Efterårspasta med spidskål og svampe i sæson, er en nem og hurtig hverdagsret. Svampene og spidskål er stegt på panden sammen med timian, og smager skønt sammen med stort set hvilken type af pasta.
Opskriften kan laves både som vegetar og vegansk ret. Klar på ca. 20 min.
Skyl og steg svampene kort på panden sammen med smør, timian, salt og peber. Jeg plejer altid at stege i almindelig plantesmør, hvis jeg skal bruge svampene på den her måde, for det giver bare den bedste smag.. Du kan godt stege i olie, men svampene får sin lækre smag og duft tydeligt frem, hvis du steger dem i plantesmør.
Du kan sagtens servere retten med flüte, pesto eller balsamico, og sammen med en sprød salat – eller bare helt som den er her.
» Prøv også: Pasta med linser – nem opskrift klar på 15 min.
Pasta med spidskål.
Pasta med spidskål og stegte svampe. En efterårs pastaopskrift som er ideel til den nemme og hurtige hverdagsret både til børn og voksne.
Ingredienser:
- 300g. Pasta, efter eget valg
- 400g. Spidskål
- 200g. Brune svampe
- 1/2 revet muskatnød
- Håndfuld timian
- Salt og peber
- 1 spsk. plantesmør til stegning
Sådan gør du:
Kog pastaen efter anvist på pakken.
Skyl svampene og skær i halve eller i tynde skiver.
Hæld smør på en pande og steg svampene. Tilsæt timian, revet muskatnød, salt og peber
Skyl og skær spidskålen i strimler og kom med op i gryden sammen med pastaen det sidste minut.
Server pastaen og spidskål i skåle med de stegte svampe ovenpå, timian og evt. salt og peber.
↓ Her er hvad du skal bruge: Pasta, spidskål, svampe og timian.
Pasta med spidskål til den hurtige aftensmad.
Jeg brugte en vegansk båndpasta sammen med de bløde strimler af spidskål. Men du kan bruge hvilken som helst type af pasta. Jeg elsker selv, når pastaretter er nemme.. Så brug gerne alt lige fra båndpasta, pasta penne, tortellini, pastaskruer eller spaghetti – eller hvad du ellers har i køkkenet!
Som alternativ til muskatnød, så kan du også stege svampene i lidt paprika, spidskommen eller tørret timian.
Du kan også drysse lidt parmesan over pastaen (for en vegetarisk version). Men jeg synes, at svampene smager så skønt i sig selv, at retten ikke behøver hverken pastasauce, toppings eller ost.
Nem og lækker hverdagsopskrift. Klar på kun 20 min. Jeg håber, at du kunne bruge opskriften!