fbpx

Pærecrumble

Opskrift på super lækkert og meget nem pærecrumble med friske pære i sæson og den sprødeste crumble-topping med smag af kanel og kardemomme.

En skøn efterårs – og vinteropskrift 🍐

opskrift på pærecrumble med havregryn og kanel

Glutenfri og vegansk pærecrumble:
En crumble er en af de nemmeste opskrift at lave, hvis man har frugt eller bær til overs – og gerne vil have noget sødt – men hvor man ikke gider alt for meget arbejdstid i køkkenet. Opskriften her er både glutenfri og vegansk, da jeg har brugt havremel og plantesmør til dejen.

Bunden består af skiver af pære som er vendt i lidt rørsukker, kardemomme og kanel. Det giver det bedste smag (og dufter skønt i hele køkkenet). Hvis ikke du er til kanel eller kardemomme, så kan vaniljepulver (eller rene vaniljekorn), stjerneanis eller revet appelsinskal også sagtens bruges.

Servering: Opskriften kan fint serveres til cirka 6-8 personer med lidt yoghurt, skyr, creme fraiche eller vaniljeis ved siden af.

Pærecrumble opskrift.

Antal: 6-8 personer
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 30 min.

Opskrift på vegansk og glutenfri pærecrumble. En nem og lækker crumble med pære, kanel, kardemomme og havregryn.

Ingredienser:

  • Pære:
  • 500g. pære, ca. 4-5 styk
  • 50g. rørsukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • Crumble:
  • 50g. havremel
  • 50g. havregryn
  • 1/2 tsk. salt
  • 100g. smør eller plantesmør, koldt

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175ºC varmluft.

2

Pære: Skær pære i både og herefter i helt tynde aflange skiver. Fordel dem i et ovnfast fad (smurt med lidt smør). Tilsæt rørsukker, kardemomme og kanel og vend det hele godt sammen med hænderne.

3

Crumble: I en stor skål tilsættes havremel, havregryn og salt. Skær smørret i små tern, kom det op i skålen og vend det godt sammen med hænderne eller i en røremaskine. Crumble-dejen skal være fugtig og gerne med både små og stykker crumble stykker.

4

Fordel crumble dejen ved at smuldre den over pærene i fadet.

5

Bag den færdige crumble i ovnen 30-35 minutter til toppen er let gylden.

6

Lad køle af et par minutter og server med kold creme fraiche eller vaniljeis. Jeg serverede med neutral yoghurt, hakkede mandler, peanut butter eller andet lækkert.

Opskrift på pærecrumble med mandler.

Når vi går ind i en ny sæson, så skal jeg næsten altid lave en ny crumbleopskrift. For crumble er virkelig noget som man kan alle tider af året med de forskellige slags frugter og bær, som er i sæson netop på den gældende årstid.

Jeg fik de her lækre grønne pærer hjem fra min mormor. Herudover brugte jeg grovvalsede havregryn, kanel, kardemomme, havremel og salt.

pære kanel havregryn til crumble

Jeg brugte cirka 4-5 pærer til opskriften. Skær dem i tynde skiver og vend dem i sukker, kanel og kardemomme. Læg dem i bunden af fadet smurt med lidt plantesmør eller almindelig smør.

Bagefter laves crumble-toppen af havregryn, havremel, salt og plantesmør.

pære i skiver til crumble med kanel

Glutenfri pærecrumble:

Min opskrift er en glutenfri crumble, da jeg har brugt havremel i stedet for hvedemel. Her plejer jeg altid bare at blende lidt grovvalsede (eller finvalsede) havregryn i en lille blender. Og så har man havremel på 2 sekunder.

crumble opskrift med pærer

Pærecrumble med mandler til dessert og morgenmad.

Jeg serverede min pærecrumble med mandler, peanut butter og lidt hampefrø på toppen. En lækker luksusmorgenmad, som en eftermiddagssnack eller som dessert.

crumble til morgenmad og dessert

Har du æbler i stedet for pære, så kan du sagtens udskifte pærerne med tynde og lækre æbleskiver i stedet for.

Ellers har jeg også lavet en opskrift på nem og lækker vegansk æblecrumble her.

crumble med pære, mandler og yoghurt

Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig hvis du har nogle spørgsmål 🍐

Giv opskriften på pære crumble stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top