fbpx

Vegansk risengrød – begyndervenlig opskrift

Her er min opskrift på nem, lækker, cremet og blød vegansk risengrød. Det er en plantebaseret risengrød med havremælk og rismælk – nem og begyndervenlig!

Opskrift der hører til julens klassikere ❤️

opskrift på vegansk risengrød med havremælk og rismælk

NU kom opskriften endelig. I er mange, der har spurgt efter den. Og efter en del tests de sidste 3 år, så er jeg endelig kommet frem til min bedste opskrift på vegansk risengrød – som ovenikøbet er begyndervenlig og super nem at gå til! Og hvilken bedre dag at dele den på, end når der er præcist 1 måned til juleaften.

Det er en opskrift på risengrød uden mælk (altså en mælkefri risengrød), da min opskrift er lavet på plantemælk fremfor sødmælk. Jeg står selv i en situation, hvor jeg ikke kan tåle komælk i store mængder, da min hud desværre slår meget ud og netop derfor har en mælkefri risengrød været guld værd for mig!

Hvilken plantemælk til vegansk risengrød?

Her er der delte meninger. Nogen ønsker kun at bruge havremælk, andre bruger mandelmælk og nogen sværger til kokosmælk. For mig bliver kokosmælk lidt for “kokos-agtigt” og eksotisk til klassisk risengrød. Og hvis jeg bruger havremælk eller mandelmælk, så synes jeg at grøden bliver lidt kedelig, mat og mørk i farven.

Men kombinationen af rismælk + havremælk er for mig den perfekte kombi! Rismælken gør, at farven på grøden bliver flot hvid – og giver en lækker ris-smag, og kombinationen med havremælk giver en cremet og lækker grød. Samme bløde konsistens som vi kender fra sødmælk.

Sådan undgår du at grøden brænder på:
Rør i grøden hver 5-10 minut og tilsæt ekstra rismælk, hvis grøden koger ind og bliver for tyk. Fordelen ved at bruge plantemælk er, at den ikke så let brænder på. Der er nemlig mindre fedt i plantemælk (fremfor sødmælk), og det er en stor fordel under kogning.

Servering: Opskriften er lavet til 2-3 store portioner eller 4 mindre portioner. Server den varme grød med lækker sukker/kanel blanding og en smørklat på toppen.

Opskrift på vegansk risengrød.

Antal: 2-3 store portioner
Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 40 min.

Opskrift på super lækker vegansk risengrød med havremælk og rismælk. Cremet og lækker plantebaseret risengrød til julen.

Ingredienser:

  • Risengrød:
  • 200g. grødris
  • 6 dl. havremælk
  • 6 dl. rismælk
  • 1 tsk. salt
  • Toppings:
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel
  • smørklat (plantesmør)

Sådan gør du:

1

Skyl risene grundigt i koldt vand igennem en si.

2

Hæld risene i en gryde sammen med 6 dl. havremælk og 6 dl. rismælk. Drys også med 1 tsk. salt.

3

Lad risengrøden koge op til kogepunktet. Skru ned til lav varme og rør videre i gryden et minuts tid. Rør i grøden cirka hver 5-10 minut, men lad den ellers stå og passe sig selv i gryden under låg. Risene skal være møre, og grøden skal være tyk og lækker. Dette tager cirka 35-45 minutter.

4

Smag grøden til med salt (salt fremmer smagen af grøden). Lad gerne grøden koge ind i længere tid, hvis den er for tynd. Og tilsæt gerne en sjat ekstra rismælk, hvis grøden er for tyk.

5

Vend sukker og kanel sammen i en skål. Nyd den varme risengrød sammen med kanel/sukker blandingen og en klat smør på toppen.

Opskrift på risengrød med havremælk.

Hvad skal man bruge til vegansk risengrød?
Til selve grøden skal du kun bruge 4 ingredienser: Grødris, havremælk, rismælk og salt.. Og det er faktisk det! Så bliver det ikke meget lettere.

Herudover bruger jeg sukker + kanel til at drysse på toppen samt en klat smør!

Pssst! Du kan også trylle risengrøden om til en lækker morgenmadsgrød ala julehavregrød. Jeg har givet lidt inspiration og idéer længere nede!

nem begyndervenlig risengrød vegansk opskrift

Idéer til risengrød toppings:
Hvis du gerne vil spice din risengrød op og prøve med nye toppings, så har jeg givet lidt inspiration nedenfor. Og med mange af idéerne kan man trylle risengrøden om til en lækker morgenmad:

  • Små tern af æbler, mandler, kanelpulver og evt. karamelsauce
  • Marmelade, syltetøj, kompot eller bær
  • Peanut butter, sirup og saltede nødder på toppen
  • Yoghurt og frisk skåret frugt
  • Chokoladeknapper som smelter lækkert udover grøden
risengrød med kanel og sukker

Plantebaseret risengrød på havremælk og rismælk.

Hvordan smager vegansk risengrød?
Jeg synes, at en plantebaseret risengrød smager næsten identisk med den klassiske risengrød med sødmælk. Sød, cremet og lækker med møre risengrødsris. Jeg vil anbefale, at man husker salt under tilsmagning, da det virkelig kan løfte en kedelig risengrød til et smagfuldt resultat!

plantebaseret risengrød ægte juleopskrift

Kan jeg fryse risengrød ned?
Du kan sagtens fryse vegansk risengrød ned, og evt. nyde senere i julen eller bruge resterne til risalamande. Konsistensen af grøden kan dog muligvis ændre sig lidt under nedfrysning, så det går ud over smagsoplevelsen. Tø gerne risengrøden op i køleskabet, og lun den i en gryde under lav/middelvarme med lidt ekstra rismælk, så den bliver cremet og flydende.

risengrød med havremælk og rismælk

Jeg håber, at du får glæde af min opskrift på simpel plantebaseret risengrød! Skriv endelig hvis du har spørgsmål til risengrøden, til ingredienserne eller fremgangsmåden. Ellers vil jeg bare ønske dig en god fornøjelse og en rigtig glædelig jul ❤️

Giv min risengrøden stjerner her

3.2/5 (10 Reviews)

1 thought on “Vegansk risengrød – begyndervenlig opskrift”

  1. Normalt synes jeg at dine opskrifter sidder lige i skabet, men denne her fungerede desværre ikke for mig. Det blev aldrig tykt som grød og det var alt for salt 😬

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top