fbpx

Pasta stroganoff med linser og grøntsager

Skøn pasta stroganoff i en grøn udgave med linser, aubergine og svampe. En lun simreret serveret med fuldkornspasta og frisk timian.

Opskriften er vegansk og kan også nemt laves glutenfri. Klar på 30-35 min.

opskrift pasta stroganoff med linser

Selvom vi lige er gået ind i sommerens sidste måned, så fik jeg lyst til en varm simreret på en gråvejrsdag (i sidste uge). Og det fik mig helt til at glæde mig til efteråret, og alle de skønne supper og simreretter, som min to do listen allerede er fyldt med.

Denne pasta stroganoff er en ny fortolkning af min klassiske opskrift på vegansk stroganoff. Her i en anden version serveret med pasta (i stedet for kartoffelmos), som man serverer en stroganoff mange steder i udlandet. Og mums, jeg forstår virkelig hypen omkring det.

Ingredienser til pasta stroganoff:

  • Pasta – jeg brugte en ekstra grov fuldkornspasta til opskriften (som også var glutenfri), men alle slags pasta eller spaghetti kan bruges.
  • Svampe – jeg brugte almindelige brune champignon, men alle slags svampe kan bruges (fx portobello svampe og kantareller).
  • Linser – jeg brugte linser i retten for ekstra protein, men du kan sagtens udelade det i retten og nøjes med grøntsager. Jeg brugte grønne linser fra dåse, men du kan bruge alle slags linser både dem fra dåse og ukogte linser (både røde og grønne). Hvis du hælder ukogte linser i gryderetten, så husk at tilføje ekstra vand, da linserne optager rigtig meget væske under kogning.
  • Glutenfri pasta stroganoff – du kan sagtens udskifte hvedemel med en glutenfri version, så du laver det til en glutenfri sovsejævner. Majsstivelse er her at foretrække. I forhold til pasta så kan du nemt bruge glutenfri pasta (som jeg gjorde her).

Opskriften kan laves færdig på 30-35 minutter. Retten kan både serveres til børn og voksne, og kan laves rimelig budgetvenlig.

Pasta stroganoff opskrift.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 20 min.

Opskrift på pasta stroganoff på 30 minutter. En skøn og nem vegansk opskrift på stroganoff med pasta med svampe og linser.

Ingredienser:

  • 300g. pasta, fx fuldkorn
  • 1 spsk. plantesmør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 150g. brune svampe
  • 100g. aubergine (svarer til 1/2 aubergine)
  • 240g. linser (svarer til 1 dåse)
  • 2 spsk. hvedemel
  • 800 ml. grøntsagsbouillon
  • 250 ml. fløde, evt. sojafløde
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. revet muskatnød
  • Evt. citron

Sådan gør du:

1

Kog pastaen som anvist på pakken (ca. 10 minutter)

2

Start med at klargøre grøntsagerne. Hak løg i halve ringe, hak hvidløget fint og skær brune svampe og aubergine i mindre stykker.

3

I en stor gryde eller sautepande smeltes plantesmør. Tilsæt løg og hvidløg og lad simre et par minutter til gyldne og karamelliserede.

4

Tilsæt de brune svampe og aubergine og lad simre med et par minutter til grøntsagerne er møre. Tilsæt evt. mere fedtstof undervejs hvis nødvendigt.

5

I midten af panden gøres plads til en klart plantesmør. Lad den smelte og tilsæt herefter 2 spsk. hvedemel. Rør det sammen til en melbolle. Tilsæt de 800 ml. grøntsagsbouillon langsomt og rør undervejs til en tyk og opbagt sauce. Vend saucen godt sammen med alle grøntsagerne.

6

Tilsæt fløde og de kogte linser (drænet for vand). Drys godt med friskkværnet peber og muskatnød.

