Sommersalat med jordbær, rucola, avocado og blommer. En virkelig nem, smuk og sund salat perfekt som tilbehør eller til frokost.
En simpel salatopskrift klar på kun 20 min.
Nu hvor det er juni måned, så må man godt sætte sommeropskrifter på menuen. Og her får i min lækre sommersalat med jordbær, rucola, blommer, avocado, valnødder og feta. En virkelig lækker og flot salat, som er super fin at servere til både aftensmad, grillmad, andre små retter eller den kan laves til frokost.
Du kan både bruge en normal græsk feta til opskriften eller bruge en vegansk version – alt efter hvad du ønsker. Selvom det ikke ligner det, så prøvede jeg faktisk en vegansk feta til salaten her. Ville gerne smage hvordan den var, og synes faktisk den var overraskende lækker, fyldig, smagfuld og cremet.
Sommersalat opskrift.
Simpel sommersalat med jordbær, rucola, avocado og blommer. En virkelig nem og smuk salat som tilbehør eller til frokost.
Ingredienser:
- 75g. grøn salat eller rucola
- 1 blomme
- 4-5 jordbær
- 1 avocado
- 2 spsk. feta
- 1 håndfuld valnødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. ahorn sirup
Sådan gør du:
Skyl salaten og anret på et fad.
Skær blommer og jordbær i skiver og fordel ud over salaten. Skær avocado i skiver og læg på salaten sammen med en fyldige feta tern.
I en lille skål blandes olivenolie og ahorn sirup, og hæld det ud over valnødderne, så de bliver saftige og karamelliserede. Fordel valnødderne udover salaten og server den med det samme.
Sommersalat med lækre toppings.
Når du skal finde toppings til salater, så er der næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge! Jeg elsker at bruge nødder, frø og kerner, da jeg er ret dårlig til, at dem spist ellers. Så det er altid enormt nemt at servere dem i salater eller i granola.
Hvis du ikke kan finde blommer, så kan du også sagtens lave salaten med nektariner eller fersken.
Opskriften er lavet med de lækreste valnødder fra Earth Control. Elsker virkelig deres nødder, og nyder at bruge dem i salater, hvor de giver fylde og knas. Men jeg brugte også til ahorn sirup som toppings, for at gøre valnødderne ekstra søde sammen med salaten.
Du kan også sagtens bruge hakkede mandler, pecannødder eller macadamianødder, som er meget fyldige og meget bløde i smagen. Det er super lækkert sammen med rucola, som oftest godt kan være lidt bittert.
Super lækker! Hele familien var fans ☺️