Her er en nem og hurtig opskrift på græskar puré perfekt her til efteråret med alle de skønne hokkaido græskar i sæson.
Klar på kun 25 min. 🎃
Jeg tror, at den her hokkaido græskar mos, må være min nye favorit dip. Jeg har brugt den både til chips, lange brødstænger (som på billedet), som dyppelse til ovnbagte pommes frites og grøntsager. Men har også brugt den som pålæg til en ristet rugbrødsmad og som lidt dressing sammen med en salat.
Der er vist ingen grænser for, hvad man kan bruge græskarpuré / græskarmos til. Og så er det jo godt, at de er til at finde i supermarkederne lidt endnu.
Tips til græskar puré:
Jeg har lavet opskriften meget simpel og kun lavet den med 5 ingredienser. Men du kan sagtens tilsætte chili, muskatnød, ekstra hvidløg eller bare holde den helt som den er. Du kan desuden også drysse med græskarkerner eller sort sesam. Og rosmarin kan sagtens skiftes ud med timian eller salvie.
Opskriften er i øvrigt super budgetvenlig, børnevenlig og kan laves både som tilbehør til aftensmad eller som en sundere dip til madpakken.
Jeg vil anbefale at bruge mandelmælk til opskriften, da det gør puréen super cremet og lækker.
Græskar puré
Græskarpuré opskrift på kun 25 min! En lækker puré med græskar tern af hokkaido, perfekt som dip, snack, forret eller mos.
Ingredienser:
- 1/2 græskar, hokkaido (ca. 500-600g.)
- 1/2 dl. mandelmælk eller havremælk
- 1 fed hvidløg (kan udelades)
- 2 spsk. plantesmør
- Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl og skær hokkaido græskaret i små tern (uden skræl). Hæld dem i en gryde dækket til med vand kog dem i ca. 15 min. til de er helt møre.
Hæld vandet fra og kom de små græskar tern i en blender eller minihakker sammen med mandelmælk, hvidløg og smør. Blend det hele til helt cremet. Drys godt med salt og peber og smag til.
Græskarpuré opskrift.
Det er møj-simpelt at lave en lækker cremet vegansk græskar puré. Det kan man faktisk gøre med utrolig mange grøntsager. Jeg gør det tit, hvis mine grøntsager ser lidt triste ud, men jeg alligevel ikke har lyst til at kassere dem. De fleste grøntsager smager godt, når de er kogt og blendet sammen med krydderier og smør.
Her er de kogte hokkaido græskar tern, hvidløg, plantesmør, mandelmælk salt og peber. ↓
Blend det hele til helt cremet. Drys godt med salt og peber og smag til ↓
Og så er græskarpuréen faktisk klar. En super nem og cremet puré med græskar på ingen tid! Her serveret med brød sticks, som er super lækkert at servere både som en forret eller som en sund snack med grøntsager, brød eller chips.
Prøv også min opskrift på blomkålspuré her – som også er en super lækker puré at servere som en sund snask til chips og lignende! Jeg overvejede også at lave en græskar hummus med kikærter, som havde endnu mere fylde – men det må blive næste gang, at jeg får fingre i et hokkaido græskar igen!
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften på min græskarmos! Giv endelig en kommentar, hvis du laver opskriften.
Pingback: Dahl med græskar – Opskrift på græskar dahl til nem efterårsmad
Det ser virkelig lækkert ud! Kan man bruge almindelig smør og mælk? 🙂
Hej Emma,
Ja det kan du sagtens, det giver helt samme resultat! 😉
Bedste hilsner