Super nem opskrift på lækker Italiensk vegansk spaghetti carbonara. En cremet lækker klassiker uden kød til vegetarisk eller vegansk aftensmad.
Vegansk carbonara – klar på ca. 20 minutter.
Opskriften er lavet med lækre soltørrede tomater og pastaretten er vendt i den lækreste hjemmelavede carbonara sauce. Kan laves både med vegansk spaghetti og pasta. Denne opskrift på vegansk pastaret er plantebaseret uden fløde og æg. Men det er også en carbonara uden bacon. Ellers lavet med de andre traditionelle carbonara ingredienser og en hjemmelavet vegansk oste sovs. En pastaret der smager himmelsk og resultatet er super cremet.
Denne opskrift på vegansk pasta carbonara kan både spises hvis du er veganer, vegetar, ikke kan tåle æg – eller hvis du bare ønsker en carbonara uden kød engang imellem. Her kan alle være med.
Passer perfekt til hverdagsmad året rundt og du kan nemt justere med krydderurter, som passer til sæsonen. Du kan også tilsætte små skiver af champignon for ekstra fylde. Jeg dryssede med basilikumsblade på toppen. Men lidt persille vil også smage skønt.
» Prøv også: Nem ovnbagt pasta med grøntsager til aftensmad
Vegansk spaghetti carbonara
Nem opskrift på lækker cremet vegansk spaghetti carbonara. Uden kød og fløde til vegetarisk eller vegansk aftensmad. Klar på kun 20 minutter.
Ingredienser:
- 200g. Spaghetti
- 2 dl. Soltørrede tomater, tern eller strimler
- Basilikum
- Carbonara Sauce:
- 2 spsk. Plantesmør
- 1 Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk. Mel
- 4 dl. Plantemælk
- Håndfuld vegansk revet ost
- Saft fra 1/2 citron
- Salt og peber
Sådan gør du:
Start med at koge spaghettien, som anvist på pakken.
Hak løg og hvidløg finthakket. Tilsæt lidt smørret i en gryde. Når det er bruset af tilsæt løg og hvidløg. Lad stege et par minutter indtil gyldne.
Tilsæt mel og pisk hurtigt til en melbolle. Hæld mælken på og lad det tykne lidt under lav/middel varme. Drys med vegansk revet ost, citron saft + skal, og godt med salt og peber. Bliv ved med at røre og lad det tykne under lav varme. Smag til og tilsæt mere citron, salt eller peber.
Hæld vandet fra spaghettien, og kom det op i saucen. Tilsæt små stykker af soltørrede tomater.
Server med basilikum på toppen og drys med salt og peber.
Opskrift på vegansk spaghetti carbonara uden æg.
I den traditionelle italienske carbonara opskrift tilsættes der æg i retten. Men jeg har lavet denne udgave uden æg. Med en cremet sauce i stedet for. Saucen er hjemmelavet og lavet på smør, løg, hvidløg, plantemælk, lidt vegansk ost og citron. Citronen er super vigtig. Så den må du ikke udelade.. Herudover så er salt og peber også uundværligt. Hvis du krydrer saucen for lidt eller glemmer noget syrlighed, så vil den nemlig ikke smage af meget.. Så den vil også føles lidt for tyk, tung og uden smag.
Hvor finder jeg?
Vegansk spaghetti: Som udgangspunkt er meget af det båndpasta, pasta og spaghetti fra supermarkederne vegansk. Hvis det er frisk pasta, så er der typisk æg i produktet. Men kig gerne bag på pakken.
Vegansk ost: Her er mange af supermarkederne heldigvis også kommet med. For i alle de større steder som Føtex, Super Brugsen, Bilka, Kvickly, Irma osv., kan man få vegansk ost. Som oftest kan man både købet revet ost eller fra en blok, hvor man kan rive det selv. Begge typer af vegansk ost fungerer fint til opskriften her!
Tilbehør til italiensk carbonara:
Jeg serverede faktisk også retten sammen med en god grøn salat. Det er nemlig rart at få lidt let og grøn salat ved siden af. Især fordi at carbonara opskriften er godt tyk og mættende. Derfor er 200g spaghetti også mere end rigeligt for 2 personer. Og der vil endda være lidt rester tilovers…
Denne vegansk spaghetti carbonara opskrift er også super børnevenlig, så hele familien kan spise med. Du kan også nemt tilsætte lækre cremede champignon eller svampe fra sæson. Ellers kan du også bruge friske tomater, hvis du ikke har soltørrede tomater.
Del endelig jeres billeder med mig her på Instagram, hvis I også laver opskriften. Vil elske at se jeres resultater!
Pingback: Vegansk Carbonara med pølser - Opskrift på lækker carbonara
Pingback: Sommer Carbonara –Opskrift på sommerlig spaghetti carbonara