fbpx

Rabarber french toast

Sød og lækker rabarber french toast med sprøde toasts og sød rabarberkompot. En luksus morgenmad, eftermiddagssnack eller dessert.

Serveret med lidt neutral yoghurt og flormelis.

opskrift på rabarber french toast

Mens rabarbersæsonen stadig er her lige endnu, så vil jeg nyde de sidste rabarber stilke, som jeg har fået fra min halvsøsters have. Og jeg ville altså ønske, at rabarbersæsonen varede lidt længere, så man kunne nå at lave mange flere lækre rabarberopskrifter! For jeg har stadig så mange idéer på listen.

Jeg serverede mine rabarber french toast som en lækker aftenssnack / dessert. Men opskriften kan både serveres som en luksus morgenmad, som en sød eftermiddagssnack eller endda som en dessert. Og sidstnævnte smager enormt skønt også med lidt vaniljeis.

Rabarber french toast.

Antal: 1 portion
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min.

Lækker rabarber french toast med sprøde toasts og sød rabarberkompot. En luksus morgenmad, eftermiddagssnack eller dessert.

Ingredienser:

 • Rabarberkompot
 • 300g. rabarber
 • 70g. rørsukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • French toast:
 • 2 x toasts
 • 1,5 dl. havremælk eller mandelmælk
 • 1/2 tsk. majsstivelse
 • 1 tsk. kanel
 • 4 skiver toastbrød
 • Plantesmør til stegning

Sådan gør du:

1

Rabarberkompot Skyl og skær rabarber i små bidder (bestem selv her, om du vil have store stykker rabarber i din kompot eller helt små stykker).

2

Hæld rabarberstykkerne i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Vend det godt sammen. Lad koge op og simre i cirka 10 minutter med låg under let omrøring en gang imellem. Sluk for varmen og lad den trække på eftervarmen i cirka 15-20 min.

3

Når kompotten er lunet af hældes den på rene skoldede glas. Opbevares i køleskab.

4

French toast:Pisk mælk, majsstivelse og kanel sammen i en skål. Dyp brødskiverne i blandingen, så de dækkes helt og er godt dækket godt til over det hele.

5

Steg dem på begge sider på en varm pande med plantesmør indtil de er gyldne og sprøde.

6

Serveres de bløde french toast med rabarberkompot og lidt yoghurt.

French toast med rabarber kompot.

Til opskriften skal man naturligvis bruge rabarberkompot og toastbrød. Og hvis du ikke har overskuddet til at lave den selv, så kan du naturligvis sagtens bruge en færdigkøbt rabarberkompot eller marmelade.

Jeg lavede min egen kompot den her opskrift på rabarberkompot, som jeg også også bruger til morgenmad. Det er så nemt og lækkert at have stående i køleskabet.

Brød til french toast: Her kan du bruge alle slags brød. Både toasts, franskbrød og surdejsbrød. Og desuden passer daggammelt brød sig også rigtig godt til opskriften. Så hvis du i forvejen har noget liggende, eller har noget liggende i fryseren, som kan tøes op – så brug endelig det.

opskrift på rabarber french toast

Jeg serverede mine rabarber french toast med lidt neutral yoghurt, et drys flormelis og et drys af de super sunde hampefrø.

french toast med rabarber kompot

Den her opskrift er en vegansk french toast opskrift, da jeg har brugt plantemælk og plantesmør til opskriften. Men her kan du bruge lige de ingredienser, som du ønsker.

Giv min opskrift på rabarber toast stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top