Flapjacks med mørk chokolade:
Denne opskrift på lækre og sprøde flapjacks er en af favoritterne, når det hele ikke altid behøver at være lige sundt.
Selve massen minder lidt om opskriften på granola, men er dog tilsat en del mere sødme. Du kan dog nemt erstatte sukker ingrediensen med fx kokosolie, dadler eller peanut butter, hvis smager til og mener den er for sød.
De kan også nemt fryses ned, og spises senere – så vær ikke bange for at lave en stor portion. Jeg brugte mælke-fri chokolade til min opskrift, men du kan bruge hvilken som helst chokolade. Sørg dog for at pynte med toppings mens chokoladen stadig er lun og blød.
Jeg håber, at du kan bruge opskriften! Skriv endelig til mig nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.
Sprøde flapjacks med mørk chokolade
Sprøde og lækre flapjacks med mørk chokolade, quinoa og kokosflager. Kan nemt erstattes med kokosolie, dadler eller peanut butter. Find opskriften nedenfor.
Ingredienser:
- 70g plantesmør
- 70g rørsukker (eller brun farin)
- 170g havregryn
- 1 spsk. ahorn sirup (eller en anden lys sirup)
- 1 tsk. havsalt
- 100g mørk chokolade
- 2 spsk. kokosflager
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180°C.
Mix plantesmør, sukker, ahorn sirup og havregryn i en gryde. Tilsat salt og varm det kort op.
Hæld massen op i en form (20x20 cm) dækket med bagepapir. Pres dejen ned i formen med hænderne, så den når ud til kanterne.
Bag i ovnen i omkring 25 minutter.
Afkøl massen, smelt den mørke chokolade og hæld det over.
Pynt med popped quinoa. Skær i firkanter eller aflange flapjacks.