7

Lad retten simre for sig selv i 10-12 minutter til det bliver en tyk og cremet gryderet. Smag retten til og tilsæt evt. ekstra muskatnød, peber eller en smule citron.

8

Anret pastaen i skåle og hæld stroganoff saucen henover. Drys med timian, salt og peber inden servering.

Opskrift på pasta stroganoff med linser

Her er nogle af ingredienserne til pasta stroganoff. Fuldkornspasta (jeg bruger glutenfri pasta med ekstra protein), brune svampe og aubergine.

Herudover bruger jeg også frisk timian. Men stødt timian, rosmarin eller basilikum er også lækkert.

ingredienser med pasta og svampe

Start med at karamellisere løgene til de er let gyldne. Herefter tilsætter jeg aubergine og svampe, og steger dem et par minutter til grøntsagerne er gennemstegte ↓

Gør plads i midten af sauterpanden og tilsæt smør, mel og grøntsagsbuillon, som røres sammen til en opbagt sovs. Herefter tilsætter jeg også fløden (jeg bruger en sojafløde fra Oatly – men alle slags fløde kan bruges). ↓

vegansk fløde sauce til gryderet

Drys med timian, salt, peber og smag retten til med evt. ekstra citron.

gryderet stroganoff vegansk opskrift med svampe og linser

Server den lune pasta med den varme stroganoff i skåle. Det er en skøn og ret nem aftensmad, som kan være klar på 30-35 minutter.

pasta med linsesauce ala stroganoff
opskrift pasta stroganoff med linser

Tip: Hvis du bruger parmesan, så er det også lækkert at komme lidt på retten. Ellers er trøffelolie eller trøffelsauce også lækkert. Og lidt fintrevet citronskal giver også saucen em frisk og skøn smag.

Jeg håber, at du kunne bruger opskriften! Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Giv opskriften på pasta stroganoff stjerner her ↓

4.5/5 (4 Reviews)

9 thoughts on “Pasta stroganoff med linser og grøntsager”

  1. Charlotte Olsen

    Jeg kan ikke sætte nogle stjerner endnu, men retten lyder til at være til 5 stjerner.
    Den skal helt sikkert prøves, og så vender jeg tilbage.

    1. Hej Charlotte
      Det lyder som rigtig god idé. Jeg glæder til at høre, hvad du synes om retten – og om det var noget der faldt i din smag 😉
      Et godt tip er også, at en ret som denne nemt kan varieres med et utal af krydderier, grøntsager, bælgfrugter osv. alt efter sæsonen.
      Bedste hilsner

  2. Tip: dagen efter tilsatte jeg små tern knoldselleri som jeg havde stegt på panden med smør og timian. Smagte SÅ godt ☺️

    1. Mums hvor lækkert Naja! 😄 Tak for at dele, det må jeg prøve næste gang!
      Bedste hilsner

  3. Hej
    Jeg lavede opskriften og havde virkelig meget væske i sovsen. Brugte 800 ml grøntsagsboullion og 250 ml havrefløde. I øvrigt fulgt opskriften. Min ret lignede ikke din ift mængden af væske. Hvad kan det skyldes?

    1. Hej Carina,
      Øv. Det er jeg ked af at høre.
      Brugte du mel i midten af saucen, til at tykne saucen med? Jeg tilsætter altid smør, lader det smelte og tilsætter herefter 2 spsk. hvedemel. Det rører jeg sammen til en melbolle. Til sidst tilsætter jeg de 800 ml. grøntsagsbouillon langsomt og rører undervejs til en tyk og opbagt sauce. Gjorde du det samme?
      Håber mit svar kan bruges, ellers må du endelig vende tilbage!
      Bedste hilsner herfra

  4. Tak for en dejlig opskrift, som jeg virkelig nød – retten blev dejligt cremet (jeg brugte en smule mindre vand) Jeg tilføjede spidskål som “tilbehør” samt kikærtepasta (ekstra protein) og det var bare mega lækkert 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top