Luksus blomkålstacos med stegte ananas, bbq blomkål, salat, dressing og koriander. En super lækker mexicansk taco opskrift.
Perfekt til vegetarisk og vegansk aftensmad 🌮
De her grønne, vegetariske og veganske tacos med lækre spicy blomkål, er blevet min nye yndlingsspise. Serveret i lune tortilla majspandekager med lidt dressing, koriander og lime på toppen. Mmmh, jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af mexicanske tacos.
De her tacos med blomkål er klar på 40-45 min. Perfekt opskrift til mexi aften eller til hverdagsmad.
Mine bedste tips til blomkålstacos:
- Madpandekager: Jeg valgte små majspandekager, da jeg synes, de har en god og mundret størrelse. Men alle typer af mexicanske pandekager kan bruges! Både store og små madpandekager – og også gerne dem med fuldkorn.
- Blomkål: Skær gerne blomkålen i bittesmå buketter (måske mindre end du normalt vil skære blomkål). For når de skal bruges som fyld i tacos, så bliver de svære at spise jo større de er.
- Chili bbq sauce: Selve bbq saucen til blomkålen er mild/medium stærk. Smag selv saucen til og juster så den rammer dine smagsløg! (Chili kan også sagtens udelades helt i bbq saucen).
- Ananas: Når man steger ananas på panden, så fremhæver det sødmen, som er virkelig lækkert sammen med de spicy blomkål. Men du kan sagtens undlade ananas eller erstatte med mango, fersken, blomme eller æbletern.
- Hvilken dressing? Jeg lavede en hurtig dressing med paprika og lime. Men brug endelig den dressing du selv bedst kan lide, eller som du allerede har stående i køleskabet!
Tip: Jeg har angivet opskriften til cirka 2 personer, da jeg brugte 4-5 små pandekager. Her kan du også sagtens bruge 2-3 store madpandekager i stedet for.
Tacos med blomkål.
Opskrift på blomkålstacos! Lækre spicy tacos med blomkål og ananas. Lækker vegetar og vegansk mexicansk aftensmad.
Ingredienser:
- BBQ sauce:
- 2 spsk. tomatpuré
- 3 spsk. ketchup
- 2 spsk. soyasauce
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. chili, stødt eller flager
- 1 tsk. barbecue/grill krydderi
- Saft fra 1/2 citron eller 1 lime
- Friskkværnet peber
- Evt. 1-2 spsk. havremælk
- Tacos:
- 300g. blomkål (cirka 1 blomkål)
- Ananas, 3 skiver
- 4-5 små pandekager (2-3 store pandekager)
- Frisk salat
- 1/2 squash
- Lime
- Sesamfrø
- Frisk koriander
- Evt. valgfri dressing
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200ºC, og skær blomkålen i små mundrette buketter, så de kan være inde i madpandekagerne.
BBQ sauce: Vend alle ingredienser til saucen sammen i en skål. Tilsæt chili lidt efter lidt og smag saucen til, så den rammer dine smagsløg. Tilsæt gerne en lille sjat havremælk (eller anden mælk) til sidst, så du får en våd konsistens.
Blomkål: Dyp nu blomkålsstykkerne i dejen og læg dem skiftevis på en bageplade beklædt med bagepapir. Tip: Brug til sidst en dejskraber til at skrabe saucen med, så du får mere ud af skålen, hvis der ikke helt er nok til din mængde blomkål.
Bages i ovnen i cirka 15-20 min. De skal være flotte gyldne og bagte men gerne have lidt bid.
Ananas: I mens skæres ananas i mindre tern. Hæld lidt olie på en pande og steg ananasstykkerne på begge sider, så de får en flot brun kulør. Læg dem til side på en tallerken.
Pandekager: Smid herefter en pandekage på panden og steg et minuts tid på begge sider, så de får en flot brun farve og de flotte bobler. Placer dem herefter mellem 2 glas, på den måde får de en flot buet taco form, imens de køler ned.
Servering: Snit salaten og lav squash i tynde strimler (eller hvordan du ellers synes, de skal serveres). Server den ovnbagte blomkål + de lune tacos og ananas i små skåle. Anret også salat, squash, lime både, sesamfrø, frisk koriander og en valgfri dressing i små skåle og spis med det samme. Velbekomme!
De lækreste tacos med blomkål.
Her er nogle af ingredienserne til opskriften. Jeg brugte små majspandekager til opskriften, da jeg synes, de er mundrette og lette at spise fremfor de store mexicanske madpandekager.
Men jeg vil lige gentage, at du altså kan blive alle slags madpandekager til den her opskrift! Det er alt efter smag og behag.
Jeg starter med at skære blomkålen i buketter – gerne i små mundrette størrelser, så de er nemme at komme i tacos. Bagefter lavede jeg en spicy bbq sauce og dyppede alle blomkålsstykkerner deri ↓
Her er alle stykkerne dækket godt til og placeret på en bageplade med bagepapir. Nu er de klar til at bage i cirka 15-20 min, til saucen har sat sig godt på stykkerne og de har fået lidt farve ↓
Jeg stegte også lidt ananas på panden, til de var let gyldne over det hele. Man kan sagtens servere ananasstykkerne som de er, men man fremhæver virkelig sødmen fra dem, når man steger dem lidt på panden.
Herudover, så stegte jeg også pandekagerne et minuts tid på hver side, så de blev lidt gyldne og lune. Bagefter så lod jeg dem køle af mellem 2 glas, så formen på pandekagerne blev bøjet ligesom klassiske tacos.
Blomkålstacos med ananas, salat og dressing.
Egentlig kan man jo servere sine mexicanske taco med rigtig meget forskelligt tilbehør. Jeg serverede mine med stegte ananas, koriander, lidt snittet salat, tynde squash strimler, sesamfrø og en hurtigrørt paprikadressing.
Men de vil også være skønne med en ➝ hjemmelavet guacamole (som også giver en flot grøn farve) eller denne lækre ➝ pice de gallo salsa med tomat og løg.
➝ Se også min kategori med mexicanske retter og tilbehør her
Jeg håber, at du kan bruge opskriften og bliver inspireret til de her vegetariske tacos med grøntsager i løbet af ugen. Jeg blev selv inspireret af de her lækre hawaii ananas/kyllinge tacos, som jeg synes så mega lækre ud. Rigtig god fornøjelse og skriv endelig nedenfor hvis du har nogle spørgsmål!
Tror du man kan lave blomkålen i airfryeren ?
Hej Pernille,
Ja det kan du tro, at man kan 🌸 Jeg bruger tit airfryeren til blomkål 😉
Bedste hilsner