Super NEM pasta med tomatsovs serveret med basilikum og flüte. En skøn favorit til hverdagen – lavet som en spaghetti one pot pasta.
En super simpel opskrift klar på 25 min.
Opskriften er en go-to både i hverdagen, hvor man har lyst til noget nemt (men lækkert).. Men den er også fantastisk i weekenden som lidt simremad sammen med surdejsbrød, flüte, ristede pinjekerner og et skønt glas rødvin.
Med pastaretten her er der mad til en del dage, og så mætter den overraskende meget i sig selv. En super skøn og (meget simpel) opskrift vegetar og vegansk aftensmad – lavet til både børn og voksne.
Pasta med tomatsovs.
En NEM opskrift på pasta med tomatsove lavet med spaghetti, tomater og basilikum. Simpel vegetar og vegansk aftensmad på 25 min.
Ingredienser:
- 1 spsk. olie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 400g. tomater, friske
- 1 dåse hakkede tomater
- 4-5 dl. vand
- 1 grøntsagsbouillon, terning
- 200g. spaghetti
- Frisk basilikum
Sådan gør du:
Hæld lidt olie på panden og steg finthakkede løg og hvidløg.
Skyl og hak tomaterne i små tern og kom med op på panden. Tilsæt 1 dåse hakkede tomater og lad det simre et par minutter.
Hæld nu 2-3 dl. vand i gryden sammen med grøntsagsbouillon. Hæld også spaghettien i. Lad det simre i 10-12 min indtil spaghettien er færdigkogt. Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt.
Smag tomatsaucen til med salt, friskkværnet peber og frisk basilikum. Server pastaen med det samme.
Her er nogle af ingredienserne til pastaretten. Vælg selv om du vil have fuldkornsspaghetti eller almindelig spaghetti. Begge dele kan bruges ↓
Lad først tomaterne simre lidt sammen med løg og hvidløg. Tilsæt herefter spaghetti, grøntsagsbouillon og vand. ↓
Pasta med tomatsovs og basilikum.
Mmmh, findes der noget bedre end en simpel og lækker italiensk pastaret? Ikke for mig, og det betyder også, at jeg ofte kommer til at lave en del af slagsen! Jeg tror allerede at man kan finde en del pastaretter inde under mine veganske opskrifter.
Jeg dryssede lidt frisk basilikum i retten, men her kan du også sagtens bruge spinat, persille, lidt timian eller andet godt. Lad det simre godt sammen i 10-12 min. til spaghettien er kogt ↓
Spaghetti med tomat – one pot pasta.
Opskriften her er jo en one pot pasta! Og dem plejer i at være ret vilde med. Put det hele i en tykbundet gryde eller høj pande og lad det simre i 12-15 min. Hvis du gerne vil have flere grøntsager i retten, så kan du bruge alt lige fra aubergine, revet squash, gulerødder, porre, forårsløg, bønner, og bælgfrugter. Stort set alt kan bruges i one pot retter.
Du kan nemt justere opskriften fra en simpel version til en udgave med masser af tilbehør! Jeg serverede retten med lidt flüte. Men du kan også servere pastaen/spaghettien med alt lige fra revet parmesan, ristede pinjekerner, græskarkerner, bruschetta eller andet.
Ellers så er opskriften jo også oplagt at lave sammen med kødboller, som en rigtig italiensk spaghetti med tomater og kødboller. Jeg har lavet en vegansk version af “kødboller” fyldt med sorte bønner og krydderier. Og er et super godt vegetarisk og vegansk alternativ, hvis man ikke har lyst til kød.
» Se min opskrift på veganske kødboller her
Jeg håber, at du kunne bruge opskriften! Hvis du laver pastaen med tomatsovs, så giv den endelig stjerner herunder! Og du er også velkommen til at tagge mig under @micadeli_ på Pinterest eller Instagram.
Lækker og yderst velsmagende ret, der samtidig er meget nem at tilberede.
Tusind tak for den fine kommentar!
Bedste hilsner