Super NEMME og skønne müslibarer med dadler, chokolade, havregryn og nødder. Det er en opskrift på muslibar uden sukker.
Opskriften tager kun 10 min. at røre sammen og 30 min. at bage.
Hjemmelavede muslibarer er fantastiske at have liggende til en hurtig snack, til madpakke, at have med på stranden, på picnic eller at hapse efter træning eller en løbetur. Og så kan de laves helt lige så sunde, som man selv synes.
Mine tips til nemme hjemmelavede müslibarer:
- Dadler: I stedet for dadler, så kan du sagtens bruge saftige rosiner, tranebær, fersken, figner eller andet tørret frugt.
- Quinoa og chiafrø: Begge er super mættende, og super sunde.
- Nødder: Jeg brugte mandler i opskriften, men de kan sagtens skiftes ud med fx peanuts, hasselnødder, cashew eller pecan nødder.
- Hørfrø: Kan også nemt erstattes med solsikkekerner eller græskarkerner.
- Chokolade: Brug her alt lige fra lys, mørk eller hvid chokolade. Smager skønt til bunden eller vendt i dejen. Du kan også erstatte med kakao pulver.
- Grove müslibarer: Brug her fuldkornsmel, grove speltflager og grovvalsede havregryn.
- Müslibar uden sukker: Undlad sirup og erstat med en moden banan. Det binder massen godt sammen. Du kan også bruge smeltet kokosolie eller peanut butter. (Mange laver også deres muslibar med kondenseret mælk)..
- Salt: Brug gerne 1/2 tsk, det er undværligt for smagen.
Kan de fryses? Ja, muslibarerne kan sagtens fryses ned eller opbevares i køleskabet. Hvis ikke de nedfryses, så opbevar dem i en lufttæt bøtte, så holder de sig friske i længere tid.
Müslibar opskrift.
Super NEMME og skønne müslibarer med dadler, chokolade, havregryn og nødder. Opskrift på sunde muslibar uden sukker.
Ingredienser:
- 10g. chiafrø
- 40g. hørfrø
- 50g. mandler
- 100g. havregryn
- 10g. quinoa, popped
- 1/2 tsk. salt
- 100g. dadler (ca. 10 store)
- 100g. lys sirup eller ahorn sirup
- 1/2 dl. mel
- 100g. smeltet mørk chokolade
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 130ºC varmluft.
I en stor skål blandes chiafrø, hørfrø, hakkede mandler, havregryn, popped quinoa og salt.
Fjern stenene fra dadlerne og hak dadlerne i fine små stykker. Kom dem med op i skålen og rør godt sammen med de øvrige ingredienser.
Varm den lyse sirup i en gryde, så den kun lige er lun, og hæld den med op i skålen og bland grundigt sammen med hænderne. Hæld melet i (melet gør at muslibarerne hænger endnu bedre sammen). Vend det godt rundt, så det er sammenhængende og klistret.
Hæld i en firkantet form beklædt bagepapir og pres massen godt ned over det hele. Bag müslibarerne i 30 min og lad dem køle helt af, før de skæres i ca. 12-14 aflange firkanter med en skarp kniv.
Smelt den mørke chokolade og dyp hver bar så de netop dækker bunden. Lad chokoladen køle helt af (fx i køleskab eller fryser) inden servering.
Sunde müslibar med dadler og nødder.
Det er heldigvis super NEMT at lave sine egne hjemmelavede müslibarer. Og så er det jo også en fantastisk måde at få brug rester af nødder, gryn, frø og tørret frugt fra skabene. Du kan nemlig sagtens udskifte ingredienserne i opskriften her, med hvad du selv har liggende i skabene.
Her har de bagt i 30 min. og kan også serveres som en slags raw müslibar uden chokolade ↓
Brug gerne en rigtig skarp kniv, når du skal skære dem – det gør snittet pænere og nemmere, hvis de skal dyppes i smeltet chokolade.
Müslibarer med chokolade.
Jeg synes, at det er super lækkert at dyppe dem i mørk chokolade, så de har en fin bund af chokolade. Du kan også sagtens hakke chokoladen groft og komme den med op i müsli blandingen inden bagning. Begge dele smager skønt! Og det er en god måde at få lidt ekstra energi på.
Lad dem køle helt af (sæt dem gerne i køleskab eller i fryseren) indtil chokoladen er har sat sig ↓
Glutenfri muslibar:
Opskriften her er lavet som en vegansk muslibar, men som også nemt kan laves som en glutenfri muslibar. Brug her glutenfri havregryn og mandelmel (i stedet for almindelig hvedemel). Det er super nemt at erstatte ingredienserne, og det har heldigvis ingen indflydelse på hverken smag eller konsistens.
Inspiration og idéer til sunde müslibarer:
Hvis du vil have inspiration til en sukkerfri muslibar uden sukker og kondenseret mælk, så kan sirup heldigvis nemt erstattes med andet godt. Hvis du har en sød og moden banan liggende, så er den ideel i stedet for sirup. Ellers er peanutbutter og smeltet kokosolie også at fortrække.
Det er super nemt at lave sunde müslibar uden sukker. Du kan også lave dem som raw muslibar (uden chokoladen) eller tilsætte endnu flere sunde og mættende nødder og frø.
Jeg har hørt mange snakke om nordthy muslibar – som åbenbart skulle være helt vildt gode. De må prøves næste gang! Det er tit at man får inspiration fra supermarkedet på andre lækkerier, som man gerne vil afprøve derhjemme. Har også en tanke om at skulle afprøve dem med oreos, morgenmadsprodukter, bær, hvid chokolade eller andre søde ting. Fx de her flotte barer med cheerio knas i.
Vil du prøve en anderledes muslibaropskrift, så prøv de her cookiebarer, som er en blanding af cookies og muslibar lavet i en ny udgave med tykke firkanter.
Jeg håber, at du fik inspiration til at afprøve de her lækre og (efter min mening) de bedste muslibarer, som man kan røre sammen derhjemme. Hvis du har nogle gode tips til ingredienserne eller andre variationer man kan lave, så skriv endelig en kommentar nedenunder! Ville elske at høre jeres gode idéer ♥
Super lækre altså!!! 😄😄😄
Hvor dejligt at høre Sara!
Bedste hilsner
Hej. Jeg kan IKKE anbefale NordThy. De er desværre produceret i ukendt udland,,,,
Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift 💥
Hej Benthe,
Helt sikkert! Det er nu også meget mere lækkert at lave dem selv! Håber du synes om opskriften 🤎 😉
Mums, de er super gode 🤩 de vil helt sikkert blive bagt igen og igen.
Tusind tak Chalott – dejligt at høre. 🌸
Bedste hilsner
De ser lækre ud, det må afprøves.
Meeen lille detalje – de er hverken sunde eller sukkerfri, når de er lavet med sirup 😅 Det er jo bare flydende sukker.
Hej Sidsel – kan det du godt have ret i 😉 Men de er sundere end mange andre opskrifter, som man kan finde derude på müslibarer.
Håber at de smagte!