Weekenden kalder på de her lækre, søde og super nemme barer. Her lavet som en opskrift på en nøddebar med valnødder, dadler, chokolade og salt.
Super lækre (og sundere) version af müslibarer.
Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter på müslibarer her på siden. Og det er med god grund. For jeg elsker virkelig barer i alle slags smage og forme. De er nemme at lave, de kan laves rimelig sunde – og så er de fantastiske at have liggende i fryseren, når man skal forkæle den søde tand.
- Dadler: Jeg bruger nogle meget juicy dadler fra earth control eller de store medjool dadler (husk at bruge dadler uden sten.)
- Valnødder: Du kan sagtens udskifte valnødder med hasselnødder, mandler, cashews eller pekannødder.
- Mørk chokolade: Til toppen brugte jeg en meget mørk chokolade, da den mørke bitre chokolade spiller godt sammen med den søde bund og salten på toppen. Men lys chokolade eller hvid chokolade smager mindst ligeså lækkert!
- Salt: Drys gerne med flager af havsalt på toppen til sidst. Salten fremmer smagen af mørk chokolade og er næsten uundværligt for et godt resultat.
Form til nøddebarer: Jeg bruger en aflang bageform i stål, der måler 10 x 34 cm. Så er barerne super nemme at skære ud i mundrette stykker. Men du kan bruge alle slags forme, alt efter hvad du har i køkkenet. Jeg får cirka 8-10 barer ud af opskriften her.
Opskrift på nøddebarer.
Lækker og nem opskrift på nøddebarer med valnødder. Nøddebar lavet med dadler, chokolade og valnødder på toppen.
Ingredienser:
- Bunden:
- 200g. dadler, fx medjool dadler (uden sten)
- 100g. valnødder
- 3 spsk. peanut butter eller mandelsmør
- 2 spsk. sirup eller ahorn sirup
- Toppen:
- 150g. mørk chokolade
- Cirka 25 hele valnødder (til toppen)
- 2 spsk. sirup eller ahorn sirup
- Havsalt
Sådan gør du:
Bunden: I en blender tilsættes de bløde og saftige dadler (uden sten), 100g. valnødder, peanut butter og ahorn sirup. Blend til en fast og klistret masse. Hvis massen er for tør og svær at blende, så tilsæt gerne 1-2 spsk. vand. Massen skal være fugtig og sammenhængende.
Pres massen godt ned i en form beklædt med bagepapir. Jeg bruger en aflang form på 10 x 34 cm. Sørg for at overfladen er ensartet, og at massen er fordelt godt over det hele.
Toppen: Smelt chokoladen over et vandbad og fordel chokoladen udover dadelbunden.
I en skål hældes 25 hele valnødder sammen med 2 spsk. sirup. Vend valnødderne godt rundt så alle nødderne er dækket til i sirup over det hele.
Fordel de karamelliserede valnødder ovenpå chokoladen i en mønster ved siden af hinanden, eller som du har lyst til.
Sæt formen i fryseren i 1-2 timer til den har sat sig helt (gerne endnu flere timer eller over natten).
Når chokoladen har sat sig, så er massen klar til at skæres ud til valnøddebarer. Brug en skarp kniv, når du skærer. Drys med havsalt på toppen og server gerne de lækre valnøddebarer, mens de stadig er lidt kolde.
Opskrift på hjemmelavede nøddebarer.
Her er ingredienserne, som jeg har brugt til bunden! Lækre juicy og bløde dadler (uden sten), havsalt, valnødder, peanut butter (smooth version) og ahorn sirup. Det skal alt sammen blendes i en minihakker eller blender til en sammenhængende og fugtig masse.
1. Første billede viser massen i min minihakker. Her man kan se, at den er fint blendet, men fugtig nok til, at man kan samle den lidt med hænderne.
2. Billede 2 viser min forms størrelse (måler cirka 10 x 34 cm). Pres alt dejen så langt ned i formen som muligt. Her er det vigtigt, at massen er presset godt ned i kanterne og har en flad overflade over det hele.
3. Smelt den mørke chokolade. Jeg smelter altid i en skål over et vandbad, da jeg synes det er nemmest. Men du kan også sagtens smelte det i mikroovnen.
4. Fordel den smeltede chokolade direkte ud på bunden af dadler og nødder. Fordel chokoladen godt over det hele.
Karamelliserede valnødder: Jeg vender valnødderne i en skål sammen med lidt ahorn sirup, så de er dækket godt til over det hele. Så undgår man, at de er for tørre ovenpå barerene, når man tager en bid. Dette er valgfrit og du kan sagtens undlade denne del med sirup.
.. Til sidst placerer jeg de karamelliserede valnødder ovenpå chokoladen. Jeg har lagt dem i en mønster, så man let kan skære barerne ud herefter. Men du kan også smuldre dem i små stykker henover. Og så er de klar til at komme i fryseren i 1-3 timer.
Sund nøddebar med valnødder.
Når nøddebarerne har været i fryseren i 1-3 timer (eller natten over), så kan de tages ud og skæres i mundrette barer med en skarp kniv.
Jeg får cirka 8-10 store barer i opskriften her, men du kan sagtens få endnu flere, afhængig af hvordan du skærer dem.
Opbevaring: Jeg opbevarer dem i en beholder i fryseren evt. med lidt små stykker bagepapir imellem dem, så man nemt kan hapse dem!
Har du andre nødder end valnødder, så kan de også sagtens bruges til både bunden og toppen! Jeg prøvede selv at få fat på pekannødder (dog uden held), men brugte så valnødder i stedet, da de jo også er super efterårsagtige.
Men hasselnødder, mandler, cashewnødder eller paranødder kan også bruges!
Hvis du vil have mere inspiration til nøddebarer, så har jeg også de her lækre dadelbarer, mine klassiske sunde og lækre müslibarer eller de her barer med et tvist af cornflakes.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål! 🤎