Sprøde og nemme butterdejsstænger med pesto og revet ost. En skøn brødsnack som kan serveres til alt lige fra supper eller tapas.
Klar på 20 min.
De her butterdejsstænger med pesto er skønne at servere til alt lige fra tapas, suppe, gryderetter, forretter, sundere snacks eller som appetizer fx til højtider og fest. Ja, de her stænger med pesto kan faktisk serveres til utrolig mange ting. Jeg plejer at servere dem til supper, da jeg synes de er super lækre at dyppe ned i den varme suppe.
Opskriften er lavet med revet ost, grøn pesto, salt, peber og drysset med sesamfrø. Men du kan også fylde dem med chili, soltørrende tomater, oliven, spinat eller fx finthakkede broccoli. Mulighederne er mange!
Revet ost: Her kan du både bruge almindelig revet mozzarella, cheddar eller vegansk revet os (som jeg har brugt her i opskriften).
Butterdejsstænger.
De her butterdejsstænger med pesto er geniale til suppe tilbehør eller til tapas. En skøn sprød og nem snack på kun 20 min.
Ingredienser:
- 1 rulle butterdej
- 3 spsk. grøn pesto
- 100g. revet ost, evt. vegansk revet ost
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. plantesmør, smeltet
- Sesamfrø
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200ºC.
Rul butterdejen ud til en firkant. Fordel den grønne pesto på hele pladen af butterdej. Tilsæt revet ost og drys godt med salt og peber.
Med en kagerulle rulles toppen med revet ost helt flad (så er den nemmere at arbejde med). Løft halvdelen af butterdejen ind over den anden halvdel på midten, så den ligger dobbelt.
Skær med en kniv eller et pizzahjul 1 cm aflange stænger i butterdejen. Vrid stængerne, så de bliver tvistet og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl butterdejsstængerne med smeltet smør og drys med sesamfrø. Bag i ovnen i 12 min til de er gyldne og sprøde.
Butterdejsstænger – sådan gør du ↓
Jeg starter med at rulle butterdejen ud til en firkant. Bagefter fordeler jeg den grønne pesto på hele pladen af butterdej. Tilsæt revet ost (her kan du både bruge vegansk revet ost eller mozzarella) og drys godt med salt og peber.
Med en kagerulle rulles toppen helt flad (så er den nemlig nemmere at arbejde med).
Bagefter løftes halvdelen af butterdejen ind over den anden halvdel på midten, så den ligger dobbelt med butterdej både nederst og øverst.
Skær med en skarp kniv eller et pizzahjul 1 cm aflange stænger i butterdejen ↓
Vrid stængerne forsigtet ved at holde fast i begge ender. Gør det forsigtet så de bliver tvistet men ikke går i stykker.
Læg dem til sidst på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl butterdejsstængerne med smeltet smør og drys med sesamfrø. Bag i ovnen i 10-12 min til de er gyldne og sprøde ↓
Jeg serverede dem også med lidt ekstra pesto på toppen og et drys havsalt. Mums!
Tip: I stedet for grøn basilikumspesto, så kan du også bruge andre slags pesto (både grønne og røde) eller en lækker oliven tapanade.
Brødstænger – tilbehør til suppe
Jeg serverede mine brødstænger til den her hjemmelavede spinatsuppe. Synes nemlig det er så skønt at servere dem og dyppe dem i en varm suppe.. Og minder også lidt om min opskrift på brødstænger, som jeg serverede til den her grøntsagssuppe.
Men de kan som sagt også serveres med hummus, dip, tapanade som en slags sundere snacks.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften som inspiration til alt lige fra suppe tilbehør, tilbehør til aftensmad, madpakke idé, tilbehør til små retter, forretter og tapas.
Super lækre butterdejsstænger, der er nemme at lave og smager fantastisk. Har brugt dem som snacks til gæster, og de forsvinder som dug fra solen hver gang 🤩
Hej Annette
Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre! 😉
Jeg bruger dem også tit til tapas eller suppe – så nemt og lækkert!
Bedste hilsner
Hejsa
Kan de fryses? Og hvis ja, tænker du så de lige skal varmes i overen for at blive sprøde igen?
Hej Gitte
Desværre har jeg ikke prøvet at fryse butterdejsstængerne. Men det tror jeg sagtens, at man kan, da man jo kan fryse meget andet lavet med butterdej.
Og ja, jeg vil bestemt tænke, at de skal varmes op i ovnen igen, så de er helt sprøde, når de serveres. 😉
Bedste hilsner!