Farverig, sund og yderst velsmagende hawaii bowl med tofu, grøntsager i regnbuens farver og en lækker sund tahin dressing.
Sund og lækker salat bowl opskrift.
Denne salatskål er en “hawaii inspireret” salat bowl med de flotteste farver. Originalt set er en hawaii bowl (ligesom en poke bowl), lavet med ris og fisk. Men da jeg allerede har lavet min veganske poke bowl med ris her, så ville jeg lave en ny udgave med lidt nye tvists .. Og det blev til denne mættende salat med lys quinoa, marineret stegt tofu, en masse lækre grøntsager og hjemmelavet tahindressing.
Opskriften kan laves rimelig budgetvenlig, og den er ekstra god hvis du gerne vil bruge rester af grøntsager fra køleskabet. Så hvis du har lidt gulerødder, rødkål, agurk, salat eller andet liggende, så kan det hele bruges i hawaii bowl. Her er der ingen regler eller krav om bestemte grøntsager.
De her hawaii bowls kan også laves super børnevenlige (uden chili), og de farverige bowls kan måske også lokke børnene med i køkkenet.
Tip: Hvis du ikke er til koriander, så kan du sagtens undlade det helt eller erstatte med persille eller frisk basilikum.
Hawaii bowl opskrift.
Sund og nem hawaii bowl med tofu, quinoa og grøntsager. Luksus sund salat bowl opskrift til frokost og aftensmad.
Ingredienser:
- Tofu:
- 200g. tofu, ekstra firm
- 2 spsk. tamari sauce eller sojasauce
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 spsk. sirup
- 1/2 tsk. chili
- Friskkværnet peber
- Grøntsager:
- 2 dl. lys quinoa, ukogt
- 200g. rød spidskål eller rødkål
- 1/3 agurk
- 1/2 mango
- 1 dl. edamame bønner
- 50g. feldsalat eller andet salat
- Koriander (kan udelades)
- Sesamfrø, sorte
- Citron
- Tahin dressing:
- 2 spsk. lys tahin
- 2 spsk. risvinseddike
- 1 spsk. sirup
- Saft fra 1/2 citron
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Tofu: Dup tofuen med et viskestykke eller køkkenrulle, så alt væsken presses ud.
I en stor skål blandes ingredienserne til tofu marinaden. Hæld tofu stykkerne ned i marinaden, så de bliver dækket godt til over det hele.
Varm en pande op og hæld blandingen ud på den. Steg tofuen cirka 10 minutter til stykkerne er sprøde og har fået farve på alle sider.
Grøntsager: Skyl og kog quinoaen i 5-8 minutter. Klargør herefter alle grøntsagerne ved at skylle dem og skære dem i mundrette skiver. Brug et mandolinjern til agurken, så du får de tynde aflange skiver.
Tahin dressing: Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Smag til og tilsæt mere citron eller peber hvis nødvendigt.
Anret den kogte quinoa i skåle, tilsæt grøntsagerne og top med de stegte tofu stykker. Fordel den lyse dressingen henover og drys med sorte sesamfrø og frisk koriander.
Ingredienser til hawaii bowl.
Her har jeg samlet nogle af ingredienserne til hawaii bowl. Rødkål, en lækker moden mango, rå hvide quinoa, citron, edamamebønner, salat, rød spidskål, koriander og tofu.
Ekstra firm tofu:
For at få den sprødeste tofu (hvor konsistensen minder lidt om kylling), så vil jeg altid anbefale at bruge den tofu, som hedder “extra firm”. Det er den groveste type af tofu. Jeg vil ikke anbefale “silken tofu”, da det er en mere våd og blævrende tofu, som ikke kan blive sprød på panden.
Start med at lave marianden til tofuen. Skær herefter tofuen i små stykker og vend den rundt i marinaden, hvorefter tofuen steges på panden ↓
Herefter klargøres grøntsager til salaten. Jeg bruger et mandolinjern til agurken, så jeg får tynde og aflange skiver.
Super sund hawaii bowl salat.
Ingen lækker bowl uden en dressing. Det er i hvert fald mit motto. Men jeg elsker også dressinger.
Jeg lavede en hjemmelavet lys tahindressing til (som jeg også har delt opskriften på). Men du kan sagtens vælge en nemmere løsning og bruge en færdiglavet dressing, som du allerede har liggende i køleskabet.
Til sidst topper jeg salaten med friske koriander, lidt citronskiver (for ekstra farve) og de flotte små sorte sesamfrø, som giver en helt tropisk stemning.
Alt afhængig af hvor stærk du ønsker det, så kan du også drysse lidt chiliflager på toppen til sidst. Og er du til det helt spicy, så er små stykker af frisk chili eller jalapeño også virkelig at foretrække.
Tip: Salaten kan nemt gemmes til 3-4 dage og er også virkelig lækker dagen efter til frokost eller til en luksus madpakke. Gem evt. dressingen for sig, og hæld den udover lige inden servering.
Jeg håber, at du kunne bruger opskriften og er blevet inspireret til at lave flere sunde og farverige bowls. Skriv endelig i en kommentar nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål til opskriften. 💚