergine i små halve stykker og kom med op på panden sammen med tofuen. Steg med indtil gyldne.
I en skål blandes hvidløg, olivenolie, majsstivelse, ahorn sirup, soja sauce, lime saft, salt og peber. Rør godt sammen og hæld saucen ud på panden som en slags glaze. Vend saucen godt rundt til både tofu og aubergine stykkerne er helt dækket til i glazen har sat sig på tofu stykkerne under middel varme. Lad dem blive gyldne og helt sprøde.
Kog risene som anvist på pakken.
Anret risene i skåle, med marineret aubergine og tofu stykker. Pynt med finthakkede forårsløg, sesamfrø, basilikum og en valgfri dressing.
Marineret aubergine og tofu.
Det er så lækkert at marinere både kød, tofu og grøntsager. Når de bliver svøbt ind i en glaze, så smager alt bare skønt. Og selvom jeg her har valgt aubergine og tofu – så kan man altså gøre det med utrolig mange andre grøntsager også.
Retten kan laves hele året rundt – både som en slags bowl eller salatskål – og du kan nemt justere med grøntsager i sæson. Hvis du ikke er til aubergine, så kan du også sagtens stege squash tern eller små stykker broccoli sammen med tofuen. Det smager mindst ligeså lækkert.
Og hvis du vil have andet end forårsløg, så kan snittede gulerødder, edamamebønner eller ærtebælge, hvis man vil fortsætte i det asiatiske hjørne.
Jeg brugte i øvrigt brune fuldkornsris til retten. Ofte bruger jeg faktisk almindelig basmatisris eller Jasmin ris. Nogle gange også vilde ris. Men i dag skulle det altså være fuldkorn. Det mætter også ekstra godt og fylder meget, og så behøver man jo ikke at koge ligeså mange.
Det kan man vel godt kalde win-win.
Som tidligere nævnt, så kan smager retten i øvrigt super godt både varm og kold. Og passer både til en lækker frokost eller til aftensmad. Velbekomme 🌿