Denne pasta med linser er en sund og protein fyldt pastaopskrift. Fuld af smag og mæthed – lavet med brune linser, soltørrede tomater, pinjekerner og basilikum.
Nem opskrift på pasta, som er tvistet med brune linser og soltørrede tomater. En god og nem ret til hverdags aftensmad eller til weekenden med et glas rødvin. Mmmh.
De brune linser giver ekstra meget fylde, mæthed og proteiner til retten – og er derfor et super godt alternativ til fx klassisk pasta bolognese eller andre pastaretter med kød.
» Prøv også: One pot pasta – cremet opskrift med soltørrede tomater
Pasta med linser på 15 min.
Italiensk, nem og lækker pastaopskrift. Pasta med linser og soltørrede tomater. Nem vegetar eller vegansk aftensmad på kun 15 min.
Ingredienser:
- 300g. Frisk pasta
- 200g. Brune linser (svarer til 1/2 dåse)
- 4 spsk. Rød pesto
- 2 spsk. Soltørrede tomater
- 2 spsk. Sorte oliven
- Pinjekerner
- Parmesan (jeg brugte en vegansk udgave)
- Basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du:
Hæld vandet fra linserne (jeg brugte færdigkogte linser).
Kog pastaen 3-4 minutter eller som anvist på pakken.
Rist pinjekernerne på panden 1-2 minutter indtil de er gyldne.
Hæld vandet fra pastaen og bland sammen med rød pesto, linser og finthakkede soltørrede tomater.
Anret pastaen og pynt med oliven, pinjekerner, revet parmesan, frisk basilikum, salt og peber på toppen.
Opskrift på pasta med linser og soltørrede tomater.
Jeg brugte brune linser til opskriften her. Jeg er nemlig selv ret vild med brune linser. For der er så mange opskrifter, man kan bruge dem til i det veganske køkken. De giver en flot farve til retten, de mætter godt og de er sunde at spise. Herudover, så er de nemme at gemme i mange opskrifter – så både børn og “kød glade” voksne vil spise med.
Andre alternativer til brune linser:
Hvis du ikke har brune linser, så kan du nemt bruge røde linser, grønne linser eller finthakkede kikærter. Du kan også helt udelade linser i retten og bruge grøntsager i stedet for. Her kan jeg anbefale små tern af aubergine og squash, som kort er ristet på panden. Eller er små tomater, som er stegt på panden, også virkelig lækkert til de fleste italienske pastaretter.
Jeg brugte de sprøde og saltede soltørrede tomater fra Earth Control, som kan fås i de fleste butikker. De skal lige lægges i blød i kogende vand i 15 minutter før de skæres i strimler. Men du kan også sagtens bruge soltørrede tomater fra glas eller riste friske tomater på panden et par minutter.
Pingback: Pasta med spidskål og svampe – Opskrift på nem pastaret på 20 min.
Hvad gør du med linserne efter du har hældt vandet fra? 😅 De er ligesom glemt i resten af beskrivelsen 🙈
Hej Rebecca
Tak for dine skarpe øjne – det er hermed rettet! 😉
Bedste hilsner