Vegansk ovnbagt gnocchi med linser, spidskål, spinat, forårsløg, muskatnød – og den lækreste fyldige gnocchi.
En nem grøn vegansk ret, som passer til hele familien.
Med en ovnbagt opskrift som denne, bruger du kun ét fad, du undgår en masse opvask, du kan bruge næsten alle grøntsager fra køleskabet – og så har du en ret klar på kun 30 minutter!
Som i måske allerede ved fra mine opskrifter, så elsker jeg pasta. Og, gnocchi er faktisk en italiensk variant af pasta. De små gnocchi-stykker er både lette og fyldige på samme tid. For de er lavet på en slags kartoffelmos – og er også nemme at lave selv.
Tip: Hvis du ikke har gnocchi, så kan du sagtens koge lidt pasta og bruge i opskriften i stedet. Det smager også virkelig skønt!
Opskriften her er en rigtig weekend-hygge opskrift. Hvert fald for mig. En masse lækre ingredienser samlet i et fad, og så i ovnen for at simre, er den bedste afslutning på en god solrig lørdag i marts med gåture, familietid og måske et glas rødvin. God lørdag til alle jer – og jeg håber, at I kan blive inspireret til at lave opskriften!
» Prøv også: Lækker og nem vegansk One-Pot pasta med svampe og squash
Ovnbagt gnocchi med linser, spidskål og spinat.
Vegansk opskrift på ovnbagt gnocchi med spinat, linser, spidskål, muskatnød og smeltet vegansk ost på toppen. Lækker nem gnocchi ret, klar på 30 min!
Ingredienser:
- 400g. Spidskål
- 2 dl. Linser, kogte
- 350g. Gnocchi
- Håndfuld Spinat
- 2 spsk. Forårsløg, hakket
- 3 dl. Soja fløde (eller almindelig fløde eller mandelmælk)
- 1/2 Muskatnød, fintrevet
- 3 dl. Ost (jeg brugte vegansk ost)
- Salt og peber
Sådan gør du:
Smør lidt olie eller smør i et ovnfast fad. Mit fad måler 19 x 25 cm.
Kog linserne som anvist på pakken (eller brug færdigkogte linser) og dryp vandet fra. Skær spidskål i tynde skiver og forårsløg i små stykker.
I fadet tilføjes: Spidskål, gnocchi, linser, spinat, forårsløg, sojafløde (eller anden fløde eller mandemælk). Drys godt med muskatnød og godt med ost (jeg brugte vegansk ost). Drys også godt med alt og peber. Mix det hele lidt sammen og fordel rundt i fadet.
Bag fadet i ovnen på 200C i 25 minutter. indtil toppen er gylden og sprød, og osten er smeltet. Server retten mens fadet er varmt.
Hvis du ikke er ude efter en vegansk opskrifter, så kan du selvfølgelig bruge almindelig ost til opskriften! Men jeg bruger en vegansk udgave – hvilket jeg synes virker helt perfekt! Det smelter fint og smager godt..
Ovnbagt gnocchi: Fordel grøntsagerne og gnocchi i fadet
- Smør fadet med lidt smør eller olie. Put spidskål i bunden af fadet, og hæld gnocchi på toppen.
- Kog (eller brug færdigkogte) linser og drys på toppen sammen med forårsløg.
- Skyl spinaten og hæld med op i fadet.
- Hæld til sidst en lækker cremet soja fløde (eller anden fløde, eller tyk mandelmælk) på toppen. Drys godt med muskatnød, ost, og godt med salt og peber. Mix det hele sammen med en ske.
Jeg har dog brug færdige gnocchi til denne opskrift – en vegansk udgave jeg fandt. Og de var faktisk kogt på forhånd også. Men det kunne da være sjovt at lave dem selv en dag? Jeg ved at opskriften traditionelt set er lavet på mel, kartofler, salt og æg. Men mon ikke, at man kan udtænke en vegansk udgave. Sig til hvis det er noget i ønsker!
Det bedste ved veganske ovnbagte opskrifter:
Jeg er blevet vild med ovnbagte opskrifter. For det kræver kun ét fad! Du undgår en masse unødvendig opskrift. Og ja, så kan du stort set ALLE grøntsagsrester fra køleskabet.. Du kan lave de her veganske ovnbagte retter i SÅ mange varianter, og skiftevis bruge forskellige grøntsager, krydderurter og krydderier. De fleste grøntsager behøver ikke at blive kogt inden. Men hvis du fx ønsker at bruge kartofler, sød kartoffel, gulerødder, rodfrugter eller andet, så ville jeg nok koge dem kort et par minutter inden.
Hvis du laver den her opskrift og deler, så tag mig endelig på Instagram: @Micadeli_
Kunne du lide opskriften på ovnbagt gnocchi? Giv den stjerner her ↓
Pingback: Pastaskaller med tomat i ovnen – Ovnbagt pastaret med skaller
Pingback: Bagt pasta – Ovnbagt pasta i fad med grøntsager på 25 min.