Inspiration til en klassisk opskrift på asiatisk suppe med nudler og grøntsager. Lavet med gulerødder, miso, forårsløg, butternut squash, svampe og nudler.
En super lækker og budgetvenlig suppe under 30 min. 🍜
Vi er jo virkelig kommet til suppesæsonen, må man sige. Og det har jo givet mig en anledning til at lave en masse skønne suppeopskrifter. Indenfor de sidste 10 dage har jeg allerede lavet hokkaidosuppe, den her smagfulde røde suppe med risnudler, super nem pastasuppe og det stopper jo nok ikke her.
Den her asiatiske suppe minder lidt om en ramen. Men den er lavet med grøntsager, klassiske nudler (fuldkorn), og så et efterårs tvist med butternut squash. Jeg synes, at det hørte sæsonen til at lave en asiatisk version med lidt efterårsgrøntsager. Men du kan altså sagtens skifte grøntsagerne ud, med dem du nu har liggende i køleskabet. Eller hvad der ellers hører den gældende sæson til.
Video: Asiatisk suppe – sådan gør du ↓
Tips til suppen:
- Butternut squash – Kan nemt skiftes ud med tern hokkaido græskar eller søde kartofler
- Nudler – Jeg brugte fuldkornsnudler (men alle slags nudler kan bruges!)
- Miso – Smager virkelig skønt i suppe og asiatisk retter, men kan erstattes af krydderier og ekstra grøntsagsbouillon
- Koriander – Hvis koriander ikke lige er sagen, så kan du sagtens undlade dem eller erstatte med persille
Asiatisk suppe opskrift.
Klassisk opskrift på asiatisk suppe med nudler og grøntsager. Med gulerødder, miso, forårsløg, butternut squash, svampe og nudler.
Ingredienser:
- 200g. butternut squash
- 1 tsk. chili, flager eller stødt
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 100g. brune svampe
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. paprika, sød
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. miso
- En håndfuld spinat
- 100g. nudler
- Olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- Til servering:
- Gulerødder, forårsløg, sesamfrø, koriander, lime skiver og koriander.
Sådan gør du:
(Se evt. opskrift video længere oppe) Forvarm ovnen til 200ºC almindelig ovn.
Skær butternut squash i tern (uden skræl), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med olie, salt, peber og chili. Bages i ovnen i 25 min til de er let gyldne.
I en stor gryde steges løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt svampe skåret i tern, ingefær og paprika og lad stege et par minutter. Tilsæt grøntsagsbouillon, sojasauce og miso paste. Kom også spinat og nudler i gryden og lad simre i 5 minutter til nudlerne er kogt.
Anret suppen i skåle med de gyldne butternut squash tern, snittede gulerødder og forårsløg, sesamfrø, koriander og lime.
Super nem asiatisk suppe med nudler.
Jeg lavede suppen med fuldkornsnudler. Men her kan du altså bruge alt lige fra klassiske ramen nudler, risnudler eller de tykke glasnudler. Bare vær opmærksom på kogetiden.
Selve suppen er en klar asiatisk suppe. Dog giver miso og sojasace en smule farve og gør suppen mere mørk i farven. Men den dybe farve til suppen, gør nu bare, at den smager endnu bedre! Det synes jeg i hvert fald, for det er jo med øjnene man spiser.
Tip: Hvis du synes at miso og grøntsagsbouillon sammen bliver for kraftigt, så kan du sagtens nøjes med én af delene. Det samme gælder med ingefær og chili. Smag altid suppen til, så den rammer dine smagsløg.
Grøntsager til suppe.
Asiatiske supper er altid så nemme at få pæne, med alle de toppings og lækkerier som man kan fylde ovenpå. Jeg elsker at pynte både med lime, friske koriander, forårsløg og sesamfrø. Men du kan sagtens pynte med andre lækre sager fra køkkenet. Fx frisk chili skåret i små skiver, broccoli, bambusskud, edamamebønner, ærteskud, bok choi kål, mynte eller mango tern. Mulighederne er mange.
Mange laver en klassisk asiatisk suppe med kylling som en slags “hønsesuppe” eller som en asiatisk suppe med rejer. Og det smager jo også skønt! Men inspirationen her, er altså en helt grøn udgave fyldt med grøntsager, som virkelig får hovedrollen.
Hvis du gerne vil have en mere “kødagtig tekstur” ligesom kylling, så vil jeg anbefale tofu. Det er super lækkert i suppe og er genialt som en slags topping og smager skønt sammen med alle grøntsager.
» Prøv også: Opskrift på Ramen med grøntsager og tofu på 30 min.
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften og fik inspiration til næste asiatiske suppe måltid! Hvis du har gode idéer til andre asiatisk supper, som jeg skal lave her på siden, så skriv endelig en kommentar nedenfor.
Følg også endelig med på Instagram under @micadeli_ hvor jeg også deler en masse aftensmad inspiration 🤎