Super nem opskrift på gulerodsboller fyldt med gulerødder og solsikkekerner. Opskriften på bollerne er vegansk og tager sammenlagt ca. 2 timer.
Mums.. Der findes ikke noget bedre end nemt og lækkert hjemmebag – uanset om det er til travle hverdage eller dovne weekender.
Opskriften er vegansk og er derfor lavet uden æg i hverken dejen eller til pensling. For de behøver bollerne slet ikke, og opskriften er lavet meget nem og simpel, så den minder om de fleste andre nemme opskrifter på brød og boller.
Gem gulerodsbollerne i en lufttæt pose, og de kan holde sig 2-3 dage. Du kan også nemt lave en stor portion af dem og fryse dem ned!
Perfekt opskrift til en lækker brunch, sen morgenmad, til madpakken eller som eftermiddagssnack med en kop kaffe. Mmmh. Og så kan jeg anbefale en klat god smør ovenpå bollerne!
Nemme gulerodsboller.
Vegansk opskrift på gulerodsboller uden æg. Lavet med gulerod og solsikkekerner – min bedste opskrift på sunde boller!
Ingredienser:
- 200g. gulerødder
- 1 dl. vand
- 30g. gær
- 2 tsk. salt
- 1/2 dl. olie (raps - eller solsikkeolie)
- 2,5 dl. creme fraiche eller yoghurt (jeg brugte en vegansk udgave)
- 500g. hvedemel
- 100g. solsikkekerner
Sådan gør du:
Skyld og skræl gulerødderne. Riv dem på et rivejern.
I en skål røres vand + gær sammen indtil gæres er opløst. Tilsæt salt, olie, creme fraiche og revet gulerødder.
Hæld melet i lidt efter lidt, mens dejen røres sammen i skålen.
Tilsæt solsikkekerner og rør godt sammen. Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over 1 times tid på køkkenbordet.
Form bollerne med en ske og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir (jeg fik 12 boller i alt). Lad bollerne hvile igen med et viskestykke over i ca 30 min.
Tænd ovnen på 200°C varmluft. Bag bollerne i 15-17 min. Hold øje med bollerne, og tag dem ud når de er gyldne i overfladen.
Nemme gulerodsboller
Jeg elsker når brød og boller er nemt at lave! Og jeg har faktisk meget lidt tålmodighed, nu jeg tænker over det. Trods jeg lever af at lave mad (som også gælder bagværk), så nyder jeg, når det er nemt og simpelt. Og det er de her gulerodsboller! Du kan i øvrigt også nemt lave bollerne som et gulerodsbrud eller sno dem rundt og lave dem til gulerodssnurrer.
Her er dejen formet til 12 boller – klar til bagning ↓
I mange andre opskrifter på boller og fx de her gulerodsboller, så synes jeg, at der er en del ingredienser, som ikke altid behøves. Altså, er der er ingredienser i opskriften, som ikke altid er nødvendige. Fx er de her boller lavet uden æg, da jeg i hvert fald ikke smager nogen forskel på, om ægget er i dejen eller ej. Og det gør jo heldigvis også opskriften nem og vegansk.
Boller med gulerod og solsikkekerner
Boller som disse kan sagtens laves med fx revet squash eller æble i stedet for gulerødder. Alt efter sæsonen. Fx kan har jeg tidligere lavet de her boller med revet æble, og det er en super måde, at bruge sæsonens frugt og grønt.
Jeg puttede solsikkekerner i dejen, så de får lidt kerner og sprødhed inden i bollerne. Men jeg dryssede også med lidt solsikkekerner ovenpå, og det giver jo et ret fint udtryk også! Men græskarkerner eller hørfrø vil bestemt også være pænt pynt ovenpå!
Grove gulerodsboller med fuldkorn
Hvis du ønsker at skifte lidt af de 500g. hvedemel ud med fuldkornsmel, så kan du sagtens det! Det er faktisk meget simpelt, og du kan nemt skifte fx 100g. ud med fuldkornsmel. Men hvis du ønsker mere end det, fx 250g. fuldkornsmel så skal du tilsætte lidt ekstra vand også. Fuldkorn optager nemlig mere væske end hvedemel. Så for at bollerne ikke skal blive for tørre, skal man helst lige opveje med lidt mere vand.
» Prøv også: Sunde grødboller med chia, hørfrø og solsikkekerner
Hvis du laver bollerne, så del dem endelig med mig her på Pinterest eller Instagram under @micadeli_
Pingback: Æbleboller – Hjemmebagte boller med revet æble og kanel