fbpx

Julebrownie

Opskrift på julebrownie med alle lækre krydderier til julen. Lavet med masser af smag af kanel, ingefær og kardemomme, lidt valnødder og flormelis på toppen.

En skøn og nem kageopskrift eller dessert 🤎

julebrownie opskrift med kanel ingefær og kardemomme

Mmmh, alt hjemmebag er bare lækkert. Og selvom den her brownie både dufter og smager lidt af jul, så kan den altså sagtens laves andre tider af året også. Krydderierne består primært af kanel, kardemomme og ingefær. Og det gør den selvfølgelig lidt “julet”. Men her i december, så må det jo også godt dufte lidt ekstra af jul, ikke?

Den her julebrownie er en vegansk julebrownie og lavet ud fra min klassiske opskrift på vegansk chokolade brownie. En lækker og super nem opskrift lavet med få ingredienser. Selvom det er en brownie uden æg, så bliver den stadig fast i konsistensen med mel, kakaopulver, sukker, havremælk og neutral olie. Sørg også gerne for, at den er kølet godt af, før du skærer i den.

Julebrownie.

Antal: 12-14 styk.
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 10 min.

Opskrift på vegansk julebrownie med lækre krydderier til julen. Lavet med kanel, ingefær og kardemomme – og lidt valnødder.

Ingredienser:

  • 140g. Mel
  • 30g. Kakaopulver
  • 150g. Sukker eller rørsukker
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1/2 tsk. Ingefær, stødt
  • 3 tsk. Kanel, stødt
  • 1 tsk. Kardemomme, stødt
  • 200g. Mørk chokolade (jeg brugte en vegansk version)
  • 3/4 dl. Neutral olie
  • 150 ml. Havre - eller mandelmælk
  • Havsalt
  • Valnødder, en håndfuld
  • Pynt: Flormelis og kanel

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 175ºC.

2

I en skål blandes mel, kakaopulver, sukker, vanilje, ingefær, kanel og kardemomme.

3

Hak 200g. mørk chokolade fint og hæld chokoladen i skålen sammen med olie og plantemælk. Drys godt med salt og bland det hele med et piskeris.

4

Hak valnødder fint og hæld dem med op i dejen, som herefter hældes i en form beklædt med bagepapir (min form måler 19 x 25 cm).

5

Bag brownien i 25 min. indtil den er blød i midten men lidt sprød udenpå. Normalt skal en brownie være lidt ubagt i midten, men hvis du er mere til den bagte side, så giv den gerne 5-10 min mere i ovnen - det er alt efter smag og behag.

6

Køl brownien ned inden servering, og skær ud i små firkanter. Drys evt. med lidt havsalt, flormelis og kanel på toppen.

Julebrownie opskrift på vegansk brownie.

Mit køkken er fyldt af appelsiner og de smukke stjerneanis, som ligger så fint og pynter over det hele. Og jeg så ikke andet, end at de lige skulle pynte lidt på brownien også.. Selvom de jo ikke er lavet med stjerneanis. Men jeg kunne ikke stå for dem. Og faktisk kan du sagtens putte lidt stødt stjerneanis eller nelliker i browniedejen, hvis du synes, at den skal dufte endnu mere af jul.

vegansk brownie ala chokoladekage til jul

Julebrownie dessert: Hvis du vil servere kagen til gæster, så gør den her julebrownie sig også utrolig godt sammen med vanilje is, karamel is eller endda chokolade is! Den kan også pyntes med alt lige fra valnødder, mandler, pekannødder eller hasselnødder på toppen.

julebrownie med julekrydderier til vegansk jul

Jeg serverer altid min brownie lidt koldt. Så synes jeg den smager allerbedst! Og den er desuden også meget nemmere at skære ud, hvis den er til den kolde side.

Hvis du skærer i brownien, når den er varm, så vil den smuldre og føles meget mere ubagt i midten.

julebrownie opskrift med kanel ingefær og kardemomme

Jeg håber, at du synes om opskriften! Er ved at ligge hovedet i blød efter flere juleopskrifter til de sidste dage inden den 24. december. Hvis du har en god idé til andre veganske lækkerier, som jeg skal lave, så sig endelig til!

Vil også blive så glad, hvis du følger med på @micadeli på Instagram, hvor jeg ugentligt deler en masse inspiration og opskrifter! Rigtig glædelig jul 🤎

Giv julebrownien stjerner her ↓

0/5 (0 Reviews)

1 thought on “Julebrownie”

  1. Lene Bræstrup Schmidt

    I din anden opskrift på brownie skriver du at chokolade skal smeltes. I den julede udgave skriver du bare at chokolade skal hakkes. Skal den ikke smeltes i denne opskrift?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top