Sprøde vafler med banan, hindbær, chiafrø og varm smeltet chocolate!
Er det muligt at blive træt af sprøde vafler? Nej, det tror jeg virkelig ikke. Hver vaffel er fyldt med smag – og jeg har fundet ud af, at kanel, banan, hindbær og chokolade ikke er en dårlig kombi. Jeg håber, at I er ligeså vilde med vaflerne, som jeg er – jeg laver dem både til morgenmad og somme tider også til dessert.
Find opskriften lige nedenfor:
Vafler med banan
Sprøde vafler med banan, bær og smeltet mærk chokolade. Er det muligt at få nok af vafler? Nej det tror jeg ikke. Få opskriften lige her.
Ingredienser:
- 3 dl mandelmælk
- 1 banan
- 70g havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vanilje (eller korn fra 1 vaniljestang)
- 2 spsk. chiafrø
- 1 spsk. kanel
- 4 spsk. mel
- Evt. salt
Sådan gør du:
Mix alle ingredienser i en skål og lad gerne hvile et par minutter. Varm vaffeljernet op i mens.
Når der er god varme på, så tilføj 1 tsk. kokosolie eller plantesmør til vaffeljernet. Når det er smeltet, så hæld lidt af dejen på og luk for vaffeljernet. Varm i 5-6 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Når de er færdige lægges de på en tallerken med et stykke køkkenrulle, så de kan køle lidt af. Dæk evt. tallerkenen til, så de ikke bliver helt kolde. Fortsæt processen indtil alle vafler er lavet og lad dem køle lidt af, før du serverer dem.
Pynt de flotte gyldne vafler med friske bær i sæson, bananer eller hvad du ellers har. Som skrevet brugte jeg også smeltet chokolade til servering. Det var en meget simpel opskrift bestående af en halv plade chokolade og 1 tsk. plantebaseret smør, som varmes over vandbad i 2-3 minutter. Server ovenpå de færdige vafler – og velbekomme!
Giv opskriften en vurdering her ↓