Små spicy mini aubergine pizza med grøntsagssauce og revet ost. En perfekt lille servering til forret, appetizer eller som en lækker snack.
Inspiration til forret, som snacks, til buffet, til et tapasbord eller som tilbehør til aftensmaden.
De her små hapsere eller bidder er nemme at servere til en vegetarisk / vegansk anretning. De er oplagte til forret, i en buffet med festmad & til højtider – eller som tilbehør til en masse andre retter.
Tip: Hvis du gerne vil lave dem som bruschetta med en brød-bund, så kan de sagtens serveres sådan. Kom de små aubergine pizza ovenpå et stykke brød med lidt olie, og bag dem i ovnen som opskriften angiver.
Opskriften giver cirka 9 små aubergine hapsere – men kan nemt justeres og fordobles efter behov.
Mini aubergine pizza
Små spicy mini aubergine pizza med grøntsagssauce og revet ost. Perfekt som forret, appetizer, tapas eller en lækker sund snack.
Ingredienser:
- 1/2 aubergine
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 40g. svampe
- 1 tsk. paprika
- 1-2 tsk. chili krydderi
- Håndfuld spinat
- 1 dl. pizzasauce eller tomatsauce
- Salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200ºC varmluft.
Steg finthakket løg og hvidløg i lidt olie på panden. Tilsæt finthakkede svampe, og guleroden skåret i tern. Drys med paprika og chili – og tilsæt også finthakket spinat.
Hæld pizzasauce (eller tomatsauce) med op på panden og lad det simre et par minutter. Drys godt med salt og peber. Smag til med chili.
Skær auberginen i skiver cirka 1 cm. i tykkelsen. Gem evt. lidt aubergine og skær de i meget tynde skiver (dette er til pynt på toppen).
Pensl skiverne med olivenolie og kom 1 spsk tomatfyld ovenpå hver skive. Drys med revet ost på toppen og de tynde halve stykker aubergine.
Bag de små mini pizzaer i ovnen ca. 10-12 minutter til osten er smeltet.
Valgfrit: Pynt med creme fraiche på toppen, lime skiver og frisk oregano.
Mini aubergine pizza snacks.
Pensl de små aubergine stykker (cirka 1 cm. i tykkelsen), og kom tomat/grøntsagsfyldet ovenpå. Drys herefter med revet ost (her brugte jeg en vegansk version – men du kan bruge lige den ost, du ønsker).
Jeg pyntede også med tynde aubergine stykker på toppen for at “pynte” dem lidt sammen med lidt creme fraiche (jeg brugte en vegansk udgave). Jeg synes det er lidt lækkert med noget koldt sammen med den stærke chili, som tomatsaucen er lavet med.
Men er du ikke til creme fraiche, så kan den sagtens udelades!
Jeg pyntede også de små mini aubergine pizza med frisk oregano. Men basilikum, dild eller timian kan også sagtens bruges!
Inspiration til forret, appetizer eller tapas.
Jeg synes, de er skønne at servere sammen med andre små anretning fx til et tapasbord. Fx sammen med de her fyldte mini peberfrugter, de her nemme og flotte avocado med kikærtesalat – eller sammen med flettede kartoffelroser.
Ellers gør de sig også rigtig godt til højtider, fødselsdage og ikke mindst til nytårsaften!
Jeg tænker, at lave flere små vegetariske og veganske anretning, som man kan lave til højtider, nytårsaften, påskefrokost, buffet til fødselsdage, til forretter mm. Og hvis i ligger inde med gode idéer, så skriv endelig til mig i en kommentar nedenfor!
Kunne godt bruge en masse inspiration fra alle jer kloge læsere!