fbpx

Butternut squash gryderet

Efterårsagtig og smagfuld vegansk butternut squash gryderet med blomkål og ristede kikærter. Serveret med ris, naanbrød, lime og mango.

Super nem aftensmad – klar på under 30 min. 🧡

gryderet med butternut squash

Jeg har allerede propfyldt min opskriftliste med lækre gryderetter, som skal testes her i løbet af den her måned. Alt lige fra supper, gryderetter, simremad og hvad man nu ellers kan finde på, når måneden kalder på regnvejr og grå dage. Men sikke en skøn måned det bliver (og allerede har været).

For ja, jeg har nemlig utrolig (super.. vanvittig..) mange spændende ting i pipeline, som jeg glæder mig til at fortælle jer meget mere om!

Lad mig bare sige det sådan, at jeg har haft så travlt, så der derimod har været ret stille her på madbloggen og på Instagram. Men det har der bestemt ikke været i mit køkken. Mange opskrifter har skulle testes, smages, justeres, smages igen – og jeg har da også haft dage, hvor ikke længere kunne knappe mine bukser. 

Men inden jeg kommer til at røbe alt for meget, så må jeg hellere skifte tilbage til det, som det nu handler om. Nemlig den her butternut squash gryderet med blomkål. En super nem, hurtig, sund ret – perfekt til hverdage – og så mætter den ganske godt.

Tip: Gryderetten nemt laves i en større portion og fryses ned til flere dage.

Butternut squash gryde.

Antal: 2 personer
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 5 min.

Nem vegansk butternut squash gryderet med blomkål og ristede kikærter. Med ris, naanbrød, lime og mango. Klar på kun 30 min.

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 1/4 butternut squash
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 140g. Tomatpuré
  • 2 tsk. Garam masala
  • 1 tsk. Chili, flager eller stødt
  • 1 tsk. Karry
  • 2 dåser kokosmælk
  • Salt og peber
  • Kikærter:
  • 1 dåse kikærter, kogte (ca. 240g.)
  • 2 tsk. Paprika
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Til servering:
  • 1 mango
  • Kogte ris
  • Frisk oregano eller koriander
  • Fladbrød
  • Lime skiver
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

1

Forvarm ovnen til 200°C varmluft.

2

Grøntsager: Skyl og snit blomkålen til små buketter. Brug 1/4 af din butternut squash, som skrælles og skæres i helt små tern. I et fad blandes blomkåls stykkerne med butternut squash og 3 dl. kokosmælk (resten skal bruges senere). Drys godt med salt og peber. Bages i ovnen i ca. 12 minutter imens saucen laves.

3

Snit løg og hvidløg fint, og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt tomatpuré, garam masala, chili og karry. Hæld kokosmælken på, rør godt rundt og lad det langsomt tykne under middel varme. Smag til og tilsæt mere styrke, salt eller peber hvis nødvendigt.

4

Kikærter: Hæld olie på en pande og tilsæt de kogte kikærter. Drys godt med paprika, salt og peber og lad simre på høj varme i 5 minutter til de er helt sprøde og gyldne. Vend dem undervejs. Fjern dem fra panden og lad dem køle af.

5

Mango: Skær mangoen i tern og steg på panden til let gyldne (du kan også servere mangoen i tern uden at stege).

6

Kog risene til servering.

7

Når grøntsagerne er færdige i ovnen, så hældes de op i saucen. Vend dem godt rundt i saucen og lad simre under lav/middel varme.

8

Server gryderetten med sprøde kikærter, stegte mango, kogte ris, lime skiver, naanbrød og friske krydderurter.

Nem, vegansk butternut squash gryde.

Opskriften er lavet med inspiration fra min utrolig populære efterårs-agtige blomkålscurry. Her har jeg bare lavet den med sæsonens (måske?) mest hippe grøntsag overhovedet = butternut squash. Og så er krydderierne opjusteret og der er tilsat en masse lækkerier af toppings. For det hører sig jo ligesom lidt til, ikke?

butternut squash gryde opskrift

Jeg serverede min gryderet med følgende toppings:

  • Kikærter – ristet helt sprøde på panden med paprika
  • Hjemmelavede naanbrød med hvidløg – opskrift på naanbrød her (du kan også sagtens bruge madpandekager eller tortillas)
  • Mango – stegt let gyldne på panden (så de bliver endnu mere søde)
  • Lime – serveret i både
  • Ris – jeg brugte almindelige hvide ris, men fuldkornsris, bulgur eller couscous er også lækkert
  • Friske krydderurter – jeg brugte oregano, men koriander eller persille kan også bruges
vegansk gryderet med butternut squash og blomkål

Måske kan man også sige, at den her butternut squash curry er en lidt indisk inspireret, da den saucen både er beriget med garam masala, karry og chili. Og det gør mig nu ikke noget. For der findes ikke noget bedre end når køkkenet dufter af mellemøstlige rejser, sol og smagfulde krydderier.

gryderet med butternut squash

Hvis i har nogle gode tips til andre lækre krydderier, som er ideelt at bruge i det indiske køkken, så skriv endelig en kommentar nedenfor! Vil elske at høre, hvordan I plejer at krydre jeres gryderetter – hvis de skal være ekstra autentiske. Ellers håber jeg, at du kunne finde inspiration til at prøve den her nemme kødfri opskrift til den næste omgang aftensmad. 🤎

Giv opskriften på butternut squash gryderet stjerner her ↓

3.2/5 (13 Reviews)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top