20 minutters nem og lækker vegansk pålægssalat lavet som en tofu og avocado sandwich til frokosten. Serveret i fuldkornstoasts og varmet på panini maskine.
God til frokost, picnic eller som en let eftermiddagssnack på 20 minutter.
Jeg elsker pålægssalater – og de seneste år, hvor jeg spiser meget grønt, har jeg virkelig lagt hovedet i blød og tænkt, hvordan jeg kan lave mættende, proteinrige og sunde pålægssalater. Her har jeg afprøvet en lækker tofusalat serveret i en “rå udgave” direkte i en sandwich og varmet i toastmaskine.
Pålægssalaten er lavet med helt rå tofu (extra firm), som er smuldret til små stykker og blandet sammen med lidt finthakket spinat, rødløg, grøn pesto, sennep, chili, citron og avocado. Jeg vil gerne gøre opskriften så nem og hurtig som muligt. Men vil du lave en luksus version – så kan du også sagtens riste tofuen lidt gylden og lækker på panden, inden den blandes med resten af ingredienserne.
Jeg tænker også, at lave denne som en klassisk pålægssalat (i en mere fin version). Det er nemlig lækkert ovenpå ristet rugbrød, ristet toast eller surdejsbrød. For den er super proteinrig, nem at lave og mætter rigtig godt.
Tips til opskriften: Har du ikke en toastmaskine, så kan du sagtens riste toasten på panden med lidt smør eller andet fedtstof. Og er du ikke til chili, så kan det sagtens udelades helt fra opskriften.
Tofu og avocado toasts.
Opskrift på tofu opg avocado sandwich serveret i sprøde toast. En super nem vegansk pålægssalat til frokost og aftensmad.
Ingredienser:
- 200g. tofu (extra firm tofu)
- 1 avocado
- En håndfuld spinat, finthakket
- 1 rødløg
- 1 tsk. hvidløgspulver (eller 1 fed hvidløg)
- 1-2 tsk. sennep dijon
- 1 tsk. chili, flager eller stødt
- Saft fra 1/2 citron
- 2 spsk. grøn pesto
- Salt og peber
Sådan gør du:
Læg tofuen mellem 2 stykker køkkenrulle eller et viskestykke og pres alt væsken ud af tofuen. Herefter smuldres tofuen med hænderne i bittesmå stykker ud i en stor skål.
Hak rødløg og spinat fint og mos avocadoen med en gaffel, og bland det godt sammen med tofuen.
Tilsæt hvidløgspulver (eller 1 fed finthakket hvidløg), sennep, citronsaft, grøn pesto – og drys godt med salt og peber. Smag til og tilsæt mere citron, chili eller sennep, hvis nødvendigt.
Mos det hele godt sammen. Jeg bruger blot en gaffel, men du kan også vende det sammen i en minihakker.
Server tofu pålægssalaten mellem et par stykker fuldkornstoast og lun dem i en toastmaskine, så de bliver helt sprøde.
Opskrift på tofu og avocado pålægssalat.
Til opskriften har jeg blandt andet brugt fuldkornstoasts, avocado, rødløg, citron, frisk spinat og ikke mindst tofu.
Extra firm tofu: Jeg bruger stort set altid den tofu type, der kaldes “extra firm tofu” til mine opskrifter. Dvs. den faste tofu som er meget hård i konsistensen.
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål til en jævn og ensartet pålægssalat. Smag gerne til med ekstra sennep, spicy chili, salt og peber – og så er den klar til brug!
Jeg serverede min tofu pålægssalat mellem to stykker fuldkornstoast og ristede dem i min toast/panini maskine. Så blev det til nogle lækre små hapsere!
Skær toastene i halve og server dem som en nem frokost på 20 minutter eller en lækker snack. Har du ikke en toastmaskine, så kan du også nemt riste dem på en stegepande i lidt fedtstof. Det bliver mindst ligeså lækkert!
Hej Michala, skøn smag og lækker opskrift! Hvor længe vil du tro pålægssalaten holder sig på køl? 🙂
Venligst, Ane
Hej Ane,
Jeg vil tro, at den fint kan holde sig 2-3 dage. 😉
Bedste hilsner!
Den lyder lækker, den må vi prøve 🤤