Sund, farverig og nem opskrift på Fajita Bowl. En lækker mexicansk inspireret bowl med Fajita krydderier, tofu, grøntsager, sprød salat, ris, koriander og en lækker grøn dressing.
En super sund og mættende vegetarisk og vegansk bowl til frokost eller aftensmad.
Jeg elsker sunde og grønne bowls! Og den her Fajita Bowl er klart blevet en mexicansk favorit – fyldt med proteiner fra både tofu og sorte bønner, en masse sunde og vitaminrige grøntsager, fuldkornsris og en lækker grøn tahindressing med koriander.
Fajita krydderi: Har du allerede en færdig blandet fajitakrydderi, så brug endelig den til grøntsagerne her. Men ellers kan du også lave din egen, som jeg gjorde her. Du skal blot bruge paprika (du kan både bruge røget og sød), spidskommen, karry, basilikum og chili.
Chili 🌶 Smag selv grøntsagerne til, så de får den rette mængde chili. Du kan også servere retten med frisk chili til sidst, hvis du godt kan lide en ekstra spicy version.
Inspiration: Opskriften er inspireret af dygtige Alexander Andersson her
Fajita bowl med tofu.
Den bedste opskrift på mexi fajita bowl. En vegansk fajitabowl med tofu, ris, avocado, koriander og sprøde grøntsager.
Ingredienser:
- Tofu:
- 200g. tofu, extra firm
- 2 spsk. tamari sauce (eller sojasauce)
- 1 tsk. sød paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
- Fajita grøntsager:
- 300g. blomkål
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. basilikum
- 1-2 tsk. chili flager
- Salat og tilbehør:
- 2 dl. fuldkornsris
- 240g. sorte bønner, svarer til 1 dåse
- 140g. majs, svarer til 1 dåse
- Sprød salat
- 1 avocado
- 1 lime
- Frisk koriander
- Koriander dressing:
- 1/2 dl. lys tahin
- 1/2 tsk. chili, flager eller stødt
- håndfuld friske koriander
- 1 fed hvidløg
- Saften fra 1/2 citron eller lime
- 1/2 dl. vand
- Salt og peber
Sådan gør du:
Tofu: Læg et stykke viskestykke eller køkkenrulle over tofuen og pres godt ned, så alt vandet presses ud. Skær tofuen i mindre tern.
I en stor skål blandes tamari sauce, paprika og hvidløgspulver til en marinade. Tilsæt tofu tern og vend det hele godt sammen, så marinaden dækker tofuen over det hele. Sæt til side på køkkenbordet.
Fajita grøntsager: Forvarm ovnen til 180ºC varmluft. Snit blomkålen, rød peberfrugt og rødløg i mundrette stykker. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Tilsæt alle krydderierne sammen med olivenolie og blandt det hele godt sammen. Fordel også tofustykkerne på bagepladen.
Bages i cirka 20-25 min til grøntsagerne er let gyldne.
Kog risene i mens som anvist på pakken.
Koriander dressing: I en blender eller minihakker tilsættes alle ingredienserne til dressingen. Blend det hele godt sammen til dressingen er ensartet og har en flot grøn farve. Smag til med citron, salt og peber.
I mens klargøres salaten og avocado skæres i skiver. Hæld vandet fra majs og de kogte sorte bønner.
Servering: I skåle anrettes de kogte ris, de ovnbagte grøntsager, den bagte tofu, sorte bønner, majs, sprød salat, koriander og lime. Anret med den flotte grønne korianderdressing og server med det samme.
Fajita bowl – ingredienser:
Her er nogle af ingredienserne, som du skal bruge ↓
Extra firm tofu, sprød salat, avocado, rød peberfrugt, chili, koriander, lime – og selvfølgelig de vigtige fajita krydderier, som får det hele til at dufte og smage helt fantastisk.
Jeg starter med at marinere tofuen i marinaden, så den kan stå og trække. Vend det hele godt sammen som her, og lad det trække på køkkenbordet imens resten af grøntsagerne klargøres ↓
Her er peberfrugt, blomkål og rødløg skåret i små mundrette bidder. Fordel dem på en bageplade og drys alle de lækre fajita krydderier udover. Vend det hele godt sammen og fordel tofustykkerne på toppen.
Vigtigt tip til tofu: Du kan sagtens bage tofuen sammen med grøntsagerne i ovnen, som jeg har gjort her. Det er klart det nemmest og giver tofuen et lækkert mellem-sprødt resultat. Men, du kan også stege tofuen på en varm pande til de her sprøde og gyldne. Det giver et mere sprødt og cripy resultat.
Vegansk Fajita Bowl med grøntsager og tofu.
Til den mexicanske Fajita salatbowl serverede jeg den her lækre koriander dressing. En flot grøn dressing, som hurtigt kan blandes sammen i en blender eller minihakker. Men andre hurtige løsninger kan også sagtens bruges!
Tips til dressing: Her kan du bruge alle slags dressinger! Du kan også bruge guacamole, en neutral creme fraiche dressing, en lækker og spicy salsa fx pico de gallo eller andet, alt hvad du selv synes.
Her er den færdige mexicanske Fajita Bowl. Fyldt med farver og sunde ingredienser. Det gode ved den her bowl er, at den både er fyldt med fibre, vitaminer, proteiner og mange andre gode sager. Og du kan nemt justere og tilpasse, med hvad du selv har liggende i grøntsagskuffen eller på hylderne.
De sorte bønner kan sagtens udskiftes med kikærter eller kidneybønner. Og ris kan sagtens udskiftes med quinoa, bulgur, sorte ris, couscous eller andet lækkert.
Mexicanske opskrifter: Find alle mine mexicanske opskrifter samlet her
Rigtig lækker tofu, super smagsfulde grøntsager og virkelig god dressing! Og nemt! Så god en ret!
Hej Stine
Tusinde tak for det! Jeg er også selv vild med fajita bowl 😉
Skøn dag herfra,