Sund, mættende og nærende havregrød med kollagen, appelsin, blåbær, peanut butter og nødder. Grød lavet med chiafrø og havregryn.
En skøn morgenmad til hele vinteren. Klar på 10 min.
Jeg elsker chiagrød.. Desværre spiser jeg det alt for sjældent, da jeg altid har lyst til chiagrød med det samme (og ikke først 4-5 timer efter, at chiagrøden har sat sig). Men her i 2023 har jeg fået en god rutine. Nemlig at lave en havregrød med chia. Den er klar på kun 10 min. og skal ikke stå og trække. Og så har man altså verdens nemmeste grød på ingen tid.
Mit nyeste trick er, at tilsætte kollagen i min grød (både havregrød og chiagrød). Så får man spist det daglige behov for kollagen, og man kan hverken se eller smage det i grøden.
Læs min guide til kollagen her + 60% rabatkode
Havregrød med kollagen
Sund og mættende chiagrød med kollagen til en sund morgenmad. Serveret med appelsin, blåbær, mandler og peanut butter.
Ingredienser:
- 2 dl. havregryn, fin eller grovvalsede
- 1/2 dl. chiafrø
- 2 dl. havremælk
- 3 dl. vand
- Et nip salt
- 1 pose kollagen (cirka 1 spsk)
- Toppings:
- Appelsin
- Blåbær
- Mandler
- Peanut butter
- Neutral yoghurt, vegansk
Sådan gør du:
I en gryde tilsættes havregryn, chiafrø, havremælk og vand.
Drys med et nip salt og varm gryden over middel/høj varme i et minuts tid.
Skru ned på lav varme og lad grøden koge indtil grynene og chiafrøene er udkogt.
Hæld grøden i en skål og top med appelsin, blåbær, hakkede mandler, peanut butter og yoghurt.
Grød med kollagen – sådan gør du:
Lav din morgenmads grød helt som du plejer, og tilsæt et skud kollagen direkte i grøden. Rør det godt rundt indtil pulveret er opløst og server grøden med dine favorit toppings.
Hvis du ønsker en glutenfri version, så erstat blot med glutenfri havregryn.
Jeg serverede min chiagrød med blåbær, appelsin skiver, mandler, lidt plantebaseret yoghurt, peanut butter og lidt hampefrø.
Her kan du nemt servere med frugt efter sæson (eller andre frugter og bær, som du lige har i køleskabet).