Skøn og lækker opskrift på kanelkrans drysset med flormelis. En skøn og anderledes opskrift i stedet for kanelsnegle eller kanelsnurrer.
Lavet med en nem hjemmelavet dej og kanel remonce.
Denne kanelkrans ser meget besværlig og avanceret ud. Men den er heldigvis ret nemt at lave. Jeg vil faktisk mene, at det er nemmere at lave en krans som denne, end at forme snurre til de klassiske kanelsnurrer. Jeg har på billederne nedenfor vist step-by-step, hvordan man laver dem.
Server kanelkransen som eftermiddagskage til dessert eller som tilbehør til brunch. Kransen er også oplagt til julebagværk i julen eller til juledagene.
Vegansk kanelkrans: Jeg brugte plantesmør og havremælk til opskriften, så kanelkransen er lavet 100% vegansk. Men du kan også sagtens bruge almindelig smør og sødmælk eller letmælk – resultatet er helt det samme.
» Prøv også: Klassisk opskrift på kanelsnurrer – vegansk opskrift her
Kanelkrans.
Skøn og lækker opskrift på kanelkrans drysset med flormelis. Oplagt vegansk bagværk at lave i stedet for kanelsnegle eller kanelsnurrer.
Ingredienser:
- Dej:
- 2,5 dl. havremælk eller mandelmælk
- 25g. frisk gær
- 1 spsk. kardemomme
- 80g. sukker
- 1 tsk. salt
- 500g. mel
- 80g. plantesmør
- Remonce:
- 100g. plantesmør
- 2 spsk. kanel
- 100g. sukker
Sådan gør du:
Dejen: Start med at blande mælk med gær, så det er opløst. Hæld det direkte ned i din køkkenmaskine. (Du kan også brug en almindelig skål og en håndmixer, eller ælte dejen i hænderne).
Tilsæt kardemomme, sukker, salt og 500g. mel lidt efter lidt. Start med at blande det langsomt, og skru derefter op på hastigheden. Lad dejen ælte i 4-5 minutter indtil du har en blød dej, som stadig er klistret men sammenhængende.
Skær smørret i små tern, og hæld dem i dejen mens den æltes på lav hastighed (ellers ælt smørren langsomt ind i dejen med fingrene). Resultatet skal være en helt æltet dej med en blank overflade. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 times tid.
Kanel remonce: Bland det bløde smør i en skål med kanel og sukker. Sæt herefter remoncen på køl i mens dejen hæver, så er den nemlig nemmere at smørre ud.
Drys lidt mel på en ren og glat overflade på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og form dejen som et stort rektangel. Smør remoncen ud på dejen med en ske (se billederne nedenfor). Rul dejen sammen på den lange side til en lang aflagt rulle. Skær et snit i dejen hele vejen på den lange led. Skær gerne enderne af og flet nu dejen sammen hele vejen ned og form den til en rund krans.
Placer kransen på en bageplade med bagepapir. Dæk til med et viskestykke og lad den gerne hvile igen 30 min. (gerne længere).
Bagning: Varm ovnen til 180°C varmluft. Bag kanelkransen i ovnen i max 20-22 minutter, så den stadig er saftig indeni.
Sådan formes kanelkransen ↓
Rul dejen ud til en stor rektangel (størrelsen er ikk så vigtig). Smør kanel remoncen grundigt ud på dejen ↓
Rul dejen nedefra og op (på den lange led). ↓
Skær nu igennem dejen med en kniv på den lange led, så alle lagene kommer frem ↓
Skær et stykke af begge ender af, og fold/flet dejen ind over hinanden ↓
Luk nu kransen, så den bliver helt rund og enderne møder hinanden. Bag nu kransen i 20-22 min til den er lysebrun. ↓
Lav den som kanelstang eller kanelkrans.
Denne veganske kanelkrans kan også formes som en stang, eller du kan flette den aflang og bage den, som den er. Bagetiden er stort set den samme, uanset hvordan du former den! Så her er det kun fantasien, der sætter grænser.
Kransen må endelig ikke få for meget. Så bliver den nemlig lidt tør i det. For ligesom med kanelsnurrer, kanelsnegle eller en kanelstang, så vil vi gerne have at den er lidt fugtig og snasket i midten af kagen.
Kan serveres hele året rundt:
Jeg drysses med hvid flormelis på toppen! Det giver sådan et fint vinter-agtigt udtryk og passer også perfekt her op til jul. Men kransen kan laves hele året rundt, og er ikke afhængig af en bestemt sæson. Om sommeren kan den sagtens serveres med friske bær, lidt vaniljeis eller sirup.
Jeg håber, at du blev inspireret til opskriften på kanelkransen. Skriv endelig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til, hvordan man laver den.
Den var dejlig nem at lave og smager skønt!
Dejligt at høre Lene – det er altid skønt med sådan en hjemmebagt kanelkrans 😉
Bedste hilsner,
Vil man kunne nedfryse den ubagte krans og senere tø op og bage?
Det ved jeg faktisk ikke! Men det vil jeg tro, ligesom man kan med kanelsnegle og kringle, som man også kan nedfryse før bagning.
Har dog ikke selv prøvet det – men skriv endelig hvis du afprøver dette. 😀
God fornøjelse!
Kanelkransen, som blev frosset ned, tøet op og bagt blev helt perfekt😄