Grøn, sund og mættende opskrift på couscous salat fyldt med spinat, bagte peberfrugter, ærter og pinjekerner.
En super sund salat perfekt til frokost, madpakke eller som tilbehør til aftensmaden.
Når man snakker couscous salat, så kommer man ofte til at tænke på en klassisk tabouleh salat. Og det er også lækkert! Men den her salat er en inspiration fra en mere grøn salat, hvor jeg har blendet en dressing af spinat og en masse smag – som så er vendt sammen med den kogte couscous. Så salaten indeholder faktisk en del mere spinat, og er derfor fyldt med “skjulte” grøntsager.
Desuden er salaten rimelig budgetvenlig og er kan laves klar på 25 min.
I stedet for couscous kan man også sagtes bruge bulgur, speltkerner, kogt quinoa eller endda linser. Alternativt er salaten altså også lækker med pasta i stedet for.
Video: Se hvordan jeg laver salaten her ↓
Couscous salat
Grøn, sund og mættende opskrift på couscous salat fyldt med spinat, bagte peberfrugter, ærter og pinjekerner. Klar på 25 min.
Ingredienser:
- 1 rød peberfrugt
- 150g. couscous
- 1 dl. ærter
- Pinjekerner og mandler
- Dressing:
- Spinat, 2 håndfulde
- 1/2 citron
- 1 hvidløg
- 1 dl. olie
- 1 tsk. chili
- Salt og peber
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200ºC varmluft.
Skyl peberfrugter og skær den i tynde strimler. Læg på en bageplade med bagepapir og drys med salt, peber og olie. Bages i 15 min.
Imens koges couscous som anvist på pakken, og lad den køle af før servering.
Dressing: I en blender eller minihakker blendes spinat, citronsaft, hvidløg, olie, chili, salt og peber. Blend til helt cremet og tilsæt mere olie (eller vand) hvis nødvendigt.
Bland dressingen med couscous og ærter. Server med de bagte røde peberfrugter på toppen, ristede pinjekerner, hakkede mandler, citron, salt og peber.
Grøn couscous salat med bagte peberfrugter
Peberfrugterne skæres i tynde strimler og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med lidt olie, salt og peber og bag dem i ca. 15 min på 200ºC. I mens koges couscous (de skal koges kort) og dressingen laves med de resterende ingredienser.
De røde peberfrugter giver en smuk og flot farve til den grønne salat. Men du kan også bruge gule eller orange peberfrugter til. De røde er dog sødest og derfor perfekt sammen med den sunde salat.
Tips til toppings:
- Kerner: Salaten er oplagt med sunde kerner fx solsikkekerner, græskar, hørfrø eller
- Nødder: Jeg brugte ristede pinjekerner og mandler. Men her kan du også riste hasselnødder, valnødder, pekannødder – alt efter hvad du ellers foretrækker.
- Krydderurter: Salaten gør sig også godt sammen med lidt finthakket dild, mynte eller basilikum på toppen. Alt efter sæson eller hvad du lige har til rådighed. Du kan også pynte med lidt salatblade.
- Balsamico: Den saltede balsamico er også lækkert at hælde lidt over – enten i den tynde klassiske udgave eller som creme, hvor konsistensen er lidt tykkere.
- Syrlighed: Brug gerne lidt lime eller citron på toppen lige inden servering. Giver et perfekt touch.
Jeg håber, at du kunne bruge salaten til inspiration til næste aftensmad som tilbehør. Salaten kan det meste og mætter rigtig godt i sig selv. Så den er også oplagt at lave som madpakke og frokost. Vil du have mere inspiration til grønne salater? Se alle mine salatopskrifter her
Rigtig god opskrift til hele familien. Prøvede den først i går til familien og lavede den igen i dag til madpakker fordi den smager så godt.