Opskrift på sprød og svampet mexicansk toast med grøntsager, chili, kidneybønner, salsa, avocado og sprøde tortilla chips.
Toastopskrift til luksus frokost eller til mexicansk aften.
Hvis du trænger til noget snasket, lidt fast-food agtigt, lidt spicy og med lidt “mexicanske vibes”, så er den her opskrift på mexi-toast-sandwich et virkelig godt bud!
Jeg har lavet den her opskrift med sprøde fuldkornstoast samt lækkert fyld lavet af kidneybønner, krydderier, salsa, chili og lidt brune champignon – serveret med avocado, majs og koriander på toppen. Og selvfølgelig også med lidt sprøde tortilla chips på siden (for dem kommer vi ikke udenom vel?).
Oplagt at lave til frokost, genial nem aftensmad eller som tømmermændsmad.
Mexicansk toastopskrift.
30 minutters mexi toast til en luksus frokost, aftensmad eller til mexicansk middag. Med kidneybønner, majs, avocado og koriander.
Ingredienser:
- Mexi fyld:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 100g. brune champignon
- 2 tsk. paprika, sød
- 1-2 tsk. chili, flager eller stødt
- 1 spsk. tomatpuré
- 240g. kidneybønner, kogt (svarer til 1 dåse)
- 2 spsk. spicy salsa (styrke efter eget valg)
- Herudover:
- 4 stykker fuldkornstoast
- 140g. majs fra dåse
- 1 lime
- 1/2 avocado
- Koriander
- Nachos chips
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i lidt olie eller smør på en pande. Tilsæt finthakkede brune champignon, paprika og chili og steg et par minutter.
Tilsæt tomatpuré og 1/2 dl. vand, rør godt rundt og lad saucen blive tyk under omrøring.
Tilsæt de kogte kidneybønner og vend det sammen i saucen. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis du synes, at saucen bliver for tyk.
Rist toastbrødene på begge sider. Anret 1 stykke ristet brød på en tallerken, fordel et godt lag tomatsauce med kidneybønner ovenpå efterfuldt af 1 spsk. salsa, løse majs, avocado i skiver og frisk koriander. Drys med friskkværnet peber og saften fra 1/2 lime på toppen. Til sidst "lukkes toasten" med et stykke ristet brød henover.
Ekstra tip: Smager også lækkert med sprøde nachos chips inde i toasten!
Ingredienser til mexi toast sandwich.
Til opskriften bruger jeg kidneybønner, men sorte bønner eller andre slags mexicanske bønner kan også sagtens bruges! Du kan også bruge chilibønner, hvis du ønsker en ekstra spicy smag.
Toastbrød: Jeg brugte fuldkornstoast til opskriften, men her kan du bruge alle slags toasts eller brød! Du kan også sagtens lave opskriften med glutenfri brød, surdejsbrød eller ristet rugbrød.
Her ses grøntsagsfyldet lavet på brune champignon og kidneybønner ↓
Idéer til tilbehør: Min opskrift på hjemmelavet guacamole laver jeg ret ofte og er oplagt til alt mexicansk mad! Ellers kan jeg anbefale dig denne rustikke mexicanske pico de gallo – eller en rustik mango/ananas salsa med rødløg og koriander. Og hvis du elsker det autentiske mexicanske køkken, så har jeg læst mig til at den autentiske Roja Salsa skulle være helt fantastisk. Men den har jeg stadig til gode at prøve! 😉
Jeg håber, at u kunne finde inspiration til de her luksus toasts. De er super lækre og sprøde at servere som en frokost eller som en del af mexicansk middag!
Hvis du vil have mere inspiration til mexi mad – så kan du finde alle mine mexicanske opskrifter samlet lige her