Lækker og cremet opskrift på nem bagt pasta med grøntsager og ost. Super hverdagsvenlig og lynhurtig at lave. Klar på 25 minutter.
Denne opskrift er sponsoreret
Retten er derfor perfekt til hurtige hverdage eller budgetvenlige måltider. Du kan nemlig nemt justere og tilføje andre grøntsager, end dem jeg har brugt her i opskriften. Jeg brugte aubergine og svampe sammen med løg og hvidløg. Men squash, gulerod, flåede tomater, peberfrugt ville også være skønt.
Du kan også nemt justere retten med flere krydderier. Jeg har valgt spidskommen og paprika, så retten også var børnevenlig. Men hvis du har en lille rest frisk chili, så kan tomatsaucen fint peppes lidt op med ekstra smag til de voksne.
Pastaretten smager ekstra dejligt med lidt ost på toppen. Jeg bruger altid vegansk ost til mine veganske opskrifter. Men det vil også være lækker med en frisk mozzarella ost, hvis du foretrækker det. Drys gerne med lidt basilikum på toppen inden servering.
» Prøv også: Pastaskaller med tomatsauce bagt i ovnen
Bagt pasta med grøntsager.
Nem og lækker opskrift på bagt pasta med grøntsager på kun 25 min. Lavet med vegansk ost, aubergine og svampe. Hverdagsopskrift til kødfrie dage.
Ingredienser:
- 200g. Pasta (efter eget valg)
- 1 Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 dåse Hakkede Tomater
- 200g. Aubergine (cirka 1/2 styk)
- 100g. Svampe
- 1 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Paprika
- 1 dl. Vand
- Håndfuld revet ost
- Salt og peber
- Frisk basilikum
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°C almindelig ovn.
Kog pastaerne som anvist på pakken (cirka 10 minutter)
Skyld og hak aubergine og svampe i tern. Hæld lidt olie på en pande og steg finthakket løg og hvidløg. Tilsæt de hakkede aubergine og svampe sammen med spidskommen og paprika. Lad det simre et par minutter.
Hæld 1 dl. vand på panden. Tilsæt de hakkede tomater, og godt med salt og peber – og lad det simre mens pastaen koger.
Hæld vandet fra pastaen. Smør et ovnfast fast. Hæld skiftevis kogte pasta og tomatsaucen og fordel det godt rundt i fadet. Drys med salt og peber, og revet ost på toppen.
Bag pastafadet i 12-15 min. indtil osten er smeltet. Server med frisk basilikum på toppen.
Nem opskrift på bagt pasta med grøntsager i ovnen:
Pastaopskriften er bagt i ovnen, efter at pastaerne selvfølgelig har været en tur i kogende vand. Du kan nemlig ikke hælde pastaerne direkte i fadet og “bage” dem i ovnen. Det job kan ovnen ikke klare, så de skal lige koges inden. Men det er stadig en nem hverdagsret, som du kan have klar på cirka 25-30 minutter.
Få nem aftensmad til travle dage.
Jeg elsker selv at lave super nemme retter til aftensmaden og har selv haft mange år med måltidskasser ind af døren. Det gør bare ugen nem og overskuelig, hvis man har travlt og ikke skal tænke på hverken opskrifter eller indkøb. Så hvis du er ude efter endnu nemmere og billigere aftensmad, så er måltidskasser en skøn måde, at få aftensmaden serveret hele ugen. Og det gælder altså uanset om man er en stor børnefamilie eller bare skal lave mad til dig selv!
På den her side får du måltidskasser rabat på populære måltidskasser. Faktisk mange af de måltidskasser, som man kender bl.a.: Aarstiderne, DailyNam (asiatisk måltidskasse), Det Danske Madhus, Simple Feast, RetNemt måltidskasser osv. Og hos de fleste kan man også vælge vegetariske kasser eller veganske måltidskasser.
En super nem løsning, hvis man gerne vil gøre aftensmaden lidt lettere!
Gratineret pasta med vegansk ost.
I opskriften har jeg eksperimenteret med vegansk ost. Men du kan også putte den på vegetar madplanen med almindelig revet ost, parmesan, mozzarella eller andre favoritter.
Jeg synes at den veganske ost, som man kan få i supermarkedet er virkelig god og smelter fantastisk godt. Perfekt til ovnbagte retter som lasagne, ovnbagt pasta, ris i ovnen eller som smelteost i toast mm. Også god til gratinerede retter, da det giver en sprød skorpe, men hvor osten samtidig smelter.
Opskriften her er en rigtig sommer-opskrift, synes jeg. Jeg har i hvert fald lavet denne ret lignende sidste sommer og dette forår allerede. Det var en super nem vegansk pastaret, som jeg lige fandt på en aften efter at være kommet hjem fra sommerhus.
En aften hvor det bare skulle være nemt, cremet og sommer dejligt! De friske basilikum var fra en kæmpe basilikumsplante i sommerhuset, som jeg virkelig nyder, at kunne gå og plukke af.
Jeg nyder at lave bagte pastaretter i ovnen. Faktisk alt hvad der stort set kan komme i ovnen og stege og smelte. Tidligere på året lavede jeg også denne → ovnbagte gnocchi opskrift med spidskål, spinat og muskatnød. Italienske små gnocchi stykker bagt i ovnen. Så overraskende lækkert! Næste gang vil jeg afprøve en ovnbagt pasta med de her cavatappi pasta eller de klassiske macaroni pasta.
Pingback: Vegansk Spaghetti Carbonara – Nem cremet opskrift på 20 min.