Super nem asiatisk opskrift på nudler med peanutbutter sauce og grøntsager. En skøn og nem idé til hurtig aftensmad eller frokost.
Klar på kun 15 min.
Den her nudelskål er en slags nudler med grøntsager. En super simpel og nem asiatisk ret, som både kan laves til frokost eller til aftensmad – fx med tilbehør som forårsruller, frikadeller eller de her lækre spicy tofu nuggets.
Opskriften er ret budgetvenlig, familievenlig og kan nemt justeres endnu stærkere med chili sauce, chili flager eller andet godt. Jeg servede nudlerne med hjemmelavet peanutbutter sauce. Men hjemmelavet chili mayo, sojasauce, en lys dressing eller balsamico creme er også lækkert til!
Tip: Miso giver peanutbutter saucen en skøn og lækker umami smag til peanutbutter saucen! Du kan udelade miso – bare sørg for at smage saucen godt til med salt og peber.
Nudler med peanutbutter.
Nem og skøn opskrift på nudler med peanutbutter sauce og grøntsager. En nem frokost eller aftensmad – klar på kun 15 min!
Ingredienser:
- Nudler:
- 200g. nudler
- 1 lille rødløg
- 2 stilke forårsløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 bok choy kål
- Sukkerærter
- 1/3 agurk
- Sesamfrø
- Cashew nødder
- Lime
- Sauce:
- 1 tsk. miso (kan udelades)
- 1 spsk. peanut butter
- 1 spsk sojasauce
- 1/2 lime, saften derfra
- 1/2 tsk. hvidløg eller hvidsløgspulver
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Kog nudlerne i 2-3 min. eller som anvist på pakken.
Rør ingredienserne til saucen sammen i en skål. Smag til med lime, salt og peber til den rammer dine smagsløg. Sæt saucen til side på bordet.
Hæld lidt olie på en pande og steg hakkede rødløg, forårsløg, snittede peberfrugter og bok choy kål kort i 5 minutter – gem gerne lidt grøntsager til at pynte med.
Hæld de kogte nudler med op på panden og hæld saucen udover. Vend det hele godt sammen og lad stege i 1-2 minutter.
Anret de stegte nudler og grøntsager i en skål. Pynt med sukkerærter, agurk skåret i strimler – eller hvordan du selv synes. Drys med sesamfrø, cashewnødder, lime og peber.
Nudler med peanutbutter og grøntsager.
Der er egentlig ikke nogle “regler” i den her opskrift, for du kan bruge stort set, hvad du lige har liggende af grøntsager og toppings!
Jeg brugte forårsløg, peberfrugt, lime, rødløg, sukkerærter, agurk og bok choy kål. Men stort set alle grøntsager kan bruges. Så har du en rest gulerødder, spidskål, broccoli eller andet liggende, så brug endelig det også.
Her er peanutbutter saucen ↓
En simpel sauce bestående af: Miso, peanutbutter, sojasauce, lime saft, hvidløg og friskkværnet peber.
→ Se min opskrift på hjemmelavet peanutbutter her – klar på 5 min!
Hvilke nudler skal man bruge?
Jeg brugte helt klassiske fuldkornsnudler (dem som bølger, og er formet som en forkant). Men du kan bruge præcist de nudler, du ønsker. Både lyse nudler, risnudler og fuldkorn. Bare vær opmærksom på kogetiden.
Hæld de kogte nudler op på panden sammen med de stegte grøntsager. Tilsæt herefter peanutbutter saucen og vend det hele godt sammen.
Pynt den flotte skål nudler med peanutbutter med dine favorit grøntsager, og så er retten klar.
Et lille trick er, at skære agurken i helt tynde skiver, så de kan rulles. Det pynter så fint på tallerknen (hvis man som jeg, går op i den slags) haha!
Jeg håber, at du fik lidt inspiration til at prøve den her lækre (og hurtige) peanutbutter nudelsalat.
Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål 🌿