Her er inspiration til en lækker og sommerlig aftensmad. En sommer carbonara med grillede majs, soltørrede tomater og frisk basilikum.
Sommerlig aftensmad eller frokost, budgetvenlig, mættende – og klar på 25 min.
Jeg prøver at inspirere til en masse sommermad for tiden. Og jeg elsker hvordan jeg bare kan gå ud i haven og plukke krydderurter, blomster mm. til alle mine retter. Synes det giver sådan en fin sommerstemning til billederne..
Pastaretten er holdte jeg meget simpel. Jeg har kun toppet pastaen med grillede majs, soltørrede tomater og frisk basilikum. Og så selvfølgelig et lille stykke brød ved siden af, smurt med en cremet smørreost med urter fra Oatly, som jeg lige ville afprøve. En super lækker smørreost i øvrigt!
Men, sagen er, at du kan sagtens spæde op med endnu flere grøntsager til, hvis du ønsker. Retten ville også være skøn med grillede danske tomater, stegte grønne squash, gule squash eller ærter.
Tip: Jeg brugte en vegansk parmesan fra Naturli’ – men her kan du altså bruge helt den parmesan, som du ønsker!
Sommer Carbonara.
Inspiration til en lækker og sommerlig aftensmad. Denne sommer carbonara med grillede majs, soltørrede tomater og frisk basilikum.
Ingredienser:
- 300g. pasta, efter eget valg
- 1 majskolbe
- 4 spsk. soltørrede tomater, finthakket
- Frisk basilikum
- Et stykke brød
- Carbonara sauce:
- 2 fed hvidløg, fintpresset
- Saft fra 1/3 citron
- 1 dl. revet parmesan (jeg brugte en vegansk version)
- 1 spsk. frisk basilikum, finthakket
- 1 spsk. plantesmør
- Salt og peber
Sådan gør du:
Forvarm ovnen på 200ºC varmluft.
Fjern bladene fra majskolben og læg den på en bageplade med bagepapir. Ved siden af fordeles de finthakkede soltørrede tomater. Hvis tomaterne ikke allerede er dækket i olie, så hæld gerne lidt olie hen over. Bages i ovnen i ca. 15-20 min (du kan også koge majskolben i stedet, eller grille på en grill).
Kog pastaen som anvist på pakken.
Lav saucen ved at blande fintpresset hvidløg, citronsaft, revet parmesan, finthakket frisk basilikum, salt og peber i en lille skål. Når pastaen er kogt færdig hældes 1 dl. af vandet fra pastaen op i skålen.
Hæld resten af vandet fra pastaen ud og kom pastaen tilbage i gryden. Vend saucen i sammen med 1 spsk. plantesmør. Lad smørret smelte ned i pastaen og vend det hele godt sammen til sidst.
Anret pastaen i skåle sammen med ristede soltørrede tomater, de små grillede majs, frisk basilikum og ristet brød. Drys godt med salt og peber - og evt. ekstra parmesan udover.
Ingredienser til opskriften er soltørrede tomater, lidt citron, pasta, basilikum og så den sommerlige lette carbonara sauce.
Majskolben kan både koges i en grøde, grilles i ovnen eller grilles på grillen. Alt efter hvad du lige synes er nemmest. Jeg grillede mine majs i ovnen. Men hvis du allerede har grillen tændt, så smid endelig majskolberne ind og grill dem til de er gyldne og har fået fine striber.
Opskrift på sommerlig carbonara – en grøn, vegansk opskrift.
Næsten intet slår varme danske sommerdage, med masser af sol og badning på stranden. Hvert fald ikke for mig. Og især hvis dagen kan afsluttes med en lækker opskrift på sommer spaghetti carbonara. Lavet med lækre grillede majs, soltørrede tomater, frisk basilikum og en let sommerlig carbonara sauce.
Sommerlig sauce til pastaen:
For at retten ikke blev alt for tung, så har jeg lavet en lidt anderledes carbonara sauce. Den er nemlig lavet med hvidløg, citron, revet parmesan (her brugte jeg en vegansk udgave fra Naturli’), basilikum, plantesmør og lidt af kogevandet fra pastaen.
Pasta eller spaghetti?
Her kan du bruge begge dele. Både løse pasta, tynde spaghetti og brede spaghetti kan bruges. Du kan også bruge en glutenfri pasta, hvis du ønsker det. Og så er retten også super lækker og mættende med fuldkornspasta.
Jeg håber, at du fik inspiration til denne lækre opskrift på de varme sommerdage. Hvis du gerne vil afprøve den traditionelle opskrift, så kan du finde min veganske carbonara opskrift her.