Kødfri lasagnesuppe med linser og grøntsager er den nemmeste opskrift til hverdagen. Delt eksklusiv fra min kogebog: Vegansk Aftensmad.
Lasagnesuppen kan både serveres som vegetarisk og vegansk aftensmad.
Hvis du er ellevild med lasagne, men ikke rigtigt orker alt arbejdet og ventetiden i ovnen, så er den her opskrift til dig. Lasagnesuppe er min nye go-to, hvis jeg vil have simremad, som er lækkert og smager godt – men som ikke tager mere end maksimum 25-30 minutter i køkkenet.
Man laver blot grøntsagssaucen med linser, tilsætter de knækkede lasagneplader (eller andet pasta) – og så skal retten simre i gryden i cirka 10-15 minutter til lasagnepladerne er kogt færdigt. Verdens nemmeste (og lækreste) aftensmad.
» Kogebog: Jeg har delt opskriften fra min kogebog: Vegansk aftensmad. I bogen får du +100 opskrifter og inspiration til grøn og nem aftensmad.
Tip: Opskriften er lavet til 3-4 portioner. Du kan nemt lave opskriften i dobbelt portion, eller fryse resterne ned til ugens øvrige dage. Tø lasagnesuppen op i en gryde med lidt ekstra vand og lad simre under middel varme til al-dente.
Lasagnesuppe opskrift.
Vegetar og vegansk opskrift på lasagnesuppe med linser, gulerødder og champignon. Super nem opskrift til aftensmad på 25 min.
Ingredienser:
- 3 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 200g. brune champignoner
- 2 gulerødder
- 2 stænger bladselleri
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. spidskommen, stødt
- 1 tsk. tørret basilikum
- 250g. brune linser (1 dåse færdigkogte)
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 terning grøntsagsbouillon + 4 dl. vand
- 3-4 lasagneplader, efter eget valg
- Parmesan til toppen (evt. vegansk parmesan)
- Salt og friskværnet peber
- Olie til stegning
Sådan gør du:
I en gryde steges finthakkede løg og hvidløg i lidt olie. Lad simre et minuts tid.
Hak champignoner, gulerødder og bladselleri i helt fine små tern og kom det med op i gryden.
Tilsæt paprika, spidskommen og basilikum og lad grøntsagerne svitse et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater, 1 terning grøntsagsbouillon og 4 dl. vand. Hæld vandet fra 1 dåse linser, skyl dem under koldt vand og hæld dem med op i retten. Knæk lasagnepladerne i små stykker og kom dem med op i gryden. Dyp dem ned så de er dækket godt til af væsken og lad simre i 10-15 minutter til lasagnepladerne er al dente. Tilsæt gerne ekstra vand undervejs, hvis retten koger ind og bliver for tyk.
Server lasagnesuppen med revet parmesan og friskkværnet peber. Velbekomme!
Ingredienser til lasagnesuppe.
Af grøntsager brugte jeg løg, champignoner, gulerødder og selleri. Som lasagneplader brugte jeg de her aflange pastaer med fine bølger i siderne, som minder mig lidt om de flotte lasagneplader, som man nogle gange kan finde i supermarkederne.
Men her kan du også bruge klassiske lasagneplader (som knuses i små stykker), helt almindelig pasta, også fuldkorn.
Hæld det hele ned i en stor gryde og lade simre i 10-15 minutter indtil at retten er mør og pastaen er færdigkogt.
Glutenfri lasagnesuppe:
Ønsker du en glutenfri lasagnesuppe, så kan du nemt erstatte lasagnepladerne med glutenfri lasagneplader. Resten af fremgangsmåden er helt den samme!
Parmesan til servering:
Her kan du både bruge almindelig revet parmesan eller vegansk parmesan – alt efter ønske. Jeg har brugt en vegansk parmesan til opskriften her, og har oplevet at begge dele smager lige godt i de fleste retter.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften til inspiration til super nem aftensmad. På Instagram, har jeg også lavet en kort video, hvor jeg viser opskriften her.
Rigtig god fornøjelse ❤️
YUMMI! Det tager ikke mere end 25min at tilberede denne ret og den smager fantastisk. Suppen gør den saftig og smagsfuld end den traditionelle lasagne. Jeg havde ikke prøvet denne ret før, men jeg er positivt overrasket over forskellen fra en normal lasagne.
Tusinde tak! Dejligt at høre – det er virkelig også en favorit hjemme hos mig! 😉
Bedste hilsner
Den smager bare rigtig godt!!😃
Dejligt at høre Louise! 🌸
Bedste hilsner
Waooooooo, det er lækkert ❤️ tilføjer en smullllle chiliflakes for kan godt lide varmen, men er total fan – fast del af madplanen her i huset 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Dejligt at høre Susanne! 🌸
Bedste hilsner
Hej Michala
Du skriver to steder i teksten, at der skal linser i denne opskrift, men der står ikke noget om linser under ingredienser eller fremgangsmåde? Jeg er ret glad for linser, så jeg vil gerne vide, om det er meningen, at der skal linser i opskriften 🙂
Hej Sandra
Tak for din besked – og rigtig godt spottet. 😉
Jeg har lige rettet det til, da jeg da havde overset at skrive linserne på i opskriften.
Du skal bruge 250g. linser – jeg plejer at bruge de brunegrønne fra 1 dåse (svarer cirka til 250g.).
Bedste hilsner 🌸